Αλλά πρέπει Αδαμόπουλε να καταλάβεις ότι άλλο πράγμα η ακαδημαϊκή μόρφωση και άλλο η ενασχόληση που σε οδηγεί σε εξειδίκευση.
Την εποχή τη δική μου είχαμέ δύο εξάμηνα υπολογιστές, το πρώτο Fortran και το δεύτερο Pascal. Καθηγητές μαθηματικών...δεν είχαν ιδέα από υπολογιστές. Δεν γίνονταν μάθημα πάνω σε αλγόριθμους. Αλλά πρέπει Αδαμόπουλε να καταλάβεις ότι άλλο πράγμα η ακαδημαϊκή μόρφωση και άλλο η ενασχόληση που σε οδηγεί σε εξειδίκευση. Εγώ μέσα από τη σχολή εξειδικεύτικα στο αντικείμενο και παρουσίασα εργασία με πρόγραμμα που κατασκεύασα σε BBC BASIC τον επεξεργαστή στοιχείων. Παράλληλα δούλευα στη σχολή, για εξάμηνη πρακτική φτιάχνοντας πρόγραμμα γραμμικής ανάλυσης. Άρα δεν έκανα απλά δύο εξάμηνα. Καθηγητής επιβλέπων ήταν ο Θεόδωρος Αλεβίζος (αν σου λέει τίποτα). Από τότε και μέχρι και σήμερα ασχολούμε ενεργά, έχω διατελέσει γραμματέας της Λέσχης πληροφορικής Πρέβεζας, και έχω συγγράψει μαζί με τον Δρ.Γκούβα την Ιστορία της Πληροφορικής, εκδόσεις Λιβάνη. Τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχω φτιάξει είναι το FOTODIGITALLAB 5 και η Μ2000 γλώσσα προγραμματισμού, αισίως στην 8η έκδοση. Ασχολούμε εδώ και ένα χρόνο με την εκπαίδευση σε φροντιστήριο για εφαρμογές και προγραμματισμό (όχι του σχολείου). Σημείωσε λοιπόν ότι η ενασχόλησή μου ξεκίνησε το 1983...είχα αγοράσει μέχρι και βιβλία για τα τσιπάκια, TTL, τη σειρά επεξεργαστών 68XX, Assembly 6502, Z80...8086 68000....πάρα πολλά βιβλία γιατί δεν υπήρχε διαδίκτυο, και τα περιοδικά μετά το 87 σταμάτησαν να βάζουν προγράμματα και θέματα πληροφορικής...και διαφήμιζαν εφαρμογές. Είναι αυτό που υποστηρίζω ότι η γενιά μετά το 70 δεν έμαθε προγραμματισμό...και όταν θα έρθει στα πράγματα...θα τον βγάλει από το σχολείο...
Κύριε bugman, αν και δεν συνηθίζω να είμαι αυστηρός στις εκφράσεις μου ούτε εριστικός, όταν όμως χρειαστεί μπορώ να το κάνω!
Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα που σε απασχολεί και τι θέλεις να αποδείξεις (ή απλά να δείξεις) μέσα από τα διάφορα μηνύματά σου.
Επειδή πιθανώς δεν το έχεις καταλάβει, να σημειώσω πως ναι, το forum αυτό απευθύνεται κυρίως σε όσους εμπλέκονται στη διδασκαλία της πληροφορικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ως προς αυτά που αναφέρεις, ή και έχεις αναφέρει στο παρελθόν, θα σε στενοχωρήσω αλλά εμένα προσωπικά δεν μου αρκούν για να σε χαρακτηρίσω πληροφορικό, όσο κι αν το προσπαθήσω! Δηλαδή τι να πουν αυτοί που φοιτούν σε σχολές πληροφορικής και κάνουν αμέτρητα μαθήματα, και θεωρητικά και πρακτικά, εργαστήρια, εργασίες, κλπ. Και στη συνέχεια γράφουν εκατοντάδες χιλιάδες κώδικα σε δεκάδες γλώσσες και πλατφόρμες που συνεχώς εξελίσσονται ή δημιουργούνται από την αρχή... Εγώ σε εσένα βλέπω κάποιον ο οποίος κάποια στιγμή έμαθε την basic, μια πρωτόγονη για τα σημερινά δεδομένα γλώσσα, έφτιαξε σε αυτήν κάποια προγράμματα, αλλά επειδή προφανώς η ενασχόλησή του ήταν ερασιτεχνική δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τις εξελίξεις. Από ό,τι κατάλαβα, ούτε καν στην πλατφόρμα .ΝΕΤ δεν έκανες μετάβαση, και έχεις μείνει στην vb5. Εννοείται πως ό,τι βγήκε πιο μετά είναι για πέταμα, δεν απευθύνεται σε πραγματικούς προγραμματιστές, μόνο οι παλιοί άξιζαν και ξέρουν την αλήθεια, και γενικά όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...
Μην το παίρνεις προσωπικά. Ομοίως δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου μαθηματικό, παρόλο που στο σχολείο έλυνα τις ασκήσεις σε dt, έγραψα 19,75 στις πανελλήνιες, παρακολούθησα κάμποσα μαθήματα μαθηματικών στη σχολή μου, έχω αγοράσει και έχω διαβάσει μπόλικα μαθηματικά βιβλία, και ακόμα και σήμερα λύνω από χόμπι με τον γιο μου ασκήσεις διαγωνισμών μαθηματικών. Μάλιστα η ίδια η πολιτεία μου δίνει το δικαίωμα να διδάξω μαθηματικά σε γυμνάσιο. Όμως δεν θα έμπαινα σε μαθηματικό forum για να το παίξω γνώστης και ειδικός, ούτε για να τους πω τι μαθηματικά να διδάσκουν και πώς, πόσο μάλιστα να υποστηρίζω ότι μαθηματικοί καλοί είναι οι παλιοί, δηλαδή της ηλικίας μου, και ότι οι νεότεροι είναι για τα μπάζα!
Ομοίως δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου φωτογράφο, παρόλο που γνωρίζω πολύ καλά την τεχνική της φωτογραφίας, παλιότερα έβγαζα φωτογραφίες με SLR μηχανή, με όλες τις ρυθμίσεις manual, ταχύτητα κλείστρου, βάθος πεδίου, ευαισθησία φιλμ, φωτομέτρηση, τύλιγμα του φιλμ στα καρούλια, εμφάνιση του φιλμ και εκτύπωση σε σκοτεινό θάλαμο, μέχρι και συμμετοχή σε εκθέσεις, έχω καλύψει φωτογραφικά και με video άπειρες εκδρομές και εκδηλώσεις, την βάπτιση του παιδιού μου και των παιδιών μερικών φίλων και συγγενών, κάνω επεξεργασία εικόνας και βίντεο, φτιάχνω dvd, έχω αγοράσει και έχω διαβάσει μπόλικα φωτογραφικά περιοδικά και βιβλία. Δεν θα έμπαινα σε forum φωτογράφων για να το παίξω γνώστης και ειδικός, ούτε για να τους πω τι να φωτογραφίζουν και πώς, ποια θα έπρεπε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της τέχνης τους, ούτε θα υποστήριζα ότι πραγματικοί φωτογράφοι είναι οι παλιοί, πριν την εμφάνιση των ψηφιακών μέσων, και ότι οι νεότεροι δεν ξέρουν τίποτα!
Ακόμα πιο δύσκολα θα σε χαρακτήριζα εκπαιδευτικό πληροφορικό! Δηλαδή τι να πουν αυτοί που έρχονται σε καθημερινή επαφή με παιδιά στην τάξη, ή και που έχουν παρακολουθήσει επιμορφώσεις πάνω στη διδακτική, ή και έχουν κάνει παιδαγωγικές σπουδές! Μας λες ότι έχει δοκιμαστεί η γλώσσα σου σε μαθητές. Πόσοι ήταν οι μαθητές, πόσο το δοκίμασαν, τι έφτιαξαν και με ποια διαδικασία, ποια ήταν τα οφέλη, πώς τεκμηριώνονται αυτά, πού έχει δημοσιευθεί ή αναρτηθεί η μελέτη/αξιολόγηση των αποτελεσμάτων. Ποιος σου είπε ότι το ζητούμενο για τους μαθητές είναι να φτιάχνουν κανονικές εφαρμογές στον υπολογιστή; Αν ήταν έτσι, τότε θα τους μαθαίναμε μια κανονική σύγχρονη γλώσσα που θα ξέραμε πως την έχουν μελετήσει καλύτερα, την χρησιμοποιούν και άλλοι, θα έχει υποστήριξη και μελλοντική εξέλιξη. Δεν θα λεγόταν Μ2000 15 χρόνια μετά το 2000 και δεν θα χρειαζόταν πλατφόρμα του 1998 για να κάνει ο developer αλλαγές. Οι εντολές στα αγγλικά δεν θα ήταν καθόλου πρόβλημα, πίστεψέ το. Ποιο θα ήταν όμως το όφελος; Τότε να λέμε και ότι οι νηπιαγωγοί πρέπει να μαθαίνουν στα νήπια υπολογισμούς με δεκαδικά ψηφία και ποσοστά! Θα ήταν καλύτερη η εκπαίδευση τότε!