Ελπίζω να είδατε τα θέματα των εσπερινών εφέτος. Υπάρχουν και στην ιστοσελίδα :
http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/aepp/aepp_panel_esp_2006.htmΘέλω να εστιάσω στο θέμα 3. Το θέμα 3 μπορεί να επιλυθεί χωρίς τη χρήση πινάκων, φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πίνακες. Ποιο τρόπο θα προωθήσουμε στα παιδιά; Μέχρι και το 2004 θα έλεγα το δεύτερο για μεγαλύτερη ευκολία. Ωστόσο, με την εξέλιξη των θεμάτων και του μαθήματος ποια πρέπει να είναι πλέον η στάση μας;
Μήπως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο διδασκαλίας; Συμφωνώ με όλα όσα ανέφερε ο Βαγγέλης, αλλά αυτά ΑΝ γίνουν τελικά ποτέ... θα αργήσουν. Μέχρι τότε μπορούμε να παρακολουθούμε απλά την απαξίωση του μαθήματος και βέβαια τη συνδιδασκαλία του με άλλους κλάδους Ή...
ή να προχωρήσουμε εμπρός. Μπορεί η πιο δυναμική κοινότητα εκπαιδευτικών με τόσα πτυχία και πρωτοπορία να περιμένει το τραίνο; Μήπως θα μπορούσε αντίθετα να το
τραβήξει ολόκληρο;
Στην ΑΕΠΠ θα προωθήσουμε στο εξής την εύκολη λύση ή την καλύτερη ;; (και δεν εννοώ τον βέλτιστο αλγόριθμο)
Δεν είναι κακό να επιτελέσει κανείς αναζήτηση με Για, αλλά μπορεί πια να αποτελεί το βασικό μας εργαλείο αναζήτησης μετά από 7 χρόνια ζωής του μαθήματος; Και εν πάσει περιπτώση είναι το ίδιο με την σειριακή αναζήτηση (και εντοπισμό ενός στοιχείου) και πρέπει να βαθμολογείται το ίδιο;
Βαγγέλη συμφωνώ μαζί σου, αλλά ... έτσι για να υπάρχει συζήτηση να σου θυμίσω ότι:
Α. Έχουμε στην Α λυκείου τη δυνατότητα να διδάξουμε αλγοριθμική (στο επιλογής). Πόσοι το κάνουν; Εγώ δεν το έκανα
Β. Έχουμε (σχετικά με τα άλλα μαθήματα) ένα καλό διδακτικό πακέτο. Πόσοι ασχολούνται με το τετράδιο μαθητή και το βιβλίο καθηγητή;
Γ. Και να έχουμε μεταγλωττιστή στο σχολείο δεν θα μας φτάνει ο χρόνος...Εγώ δεν έχω βάλει μαθητές στο εργαστήριο παρότι υπάρχουν και τα 2 λογισμικά (τους έβαλα στην ΠΔΣ)
Δ. Μας βολεύει (όλους μας) από την άλλη πλευρά να μην έχουμε την πίεση ενός συμβούλου ή όχι;
Μήπως πρέπει οι αλλαγές να αρχίσουν εκ των έσω;