Εκτός από το παρόν θέμα είναι σε εξέλιξη παρόμοιο στο pde.gr >>>>
http://www.pde.gr/index.php?topic=4286.168με σημαντική συμμετοχή των συναδέλφων ΠΕ19-20.
Για τις συνθήκες εργασίες στο Δημοτικό, λίγο πολύ είναι γνωστές σε όλους όσους έχουν δουλέψει τα 3 τελευταία χρόνια σε ΕΑΕΠ. Στην αρχή είναι ένα σοκ μιας και αρκετά τμήματα έχουν 24 παιδιά. Αν δεν έχεις κάποιο από τα τελευταία εργαστήρια(Infoquest με 6 clients + 1 server) τότε υπάρχει περίπτωση να βρεις από 3-4 υπολογιστές έως 0(υπήρχε συνάδελφος πριν 2 χρόνια που πήρε το μικρόφωνο σε ημερίδα της ΠΕΚΑΠ, αν θυμάμαι καλά Γενάρη μήνα και ανέφερε ότι στο δημοτικό ΕΑΕΠ που υπηρετούσε δεν είχαν πάρει ούτε 1 υπολογιστή λόγω μη διαθέσιμου χώρου για εργαστήριο, αφήνοντας άφωνο όλο το ακροατήριο

)!
Προσφάτως πάλι αναφέρθηκε από συνάδελφο σε ημερίδα και πάλι, ότι υπηρετεί το τρέχον έτος σε μικρό δημοτικό(ΟΧΙ ΕΑΕΠ) σε μεγάλη κωμόπολη, του οποίου το εργαστήριό του είχε 3 υπολογιστές και στεγαζόταν σε χώρο κουζίνας! Η αδιαφορία διευθυντών αλλά και λοιπών εμπλεκομένων για δημιουργία πρόσθετων υποδομών σε όλο του το μεγαλείο!
Στα 3 χρόνια καθαρά που έχω διδάξει σε ΕΑΕΠ, διαπίστωσα παρά την πληθώρα των μαθητών(σε κάποια τμήματα μπορείς να δεις και λιγότερα από 24) και το γεγονός ότι έχουν συνδυάσει την χρήση του υπολογιστή με το παιχνίδι και την πλοήγηση στο διαδίκτυο, ότι υπάρχει διάθεση και δίψα για μάθηση, τέτοια που σου δίνει ώθηση να κάνεις πολλά πράγματα την στιγμή μάλιστα που δεν έχεις βιβλίο, κάτι που πιθανόν θα άγχωνε τα παιδιά. Αυτή την δίψα δεν την έχω συναντήσει μέχρι στιγμής στην Δθμια στα χρόνια που έχω υπηρετήσει. Ο αυθορμητισμός που ανέφερε ο chrisk είναι ένα θετικό κατ' εμέ στοιχείο και ωθεί τον εκπαιδευτικό να προσπαθήσει περισσότερο ώστε ο μαθητής να ευχαριστηθεί όσο καλύτερα γίνεται το μάθημα και την εργασία του με τον υπολογιστή, αποκτώντας παράλληλα σημαντικές γνώσεις, δεξιότητες στην χρήση αλλά και στον προγραμματισμό (logo) στις 2 τελευταίες τάξεις.
Ένα λογισμικό που αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά (Δ'-ΣΤ'), πλην του scratch, αν εξαιρέσεις τα πρώτα μαθήματα εξοικείωσης που είναι λογικό να τους δυσκολεύουν, είναι το Powerpoint. Αν μάλιστα οι διαφάνεις διαθέτουν και εφέ, θα τους μείνει αξέχαστη η ενασχόληση, με αποτέλεσμα να εργασθούν με μεγαλύτερη άνεση και ευχαρίστηση στην επόμενη παρουσίασή τους, όταν αυτή γίνει π.χ. στα πλαίσια κάποιας εργασίας σε κάποιο από τα υπόλοιπα μαθήματά τους