Αποστολέας Θέμα: Απορία για τα TCP ports  (Αναγνώστηκε 970 φορές)

Λαμπράκης Μανώλης

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2017
  • *
  • Μηνύματα: 836
Απορία για τα TCP ports
« στις: 28 Ιουλ 2014, 01:57:11 μμ »
Καλησπέρα σε όλους

ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με το TCP ports, με βάση κάποια σωστό - λάθος που υπάρχουν στις πολύ καλές σημειώσεις που έχουν ανεβάσει οι συνάδελφοι, και μας έχουν βοηθήσει πάρα μα πάρα πολύ ειδικά εμάς που τώρα αρχίζουμε το μάθημα....
   


"   Ποιος αριθμός (ή ποιοι αριθμοί) διαφέρει όταν δύο διαφορετικοί χρήστες από δύο διαφορετικούς υπολογιστές τρέχουν την ίδια εφαρμογή στον ίδιο υπολογιστή προορισμού: "
α. TCP port πηγής
β. TCP port προορισμού
γ. IP διεύθυνση πηγής
δ. IP διεύθυνση προορισμού

ως σωστά δίνονται τα α και γ .... η απορία μου είναι στο α ... αφού είναι διαφορετικοί υπολογιστές, δεν είνια δυνατόν να έχουν την ίδια tcp πηγής ?? δυναμικά δεν γίνεται η ανάθεση του tcp πηγής ??

"   Όταν δύο διαφορετικοί υπολογιστές τρέχουν την ίδια εφαρμογή στον υπολογιστή προορισμού τότε: "
α. Μπορούν να έχουν την ίδια IP διεύθυνση προορισμού
β. Μπορούν να έχουν το ίδιο TCP port πηγής
γ. Έχουν σίγουρα διαφορετικό TCP port προορισμού
δ. Το TCP port πηγής και προορισμού είναι ίδια μεταξύ τους

παρόμοια και αυτή η ερώτηση....δίνει ως σωστό το α, σωστό, όμως δεν μπορεί να είναι και το β ??ξανά με την ίδια λογική??


ευχαριστώ

Λαμπράκης Μανώλης

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2017
  • *
  • Μηνύματα: 836
Απ: Απορία για τα TCP ports
« Απάντηση #1 στις: 29 Ιουλ 2014, 01:53:39 μμ »
Καλησπέρα ξανά σε όλους

κάποια γνώμη από κάποιον συνάδελφο ???

να αναλύσω λίγο παραπάνω την σκέψη μου...μήπως χρειαζόμαστε παραπάνω δεδομένα για να αποντήσουμε ??? δηλαδή αν έχουμε δύο υπολογιστές στο ίδιο δίκτυο, που έχουν ένα tcp gateway, τα tcp ports θα ήταν διαφορετικά για κάθε σύνδεση, αν υποθέσουμε πως κάθε tcp σύνδεση υλοποιείται μέσω κοινού tcp... αν όμως ο ένας υπολογιστής βρίσκεται στο Ηράκλειο και ο άλλος στην Λάρισα, σε διαφορετικά δηλαδή tcp δίκτυα, τότε γιατί να μην έχουν τυχαία το ίδιο tcp port πηγής??? θα διαφέρει η ip πηγής έτσι κ αλλιώς....

τι λετε??

dski

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 203
Απ: Απορία για τα TCP ports
« Απάντηση #2 στις: 29 Ιουλ 2014, 10:59:41 μμ »
Χωρίς να είμαι στο μυαλό των συναδέλφων που έχουν φτιάξει τις σημειώσεις και τις ερωτήσεις υποθέτω ότι αναφέρονται στο ποιοι αριθμοί πρέπει να είναι υποχρεωτικά όμοιοι και ποιοι μπορούν να διαφέρουν. Έτσι στην περίπτωση του παραδείγματος τα (β) και (δ) πρέπει να είναι υποχρεωτικά όμοια ενώ τα (α) και (γ) γενικά διαφέρουν (με το (α) όπως λες να μπορεί δυνητικά να είναι και ίδιο στους δύο υπολογιστές).

Ίσως η ερώτηση να μπορούσε να τεθεί ανάποδα, δηλ. ποιοι αριθμοί είναι (υποχρεωτικά)  ίδιοι όταν δύο διαφορετικοί χρήστες από δύο διαφορετικούς υπολογιστές τρέχουν την ίδια εφαρμογή στον ίδιο υπολογιστή προορισμού.