Το σχεδιο Διαμαντοπουλου γιατι ρε παιδεια χαθηκε ηταν δαπανηρο αραγε;
και γιατι γυρησαμε στις δεσμες και δεν πηγαμε σε ενα συστημα πιο παλαιο της δεκατιας του 50;
Πάλι καλά να λές. Το λόμπι των μαθηματικών, θέλει να μας γυρίσει πίσω στην εποχή του Αρχιμήδη! Δεν καταλαβαίνουν οι δεινόσαυροι από σύγχρονα εργαλεία, αλγοριθμική και αριθμητική ανάλυση. Θέλουν να συνεχίσουν να διδάσκουν με σχήματα στην άμμο. Μη μου τους κύκλους τάραττε!
Δυστυχώς αυτό το λόμπι των μαθηματικών (μαζί με τις υπόλοιπες ψευτοσχολές και τους θεολόγους-πληροφορικούς) κυβερνά και τον κλάδο μας. Από αυτούς έχουν ξεπηδήσει και οι παρασκηνιακοί που μας έφτασαν εδώ που φτάσαμε. Γιαυτούς το δημοτικό είναι σωτηρία, για να μην φανεί η γνωστική γύμνια και ανεπάρκειά τους. Και δεν βάλλω γενικώς κατά των μαθηματικών, των ψευτοσχολών ή των θεολόγων πληροφορικών, τους οποιους εξακολουθώ να θεωρώ συναδέλφους πληροφορικής εφόσον κατέληξαν να είναι ικανοί και επαρκείς σε αυτό που κάνουν. Τα βέλη μου είναι προς τα βαρίδια από όπου και αν αυτά προέρχονται και όπως και αν αυτά προέκυψαν, τα οποία λόγω της γνωστικής ανεπάρκειάς τους και του φόβου τους προς την επιστήμη μας, μας παρασύρουν όλους μαζί στον πάτο της εκπαίδευσης.
Χαρακτηριστικό του πως λειτουργούν τα λόμπι στο υπουργείο παιδείας είναι και η περίπτωση του εξοβελισμού των αγγλικών από το λύκειο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μισοί αποσπασμένοι στο υπουργείο, είναι καθηγητές γαλλικής. Ο υπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρέπει να τα βάλει με τους πραιτωριανούς του, που αυτό το καιρό τυγχάνει να είναι οι περισσότεροι καθηγητές γαλλικής. Γιαυτό και τους κάνει αυτό το δώρο, προσωρινό βέβαια, μιας και αυτοί, στην επόμενη αντι-μεταρύθμιση, θα ακολουθήσουν την μοίρα όλων μας.
Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό των φασιστικών λόμπι που λιμαίνονται το υπουργείο, είναι ευθύνη της ΠΕΚΑΠ πρώτιστα, αλλά και των διαχειριστών του στεκιού δευτερευόντως (ως de facto συντονιστές της κοινότητάς μας) που όλα αυτά τα χρόνια, με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους, δεν βοήθησαν στο να φτιαχτεί και το δικό μας, δημοκρατικό λόμπι πίεσης.
Και όταν λέω δημοκρατικό λόμπι πίεσης, εννοω ένα λόμπι στο οποίο οι αντιπρόσωποι θα διατάζονται από την βάση των μελών για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν, και δεν θα κάνουν ποτέ και σε καμιά περίπτωση του κεφαλιού τους. Αυτό είναι που πραγματικά χρειαζόμαστε ως κλάδος, και μόνο μια τέτοια δομή θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από το τέλμα.