Αποστολέας Θέμα: Συλλογή πληροφοριών σχετικά με εργασιακές συνθήκες εκπαιδευτικών Πληροφορικής  (Αναγνώστηκε 1873 φορές)

nskikos

 • Νέος
 • *
 • Μηνύματα: 6
Η παρούσα επιστολή αποτελεί πρόσκληση για τη συμμετοχή σας στην διεξαγωγή πανελλήνιας ηλεκτρονικής έρευνας με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το βαθμό ικανοποίησης των εκπαιδευτικών του κλάδου Πληροφορικής από τις συνθήκες εργασίας τους και πιο συγκεκριμένα από τις υλικοτεχνικές υποδομές και το ευρύτερο εργασιακό περιβάλλον των σχολικών μονάδων στις οποίες απασχολούνται. Είναι η πρώτη έρευνα που πραγματοποιείται στην Ελλάδα για τον κλάδο των Πληροφορικών στο συγκεκριμένο πε δίο και στηρίζεται σε προηγούμενες ευρωπαϊκές και πανελλαδικές έρευνες που αφορούσαν στο σύνολο των εκπαιδευτικών.

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα βοηθήσουν στην ενδελεχή αποτύπωση και ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, ενώ θα οδηγήσουν σε προτάσεις για διορθωτικές/βελτιωτικές ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Μετά το πέρας της ερευνητικής διαδικασίας, τα εξαχθέντα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν και θα αποτελέσουν βάση συζήτησης στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής (Πάτρα 30/3/2012 - 1/4/2012).

Για τη συλλογή των δεδομένων χρησιμοποιείται κατάλληλα σχεδιασμένο δομημένο ερωτηματολόγιο, το οποίο και καλείστε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο που φαίνεται παρακάτω στο κείμενο.

Επισημαίνεται ότι, τo ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο, οι απαντήσεις εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της συγκεκριμένης έρευνας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Με τιμή,

Η ομάδα διεξαγωγής της έρευνας.


Καπογιαννόπουλος Γεώργιος, Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ19, M.Sc
Μπαλής Χαράλαμπος, Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ19, Ph.D. M.Sc
Σκίκος Νικόλαος, Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20
Σταμούλη Μαρία-Αγγελική, Στατιστικός, Ph.D., M.Sc.

ΥΓ: Για να συμμετάσχετε παρακαλούμε πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο.
http://users.sch.gr/gkapog/survey/index.php?lang=el&sid=16792&token=yk4s6jvpja2v5y2

Πρόκειται για ελεγχόμενο ερωτηματολόγιο. Θα χρειαστείτε κάποιο κουπόνι άδειας (token) για να συμμετέχετε. Για πληροφορίες και απόκτηση κουπονιού, επικοινωνήστε με τον Γεώργιο Καπογιαννόπουλο στο gkapog@sch.gr.
ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΚΟΣ

dtsilog

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 396
  • DTsilog
Μερικές ερωτήσεις-παρατηρήσεις.

Κατά πρώτον χρειάζεται μια διόρθωση στον τίτλο του ερωτηματολογίου. Η επαγγελματική εκπαίδευση είναι δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κατά δεύτερον πού έγκειται η ανωνυμία, από τη στιγμή που επώνυμα στέλνεις email για να πάρεις άδεια συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου. Καλό θα ήταν το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου να γίνει δημοσίως γνωστό προς πληροφόρηση όλων των συναδέλφων, ώστε να ξέρουμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Τρίτον ποιος είναι ο επίσημος φορέας οργάνωσης και υλοποίησης της έρευνας και τα στατιστικά συμπεράσματα πού και αν θα σταλούν ή γνωστοποιηθούν για περαιτέρω αξιοποίηση, πέραν του 6ου Πανελλήνιου συνεδρίου.
Πολύ νωρίς είδες τα Όχι να γίνονται Ίσως... ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ έννοιες που ΧΑΘΗΚΑΝ! (*ΔΕΝ)

dtsilog

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 396
  • DTsilog
Ελπίζω να απαντήσει κάποιος εκ της ομάδας μέχρι τις 15 Δεκέμβρη που λήγει η έρευνα.
Πολύ νωρίς είδες τα Όχι να γίνονται Ίσως... ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ έννοιες που ΧΑΘΗΚΑΝ! (*ΔΕΝ)

fof

 • Ομάδα Νέου Λυκείου
 • *
 • Μηνύματα: 303
..
Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα βοηθήσουν στην ενδελεχή αποτύπωση και ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, ενώ θα οδηγήσουν σε προτάσεις για διορθωτικές/βελτιωτικές ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. ...


Περιμένουμε να μας ενημερώσετε σχετικά..

nskikos

 • Νέος
 • *
 • Μηνύματα: 6
Η έρευνα θα παρουσιαστεί στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής (Πάτρα 30/3/2012 - 1/4/2012) και ο άμεσα εμπλεκόμενος φορέας είναι η ΠΕΚΑΠ, ενώ θα κατατεθούν τα πορίσματα και στο ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ, που ασχολείται με τέτοιες μελέτες.

Διευκρινίζουμε ότι στην έρευνα διενεργείται και το πιλοτικό στάδιο από όπου αξιολογείται το ερωτηματολόγιο και προκύπτουν τυχόν αλλαγές/βελτιώσεις και όποια παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτη.

Εννοείται ότι είναι δευτεροβάθμια. αλλά είναι και επαγγελματική. δεν κατηγοριοποιούμε. το γράψαμε χάριν έμφασης. Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε πληροφορικούς της εκπαίδευσης και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί, όσο το δυνατό, σε μαγαλύτερο βαθμό. Οπότε για τον καθένα που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον θα του αποσταλεί ένα τυχαίο ανώνυμο κλειδί-κουπόνι, για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου. Τέλος ένα ερωτηματολόγιο δεν έχει νόημα να δημοσιοποιηθεί ενώ είναι στη φάση της αξιολόγησής του.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία ή διευκρίνιση είμαστε στην διάθεσή σας
ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΚΟΣ