Αποστολέας Θέμα: ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ  (Αναγνώστηκε 2036 φορές)

Nikosn

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 91
ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
« στις: 29 Σεπ 2011, 09:54:30 μμ »
 Kαλησπέρα παιδιά, ήθελα τη βοήθειά σας στο θέμα του εργαστηρίου, με τη βοήθεια του δήμου πρόκειται να αλλάξουμε τους υπολογιστές του εργαστηρίου. Ο προβληματισμός μου είναι τι λειτουργικό να βάλω σαν client και τι σαν server, είχα pcs του 2001 p3 733 128MB ram, με win2k & win2k server.
  Αν υποθέσουμε πως δεν πάω σε linux τι συνδυασμούς μπορώ να έχω με server 2008, τα xp ως προς τη δικτύωση δεν τα ξέρω.
Επίσης δε ξέρω ποιο είναι το κόστος για τα λειτουργικά(εκεί θέλω να είμαι νόμιμος), αν είναι πολλά θα πάω σε linux.
   Μήπως επίσης έχει κάνεις οδηγό εγκατάστασης server και δικτυακών ρυθμίσεων για linux?Ποια έκδοση να προτιμήσω, δεν έχω ασχοληθεί παρά ελάχιστα με linux και πιστεύω θα παιδευτώ με τις ρυθμίσεις, γι'αυτό αν κάποιος έχει κάποιον οδηγό ας βοηθήσει, θέλω κάτι που έχει υλοποιηθεί σε εργαστήριο και όχι κάτι θεωρητικό. Το εργαστήριο είναι σε ΓΕΛ, με τη ΓΛΩΣΣΑ ή ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑ τι κάνω? Virtual machine???Έχει κάνει κανείς κάτι αντίστοιχο?
Τέλος έχω δικαίωμα χρήσης των παλιών αδειών στα καινούρια pc????

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Η γνώση κατακτάται μέσα από τα λάθη μας

Λάμπρος Μπουκουβάλας

 • Η παιδεία είναι: στους φτωχούς, ΠΛΟΥΤΟΣ. Στους πλούσιους, ΣΤΟΛΙΔΙ. Στους νέους, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ (Διογένης) !
 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 1239
  • Το μπλογκάκι μου
Απ: ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
« Απάντηση #1 στις: 30 Σεπ 2011, 03:41:45 μμ »
πολλά θα είναι τα λεφτά για τις άδειες. εγώ προτείνω linuxάκι. θα προτιμούσα να πάρω 2 πισιά ακόμη (τώρα που μπορώ, αύριο δεν ξέρω...), παρά να δώσω 1000€ σε άδειες.

κατά τα άλλα, δε χρειάζεσαι απαραίτητα client-server. τον όποιο διαμοιρασμό μπορείς να τον έχεις εύκολα και χωρίς server. αν θέλεις να έχεις έναν proxy server, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν από τους παλιούς.

για τους οδηγούς, δες την τεχνική στήριξη (www.ts.sch.gr).

οι άδειες χρήσης χρησιμοποιούνται κανονικά στα νέα πισιά, αν τα παλιά πισιά δηλωθούν στα χαρτιά ως κατεστραμμένα. αλλά, σε ποιο λογισμικό αναφέρεσαι; θα βάλεις win2k ή office 2003 στα νέα;;; μπορείς να έχεις αγορασμένα win7 με libre office.

ΥΓ: αν τα παλιά πισιά λειτουργούν και δεν τα χρειάζεσαι, σκέψου να τα κάνετε δωρεά σε κανέναν που δεν έχει εργαστήριο (για να στήσει ένα ltsp). ένα απλό πρωτόκολλο καταστροφής από το σχολείο σου χρειάζεσαι μόνο...
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται…

Yannis Siahos

 • Βετεράνος
 • ****
 • Μηνύματα: 63
Απ: ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
« Απάντηση #2 στις: 28 Απρ 2012, 02:43:27 μμ »

για τους οδηγούς, δες την τεχνική στήριξη (www.ts.sch.gr).


http://ts.sch.gr (σχέτο χωρίς www)