Το ΕΠΑΛ με το ΣΕΚ συστεγάζονται, άρα το ΣΕ(σχολικό εργ.) του ΕΠΑΛ καταργείται(όπως μου είπαν με βάση την νομοθεσία). Οι εφαρμογές πληροφορικής(Α λυκείου) και τα Projects (Α και Β Λυκείου) θα γίνονται σε εργαστήρια πληροφορικής που ανήκουν στο ΣΕΚ. Εγώ όλα τα χρόνια δίδασκα Εφαρμ. Πληρ. στο σχολείο(ΕΠΑΛ-το οποίο έχω οργανική και ήμουν και υπευθυνη ΣΕ), τώρα μου λένε από το ΣΕΚ οτι οι ώρες του μαθήματος Εφαρμ. Πληρ. είναι του ΣΕΚ και ορίζουν εκείνοι ποιος καθηγητής θα κάνει το μάθημα, ποιος θα μπει δεύτερος(γιατι θα χρησιμοποιούμε εργαστήριό τους). Μου λένε χαρακτηριστικά είναι "δικές μας ώρες".
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι ότι με το που γίνεται ένα εργαστηριακό μάθημα στο ΣΕΚ(λόγω συστέγασης) το χάνουμε οι καθηγητές πληροφορικής του ΕΠΑΛ και το διαχειρίζονται-διεκδικούν καθηγητές του ΣΕΚ, οι οποίοι είναι και άλλης ειδικότητας!!!?Δεν έχουμε προτεραιότητα, εφόσον είναι μάθημα του ΕΠΑΛ?
Γιατι δεν ισχύει το ίδιο και με τα Projects που θα γίνονται στα εργαστήρια ΣΕΚ, (για τα συγκεκριμένα μαθήματα μας λένε "είναι δικό σας θέμα το ποιος θα πάρει, τι θα κάνει και όχι του ΣΕΚ")?
Σας ευχαριστώ πολύ!!