Αποστολέας Θέμα: ITALC σε Win Xp PRO SP3-Αδυναμία σύνδεσης με τους clients  (Αναγνώστηκε 980 φορές)

vigor

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 74
    Πριν ανοίξω το παρόν θέμα βρήκα παρόμοια συζήτηση έπειτα από αναζήτηση. Επειδή όμως έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία απάντηση, σκέφτηκα να ανοίξω καινούριο θέμα.

    Το πρόβλημα που για πρώτη φορά αντιμετωπίζω, παρόλο που έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν την εφαρμογή με τις παλαιότερες εκδόσεις της χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (μέχρι στιγμής σε ΣΕΠΕΗΥ με windows 2000 αλλά και 2003+XP) έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν μπορώ να δω εικόνα από τους clients μετά την δημιουργία τάξης και την προσθήκη υπολογιστών σε αυτή, βάζοντας τις χιλιοελεγμένες, για την ορθότητά τους, IP & MAC.  :(

    Η εγκατάσταση των συστατικών της εφαρμογής, Master & service, σε server & clients, που "τρέχουν" όλοι Windows XP Pro Ελληνικά 32bit με SP3, έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του παρακάτω wiki.

http://ts.sch.gr/wiki/Windows/iTALC

    Σε κανένα μηχάνημα δεν "τρέχει" VNC, teamviewer κλπ, που και να "έτρεχε", στην έκδοση 2(Αύγουστος 2010, την οποία προτείνει και το παραπάνω wiki), δεν θα υπήρχε πρόβλημα, απ' ότι διάβασα σε κάποια ξένα wiki.

    Σημειωτέον ότι στο ενεργό τείχος προστασίας υπάρχει ήδη η εξαίρεση της εφαρμογής (ica.exe). Ακόμη κι αν το απενεργοποιήσω, δεν διορθώνεται το πρόβλημα και εξακολουθώ να μην βλέπω εικόνα από την επιφάνεια εργασίας των clients. >:(

   Έκανα ping από τον client στον server, βλέπω κοινόχρηστους φακέλους και αντιγράφω αρχεία, οπότε δεν υπάρχει θέμα με την δικτυακή επικοινωνία, την οποία τέσταρα διαβάζοντας το παρακάτω wiki:

http://sourceforge.net/apps/mediawiki/italc/index.php?title=Troubleshooting

   Σκέφτηκα μήπως φταίει το Hub 3com που έχει στο ρακ, στο οποίο, μια μέρα, άναψε το collision και εκείνη την στιγμή διέκοψε μια μεταφορά αρχείων, αλλά έπειτα από άνοιγμα κλείσιμο της συσκευής δεν μου το παρουσίασε ξανά.

Κάθε βοήθεια δεκτή, συνάδελφοι, μήπως και καταφέρουμε και δουλέψουμε επιτυχημένα για ακόμη μια σχολική χρονιά αυτό το σπουδαίο λογισμικό    ::)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας ! :)vigor

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 74
Απ: ITALC σε Win Xp PRO SP3-Αδυναμία σύνδεσης με τους clients
« Απάντηση #1 στις: 25 Φεβ 2013, 01:12:01 μμ »
Βρήκα την λύση  :)
 Έφταιγε η έκδοση. Η 1.0.9 μου δούλεψε κανονικά.

Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ