Επειδή διακρίνω μερικές ψιλο-πολωτικές απόψεις, εγώ θα φανώ λίγο πιο πεζός και θα επικεντρωθώ αυστηρά στον τίτλο "τεχνική στήριξη σχολείων".
Δεν είναι θέμα πτυχίου η συντήρηση ενός εργαστηρίου (ή γενικώς των υπολογιστών ενός σχολείου ή μιας δνσης),
ούτε είναι δουλειά του εκπαιδευτικού πληροφορικής. όμως στη μπανανία που ζούμε δεν υπάρχει τεχν. στήριξη, κι ας υπάρχει στην Τουρκία και στην Αλβανία...
Και τί θα κάνουμε; θα αφήσουμε τα εργαστήριά μας να ψοφήσουν; Στην Ελλάδα υπάρχει βέβαια το φιλότιμο, αλλά το φιλότιμο από μόνο του δεν προσφέρει γνώσεις συντήρησης. Έτσι, ένας πε 19-20 αναλαμβάνει εργαστήριο με μείωση ωραρίου, αλλά δε γνωρίζει να το συντηρεί! συνηθισμένο το φαινόμενο και μη κατακριτέο. για να συντηρήσεις, πρέπει να γνωρίζεις. για να γνωρίζεις, πρέπει να σου έχουν δείξει ή να το έχεις δουλέψει. εγώ *ΔΕΝ* θα μπορούσα να ανοίξω κουτί, αν δεν είχα δουλέψει 5-6 χρόνια σε εταιρία τεχνικής στήριξης! απλά πράγματα. αν περίμενα από τη σχολή... σώθηκα! ένα μάθημα ψηφιακών έκανα στο 3ο εξάμηνο, μας έδειξαν μια αρχαία μητρική, μια κάρτα γραφικών και μια ram και μας εξέτασαν ποιο είναι τί. μπούρδες...
επίσης τα κεπληνέτ
δεν πρόκειται να ενισχυθούν. ίσως και να μην υπάρχει τελικά η ανάγκη να έχουμε πληνέτ της μορφής που γνωρίζουμε και ένα νέο σχήμα να είναι πιο αποδοτικό. μέχρι τόοοοοοοοτε όμως, ας φροντίσουμε εμείς να μάθουμε 2-3 πραγματάκια συντήρησης και
ως κλάδος να επιδιώξουμε να περάσει **επιτέλους** η νέα φάση τεχν. στήριξης με εκπαιδευτικούς πληροφορικής, που ΘΕΛΟΥΝ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ. απλά, με αίτησή τους! καλό σε όλους θα κάνει αυτό.
ένα μόνο παράπονο έχω, προς ορισμένους συναδέλφους που
ποτέ δεν θέλησαν να μάθουν! αυτή η ευθυνοφοβία ή έστω η φοβία να ανοίξουμε ένα πισί, να του καθαρίσουμε έναν ιό κ.λπ., που έζησα 3 χρόνια στο πληνέτ... που με καλούσαν στο κινητό: "να κάνω αυτό ή θα χαλάσει;;;", επί 3 χρόνια... έλεος! υπολογστής είναι, όχι αυγολέμονο για να κόψει! εν ολίγοις (είμαι >300 λέξεις, δηλ. -1 αναγνώστης

) ΝΑΙ στην τεχν. στήριξη ως άνω, αλλά να κάνουμε κι εμείς ό,τι μπορούμε για το εργαστήριό μας, μιας και είναι εργαλείο της δουλειάς μας.