Δεν ήξερα ότι το συγκεκριμένο τμήμα έχει τόσα πολλά μαθήματα οικονομικών/διοίκησης. Αν τo 1/3 των μαθημάτων δεν είναι πληροφορικής αυτό δε συνιστά περιορισμένες επιλογές στο γνωστικό αντικείμενο της πληροφορικής;
Επίσης επειδή ακούω πολλούς να λένε ότι αν τελειώσεις τα τμήματα αυτά(ασσοε, πειραιά κλπ) γράφεσαι και στο οικονομικό επιμελητήριο, τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Το ότι γράφεσαι σε ένα επιμελητήριο δε μου λέει τίποτα. Σημασία έχει ως τι γράφεσαι. Δηλαδή τι επαγγελματικά δικαιώματα σου δίνει. Προφανώς δεν είσαι οικονομολόγος. Υποθέτω ότι σου δίνουν δικαιώματα κάποιας χαμηλής κατηγορίας λογιστή.
Ξέρεις κανείς από όσους έχουν τελειώσει το τμήμα?
ΥΓ. Θυμάμαι παλιά κάποιοι καθηγητές στη σχολή (ΕΚΠΑ) διαφήμιζαν σε όσους πήγαιναν στο μεταπτυχιακό Ρ/Η ότι αν το τελειώσουν μετά γράφονται στο ΤΕΕ ως μηχανικοί. Στη συνέχεια φυσικά οι φοιτητές ανακάλυπταν οτι ναι μεν γράφονταν στο ΤΕΕ αλλά σε μια κατηγορία με 0 δικαιώματα (είναι η ίδια κατηγορία στην οποία είναι όλες οι σχολές Μηχανικών Υπολογιστών και οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί των Χανίων) αν τα θυμάμαι καλά
Τα τμήματα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής τα γνωρίζω από συνάδελφο απόφοιτό τους. Από εκείνον έμαθα για το πρόγραμμα σπουδών τους και το έψαξα παλαιότερα.
Είναι λογικό να έχουν πολλά οικονομικά μαθήματα λόγω της προέλευσής τους από τις παλιές ΑΒΣ θεσσαλονίκης και Πειραιά.
Όσον αφορά τους Φυσικούς Ρ/Η (Ραδιοηλεκτρολόγους) δεν ισχύει αυτό για την εγγραφή στο ΤΕΕ.
Είναι
ξεχωριστή κατηγορία μόνοι τους.
Από ότι βλέπω δεν τους
δέχονται στο ΤΕΕ,μπορεί να κάνω και λάθος...
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ.1 του Π.Δ. από 27-11/14.12.1926 "Περί κωδικοποιήσεως των περί συστάσεως Τεχνικού Επιμελητηρίου κειμένων διατάξεων" όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 512/91 και ισχύει, ορίζεται ότι, ως Τακτικά Μέλη του Τ.Ε.Ε. εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι Ελληνικής Ιθαγένειας ή οι έχοντες την ιθαγένεια Κράτους-Μέλους των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Διπλωματούχοι του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, των Πολυτεχνικών Σχολών της Χώρας και των Ισοτίμων Σχολών του Εξωτερικού μετά τη λήψη της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος η οποία χορηγείται από το ΤΕΕ.
Αρμόδια Αρχή για την αναγνώριση τίτλων σπουδών της Αλλοδαπής, είναι ο Διαπανεπιστημιακός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) το οποίο εδρεύει στη Λεωφόρο Μεσογείων 223.
Το άρθρο 3 του Ν. 1486/1984 (ΦΕΚ 161/Α/18.10.1984) αφορά στα "Δικαιώματα και υποχρεώσεις μελών".
Στον δε
ΑΣΕΠ εξετάζονται μαζί με ηλεκτρονικούς από Χανιά και Ηλεκτρονικούς ΤΕΙ και Ηλεκτρολόγους ΑΕ/ΤΕΙ.
Στο Φυσικό αρχές του 1990 επειδή η Πληροφορική ήταν στα σπάργανα ακόμη το μεταπτυχιακό Ρ/Η ήταν ένα δέλεαρ για διορισμό ως καθητές πληροφορικής...
Αυτό το έλεγαν έντονα,ότι θα ενταχθούν στην επετηρίδα της Πληροφορικής οι απόφοιτοι του.
Δεν γνωρίζω αν πραγματοποιήθηκε.
Πολλοί απόφοιτοι Φυσικής-Μαθηματικών έδιναν κατάταξη στα τότε νέα τμήματα πληροφορικής,έτσι κι αλλιώς τα βιβλία/σημειώσεις ανήκαν αρχικά στα τμήματα από όπου προέρχονταν,Φυσικής,Μαθηματικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
Άλλοι έφευγαν για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό κυρίως Αγγλία.
Η C το 1993-1994 στο τμήμα Πληροφορικής διδασκόταν συνδιδασκαλία στους Φυσικούς και τους Πληροφορικούς από τον
καθηγητή.
Οι δε δομές δεδομένων συνδιδασκαλία σε Μαθηματικούς (επιλογής),Πληροφορικούς (υποχρεωτικό) και Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς (υποχρεωτικό).
Για σχολές με διπλά επαγγελματικά δικαιώματα
εδώ.
Για ποιες σχολές εγγράφονται οι απόφοιτοι τους υποχρεωτικά στο οικονομικό επιμελητήριο Ελλάδος
εδώΑν γνωρίζει κάποιος τα ακριβή επαγγελματικά δικαιώματα ως οικονομολόγοι των αποφοίτων Εφ. Πληροφορικής ας το διευκρινίσει.