http://iep.edu.gr/index.php/el/prokirixeis/menu-mitroa-2/397-2016-04-13-08-43-00
Νομίζω θα ήταν καλό να κάνουμε μια συζήτηση για τα προγράμματα σπουδών. Δεν ξέρω αν είναι ηδη αργά...
Θα ήθελα να θέσω 2-3 προβληματισμούς όσον αφορά στο πρόγραμμα της Β'ΕΠΑΛ:
1.
Βασικά Θέματα Πληροφορικής :Νομίζω ότι 4 ώρες για το μάθημα αυτό είναι υπερβολή ειδικά όταν δεν υπάρχει κανένας εργαστηριακός οδηγός. 2 ώρες θεωρώ πως είναι αρκετές.
2.
Λειτουργικά Συστήματα : Δεν καταλαβαίνω γιατί το μάθημα αυτό σε επίπεδο ΕΠΑΛ πρέπει να έχει 1 ώρα θεωρίας. Προτείνω μόνο εργαστήριο και εκει να επισημαίνεται η απαραίτητη θεωρία.
3.
Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων: Δεν θεωρώ το μάθημα απαραίτητο και σε κάθε περίπτωση οι 3 ώρες είναι πάρα πολλές. Μια ώρα θα ήταν αρκετή.
4.
Αγγλικά Ειδικότητας: Ειδικά στην πληροφορική ήδη λέμε τα μισά και παραπάνω στα αγγλικά. Γενικότερα πιστεύω ότι οποιοδήποτε μάθημα Αγγλικών Ειδικότητας θα πρέπει να διδάσκεται από καθηγητές ειδικότητας με πχ proficiency. Διαφορετικά φτάνουμε στο κωμικό σημείο καθηγητές αγγλικών να καλούνται να διδάσκουν ορολογία που δεν γνωρίζουν ούτε στα ελληνικά, για θέματα εντελώς ακατανόητα. Ανοίξτε ένα βιβλίο ορολογία όπως αυτό της μηχανολογίας για να καταλάβετε...
Από τα παραπάνω θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν ώρες για άλλα μαθήματα.
Για παράδειγμα θεωρώ απαράδεκτο να μην διδάσκεται μια
σουίτα τύπου Office!!! Απαράδεκτο!
Γενική κατεύθυνση που θα ήθελα: περισσότερα εργαστήρια, πρακτικά και ελκυστικά μαθήματα και όχι κουτσουρεμένος και άστοχος ακαδημαϊσμός (μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό με τα νέα βιβλία, μπορεί να μειωθεί και περισσότερο).
Αυτά. Περιμένω την γνώμη σας.