Αποστολέας Θέμα: Ψηφιακή Τάξη 2012-13 - ΑΕΠΠ  (Αναγνώστηκε 1588 φορές)

thana$i$

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 242
Ψηφιακή Τάξη 2012-13 - ΑΕΠΠ
« στις: 18 Ιαν 2013, 05:00:56 μμ »
Αγαπητοί συνάδερφοι,
Συνεχίζοντας την προσπάθεια που είχα κάνει πέρυσι να κάνω το υλικό το τάξης διαθέσιμο στους μαθητές με εύκολο τρόπο μέσω ενός LCMS και μετά από αρκετό πειραματισμό κατέληξα στο αποτέλεσμα που μπορείτε να δείτε εδώ. 
http://users.sch.gr/thanassis/claroline/course/index.php?cid=AEPP
Εκτός από τις παρουσιάσεις - σημειώσεις χρησιμοποίησα με εποπτικά μέσα τον Διερμηνευτή και τα αρχεία psg που μπορείτε να βρείτε εκεί τόσο για τις βασικές ασκήσεις όσο και για αλγορίθμους των εξετάσεων.
Επίσης χρησιμοποιήσα εκτενώς το εργαλείο των ασκήσεων, τις οποίες ομαδοποίησα για την επανάληψη σε μια διαδρομή μάθησης  εδώ: http://users.sch.gr/thanassis/claroline/learnPath/learningPath.php?path_id=3
Στις ασκήσεις αυτές έχω κάνει μία (όχι βέλτιστη) ομαδοποιήση των θεμάτων των εξετάσεων.
Περιλαμβάνονται όλου του τύπου τα θέματα, με τα θέματα Γ και Δ να εξετάζονται με την μορφή της συμπλήρωσης κενών.
Τις  χρησιμοποιήσα τόσο σε test στην τάξη (χρησιμοποιόντας shuffle), όσο και σαν «εργασία για το σπίτι».
Στο μάθημα το χρησιμοποίησα σε συνδυασμό με τον epoptes, τόσο για την προβολή ασκήσεων σε όλες τις οθόνες και ομαδική ή ατομική συμπλήρωσή, όσο και με άνοιγμα του ίδιου test σε όλους τους clients για «διαγωνισμό» 2 εναντίον 2, σενάριο που σας το συστήνω μόνο αν έχει αντοχή στην φασαρία :-) .
Αν έχετε χρόνο μπορείτε και εσείς να το χρησιμοποιήσετε και να γράψετε δοκιμαστικά μαθητές, ώστε να διατηρούνται οι χρόνοι , τα αποτελέσματα και κυρίως τα διορθωμένα τεστ ώστε να βλέπετε τα λάθη.
Βέβαια, όπως εύκολα καταλαβαίνεται δεν είναι δυνατόν ένα τέτοιο σύστημα να μην έχει bugs, αν και μερικοί μαθητές που έχω φέτος είναι πολύ καλοί beta testers, τουλάχιστον στην ύλη που έχουμε καλύψει μέχρι τώρα.
Να είστε όλοι καλά, και ελπίζω να ξεσκονίζουμε όλοι τακτικά τις παλιές μας τέχνες , τις οποίες, με δεδομένες τις εξελίξεις στον κλάδο, μάλλον θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε για να μην πεινάσουμε, όπως εύστοχα μας δίδαξαν οι παππούδες μας. 

P.Tsiotakis

 • Ομάδα Νέου Λυκείου
 • *
 • Μηνύματα: 3302
 • agent romanoff you miss me?
  • P.Tsiotakis
Απ: Ψηφιακή Τάξη 2012-13 - ΑΕΠΠ
« Απάντηση #1 στις: 23 Ιαν 2013, 11:03:28 μμ »
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!

όταν μεγαλώσω, θέλω να σου μοιάσω  http://platform.4lkor.mysch.gr/claroline/course/index.php?cid=AEPP

keep on the good job

thana$i$

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 242
Απ: Ψηφιακή Τάξη 2012-13 - ΑΕΠΠ
« Απάντηση #2 στις: 24 Ιαν 2013, 02:48:24 μμ »
Μεγάλη τιμή να ακούω κάτι τέτοιο από τον άνθρωπο που άνοιξε τον δρόμο. Χωρίς το δικό σου αρχικό site δεν θα  μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο σε λογικό χρόνο, και η ιδέα θα γίνονταν >/dev/null.
Το claroline είναι πολύ καλό, ειδικά στο reporting των ασκήσεων, και το PHP του είναι αρκετά αναγνώσιμο.
Το μόνο που με χάλασε ήταν η εξαγωγή σε SCORM, που δεν δούλεψε σωστά, και τώρα πολλά από αυτά τα διορθώνω με το χέρι ώστε οι ασκήσεις να μπορούν να εισαχθούν σε SCORM compliant LMS. Τις δοκιμές τις κάνω στο SCORM Cloud, τα μισά περίπου τεστ δουλεύουν, για τα άλλα μισά θέλει χρόνο, κυρίως λόγω προβλημάτων με τους χαρακτήρες < και >.
Αν ενδιαφέρεσε να κάνω export τους πίνακες σε SQL και να φτιάξω ένα zip αρχείο ώστε να μεταφέρεις το μάθημα όπως είναι στο δικό σου claroline στείλε μήνυμα.
Ένας παλιός οδηγός  μπορεί να βρεθεί εδώ http://doc.claroline.net/en/index.php/Copy_a_Claroline_course, δεν βρίσκω τον λόγο να μην παίζει.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Ιαν 2013, 03:15:48 μμ από thana$i$ »