Καλησπέρα σε όλους!
Ονομάζομαι Ακης. Βρήκα τη συγκεκρύμένη σελίδα τυχαία στο διαδύκτιο καθώς έψαχνα για μεταπτυχιακά στα διάφορα πανεπιστήμια της χώρας και οφείλω να ομολογήσω οτι εμεινα αφωνος οσον αφορα το θεμα της πληροφορικής - τηλ/νιων!!
αρχές Απριλη αποφοίτησα απο το τμήμα μαθηματικών του πανεπιστημίου Ιωαννινων.
Αυτη τη στιγμη ψαχνομαι και ψαχνω για μεταπτυχιακο. οι βλέψεις μου τείνουν προς την θεωρητική πληροφορικη!
το προβλημα μου ειναι το εξής (κυρίως για τον ιδιωτικο τομεα):
1) Ποιο καλο για εναν μαθηματικο ειναι να κανει μαστερ στη πληροφορικη μεσα απο τμημα πληροφορικής ή μεσα απο το μαθηματικο??
απο τη μια αναρρωτιέμαι, αν κατορθωσω και μπω σε καποιο τμημα πληροφορικης, αν θα εχω τα κοτσια να το τελειωσω?? γιατι κακα τα ψεματα δεν εχω τις ιδιες γνωσεισ υπολογιστων με εναν πληροφορικαριο, ασχετα αν εχω παρει αρκετα μαθηματα πληροφορικης.
2) Αν τελικά το πάρω απο το μαθηματικο θα ειμαι το ιδιο προτιμητεος με καποιον μαθηματικο που το πηρε απο τη πληροφορικη?
3) δεν ξέρω ποιος κλάδοσ πληροφορικήσ ειναι καλυτερος - ασυμφοροσ για εναν μαθηματικο.
η θεωρητική πληροφορική (αλγοριθμοι, δομεσ - βασεισ δεδομενων, λογισμικα, κλπ) ή η εφαρμοσμενη (δυκτια, τηλεπικοινωνιες κλπ). Δηλαδη ενασ μαθηματικοσ που θα ανταπεξελθει καλυτερα? Εγω για πχ, οπωσ και φανταζομαι για ολα τα μαθηματικα, εκανα μονο θεωρητικη πληροφορικη. μεχρι και πριν λίγο εβλεπα πολυ σοβαρα το θεμα να κανω τα χαρτια μου για το τμημα τηλ/νιων στο βολο. για αυτο και ειπα προηγουμενως οτι εμεινα αφωνοσ. Αλλα μετα απο αυτα που διαβασα το σκεφτομαι να μην τα κανω.
Βεβαια κακα τα ψεματα οταν λεμε μεταπτυχιακο δεν εννουμε απλα τη λεξη εφοδια γνωσης αλλα κυριως πιστευω τη λεξη "κονε", γιατι ακομη και να πας σε καποιο τμημα με αντιπροωπευτικα για σενα μαθηματα αν δεν εχεισ καποιο καθηγητη στηρηγμα να σε προωθησει οτι και να κανεισ απο μονοσ σου πολυ δυσκολα θα το επιτυχεισ!
εγω ευτυχως βρηκα εναν καθηγητη μου μεσα απο το μαθηματικο ο οποιοσ με θελει να κανω σε αυτον μεταπτυχιακο! απλα κολλαω στις παραπανω ερωτησεισ, γιατι καλοσ και αυτος που σε προωθει αλλα αν δεν εχεισ και ενα δυνατο μεταπτυχιακο δεν ειναι και το καλυτερο!! το τελειο ειναι να μπορεισ να τα συνδιασεισ και τα 2 μαζι!! αλλα εγω δεν γνωριζω καποιον καθηγητη απο το τμημα τησ πληροφορικης. για αυτο και σκοπευω να φυγω παλι γιαννενα να χτυπησω καμια πορτα στη πληροφορικη!! αλλα και παλι σκεφτομαι:Αντε πεσ τα καταφερνω με τα μαθηματα!! σιγα μη με προωθησει εμενα το μαθηματικο ο ταδε καθηγητησ! οι πληροφορικαριοι προηγουνται!!!!
4) εσεισ μου συνιστειτε να κανω αιτησεισ και στων ηλεκρολογων μηχανολογων η/υ?
ο καθηγητησ μου αυτος μου ειπε πως ειναι καλυτερο να μην ασχοληθω καν με πολυτεχνικεσ χολεσ γιατι δεν εχω τα κοτσια ως μαθηματικοσ!! καλυτερα να κοιταξω για πανεπιστημιακεσ σχολεσ!!
με εκτημηση