Για την ανακοινωθείσα διαγραφή της "Γενικής Συζήτησης"

Ξεκίνησε από nektar, 06 Ιαν 2012, 01:34:35 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

nektar

Καλή Χρονιά σε όλους,

Μη έχοντας τη δυνατότητα διατύπωσης της γνώμης μου στη "Γενική Συζήτηση" λόγω της μονομερούς ενέργειας των διαχειριστών να προβούν στην απενεργοποίηση της δυνατότητας υποβολής απαντήσεων σε υφιστάμενα θέματα και τη δημιουργία νέων, αναγκάζομαι να καταφύγω στην παρούσα ενότητα προκειμένου, με το παρόν νέο θέμα συζήτησης:

1. Να εκφράσω την έντονη διαφωνία μου με τέτοιες ενέργειες χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους που έχουν συμμετάσχει ή/και έχουν ανοίξει θέματα στη "Γενική συζήτηση" τα οποία είναι σε εξέλιξη ή διατηρούν το ενδιαφέρον τους για όσους θέλουν να ενημερωθούν ή να ανατρέξουν σε πληροφορίες που δίνονται σε αυτά. Ιδίως αναφέρομαι σε θέματα που έχω ανοίξει προσωπικά ως Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της ΕΠΕ τα οποία ενδέχεται να διαγραφούν εάν υλοποιηθεί η μονομερής απόφαση των διαχειριστών και παραμένουν χωρίς συνέχεια όσο δεν αναθεωρείται η ακύρωση της δυνατότητας υποβολής νέων απαντήσεων.

2. Να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους διαχειριστές του Στεκιού στην προσπάθεια ωμού εκβιασμού τους από όπου κι αν προέρχεται. Η συμπαράστασή μου αυτή θα εκφραστεί και σε περίπτωση δικαστικής κίνησης με κάθε τρόπο.

3. Να ζητήσω από όλα τα μέλη του Στεκιού να εκφράσουν κι εκείνα τη στήριξή τους στους διαχειριστές και να απαιτήσουν μαζί με μένα την άμεση δημοσιοποίηση του ονόματος του προσώπου που ζήτησε τη διαγραφή της ανωτέρω ενότητας καθώς και της επώνυμης καταγγελίας που έγινε. Ζητώ επίσης την άμεση αναθεώρηση της ληφθείσας απόφασης.

Σε περίπτωση διαγραφής του παρόντος μηνύματος, με την δικαιολογία ότι δεν σχετίζεται με το αντικείμενο της παρούσας ενότητας, ΑΠΑΙΤΩ τη δημιουργία ξεχωριστής ενότητας που θα αφορά συζητήσεις διαχείρισης του Στεκιού και τη μεταφορά αυτού του θέματος εκεί.
Νεκτάριος Μουμουτζής

jtsop

Σε πρώτη φάση θα πρότεινα το νήμα "Γενική Συζήτηση" να μείνει ως έχει μέχρι το τέλος του μήνα, καθώς την 21 Ιανουαρίου έχουμε ΔΣ ΠΕΚΑΠ και θα συζητηθεί και αυτό το θέμα.

nektar

Μετά και την ανωτέρω απάντηση του νυν Γενικού Γραμματέα του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ, εκτιμώ ότι οι διαχειριστές του Στεκιού οφείλουν να αναβάλλουν την εφαρμογή της απόφασής τους μέχρι να αποφασίσει σχετικά το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ.

Εν πάσει περιπτώσει, μιλώντας ως Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της ΕΠΕ και μια που θέματα που αφορούν την Ένωση μας συμπεριλαμβάνονται στα υπό διαγραφή, υπενθυμίζω σε όλες και όλους και ιδίως στους διαχειριστές του Στεκιού, ότι κατ' ελάχιστον οφείλουν να ενημερώσουν την Επιτροπή Πολιτικής Διαχείρισης και Δεοντολογίας του ΠΣΔ (http://www.esos.gr/component/k2/item/10955-epitropis-politikis-diaxeirisis-kai-deontologias-periexomenou-tou-panelliniou-sxolikou-diktiou-psd.html) τόσο για τις καταγγελίες που έλαβαν όσο και τις μέχρι στιγμής αποφάσεις τους. Ας αφήσουν να κρίνει εκείνη, ως καθ' ύλην αρμόδια, αν έχουν βάση οι καταγγελίες ή αν οι μονομερής απόφαση διαγραφής είναι σύμφωνη με τους κανόνες δεοντολογίας του δικτύου. Διότι ενδέχεται να μην είναι...

Για να το θέσω διαφορετικά: Εάν υπάρχει "επώνυμη καταγγελία" στελέχους της ΠΕΚΑΠ (γιατί, άραγε, δεν αποκαλύπτεται το περιεχόμενό της και το όνομα του καταγγέλοντα ώστε να μην πέφτει η σκιά της "αστυνόμευσης" επί δικαίων και αδίκων;) σε σχέση με το Στέκι, τότε ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ με το παρόν μήνυμα κι εγώ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ κάθε μονομερή ενέργεια διαγραφής μηνυμάτων και συζητήσεων που με αφορούν και στις οποίες συμμετείχα χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή μου και τεκμηριωμένη παράθεση επιχειρημάτων σε σχέση με την τυχόν παραβίαση κανόνων δεοντολογίας από εμένα ή άλλο συμμετέχοντα σε αυτές τις συζητήσεις. ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΩΣ τη δημοσίευση της καταγγελίας και του ονόματος του καταγγέλοντα εκτός και αν εξηγηθεί από τους διαχειριστές ο ειδικός λόγος για τον οποίο η καταγγελία και το όνομα του καταγγέλοντα δεν δημοσιοποιούνται.

Τέλος, για την αποφυγή παρανοήσεων και παρεξηγήσεων, δηλώνω και πάλι την αμέριστη στήριξή μου στην προσπάθεια που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια οι διαχειριστές. Δεν είναι σκοπός μου να αντιδικήσω μαζί τους. Οφείλουν, όμως, κι εκείνοι να ξέρουν πότε λένε ΝΑΙ και πότε πρέπει να λένε ΟΧΙ, ιδίως όταν γίνεται επίκληση δεοντολογικών κανόνων.
Νεκτάριος Μουμουτζής

Laertis

Ωραίο αυτό ...    :D
Συνάδελφε Νεκτάριε μας καταγγέλεις στηρίζοντάς μας αμέριστα ή μας στηρίζεις αμέριστα καταγγέλοντάς μας για τη διαγραφή ;
Υπομονή ως τις 15/1....
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Νεκτάριε,
με ποια λογική υποδεικνύεις στους διαχειριστές του στεκιού τί "οφείλουν" να κάνουν; Η ερώτηση είναι ρητορική.

Οι διαχειριστές και ο δημιουργός του μας φιλοξενούν όλους μας και δε δημιουργούμε εμείς τους κανόνες για το περιεχόμενο και την προστασία του. Εγώ όταν πηγαίνω στο σπίτι του άλλου, λειτουργώ με τους κανόνες του, όχι με τους δικούς μου.

Ας έχει η ΕΠΕ λόγο και κανόνες στο δικό της φόρουμ, η ΠΕΚΑΠ στο δικό της, εγώ στο δικό μου κ.λπ. Εκεί "οφείλουμε" να "εκτιμούμε".
Όλες οι άλλες επώνυμες και δημόσιες κραυγές καταγγελίας είναι μάλλον άτοπες. Και σίγουρα είναι αντιφατικές προς το "αμέριστη στήριξη".
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

nektar

Συγγνώμη αν παρεξηγήθηκα. Δεν θέλω να υποδείξω στους διαχειριστές το τι οφείλουν να κάνουν όπως άλλοι. Αρκεί κι εκείνοι με τη σειρά τους να κρατούν την ίδια στάση έναντι όλων.
Μίλησα δημόσια και χαίρομαι που διαφωνήσατε μαζί μου. Είθε να κάνετε το ίδιο και με όσους επέλεξαν άλλη οδό και φαίνεται έχουν τον τρόπο να σας επιβάλουν συμπεριφορές που, κατά τη γνώμη αδικούν κι εσάς και τα μέλη του Στεκιού. Αν πάλι κάνω λάθος και είναι δικές σας οι αποφάσεις και όχι υπαγορευμένες, όλα καλά.
Νεκτάριος Μουμουτζής

P.Tsiotakis

Σχεδόν 10 χρόνια παρακολουθώ και λίγο λιγότερα γράφω στο στέκι
Αυτο που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες πραγματικά αξίζει ανάλυσης και μελέτης

Αναμένω με προσμονή τον καιρό που θα ξανά γράφουμε με πάθος για το αγαπημένο μας μάθημα

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: nektar στις 13 Ιαν 2012, 08:47:02 ΜΜ
Συγγνώμη αν παρεξηγήθηκα.

έχουν τον τρόπο να σας επιβάλουν συμπεριφορές που, κατά τη γνώμη αδικούν κι εσάς και τα μέλη του Στεκιού. Αν πάλι κάνω λάθος και είναι δικές σας οι αποφάσεις και όχι υπαγορευμένες, όλα καλά.

Κατ' αρχάς, δεν τίθεται κανένα θέμα παρεξήγησης, ούτε και αντιπαλότητας. Με απασχολούν πιο σοβαρά θέματα από αυτά...
Επίσης αγαπητέ, δεν νοιώθω ότι μου επιβάλλεται τρόπος συμπεριφοράς, ούτε ότι αδικούμαι. Και αυτό δε συμβαίνει με κανένα στο στέκι. Τολμώ δε να πω ότι -μεταφράζοντας τα γραφόμενά σου- μάλλον θεωρείς ότι by default υπάρχει τέτοιου είδους αρνητική συμπεριφορά, ενώ αφήνεις ένα μικρό περιθώριο λάθους στην προδιαμορφωμένη άποψή σου.

Όχι αγαπητέ ΓΓ, κάνεις λάθος.

ΥΓ: αν και γράφτηκα στο στέκι τον Μάρτιο του 2006, το παρακολουθούσα σχεδόν 2 χρόνια νωρίτερα. Συμφωνώ με τον Παναγιώτη: κάποιος ιός έχει προσβάλλει το νευρικό μας σύστημα. Το σήμερα είναι πολύ κακό, το χθες ήταν ωραίο. Παρακαλώ την ομάδα διαχείρισης να κάνει ένα καλό φορμάτ στο στέκι, να στήσει νέο λειτουργικό, γιατί δε φορτώνει το πισί με τίποτε...

Εύχομαι από αύριο να γυρίσουμε προς τα πίσω, για να πάμε επιτέλους μπροστά!!!
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Vangelis

Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 14 Ιαν 2012, 12:00:39 ΠΜ
Αναμένω με προσμονή τον καιρό που θα ξανά γράφουμε με πάθος για το αγαπημένο μας μάθημα

Αρκεί να υπάρχει το αγαπημένο μας μάθημα   (ας περιμένουμε καμιά εβδομάδα ακόμα μπας και ανακοινώσουν κάτι)

originepe

#9
Το μήνυμα αυτό διαγράφεται απο την ομάδα διαχείρισης καθώς το περιεχόμενό του είναι ειρωνικό προς το πρόσωπο συναδέλφου και ταυτόχρονα εμπρηστικό

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παρακαλώ τους διαχειριστές στο στέκι να θεσπίσουν κανόνες συμπεριφοράς μεταξύ μας.
Δεν μπορώ να διαβάζω πλέον απρόσεκτα λόγια. Κουράζομαι και πληγώνομαι γιατί νοιώθω ότι αγαπώ το στέκι και σέβομαι τους συναδέλφους που τόσα χρόνια το πλουτίζουν με τη δουλειά τους.

Φτάνει πια η φαγωμάρα, η γκρίνια, οι αντιπαραθέσεις. Δεν πάμε μπροστά έτσι, αλλά αντίθετα, κινδυνεύουμε να μοιάσουμε στους άχρηστους τους πολιτικούς μας... Και το αποτέλεσμα θα είναι ΜΟΝΟ η καταστροφή.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...