11.11.11 Γενική Συνέλευση και Εκλογές Π.Ε.ΚΑ.Π.

Ξεκίνησε από skoud, 27 Σεπ 2011, 11:13:23 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

skoud

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
σε Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση & Εκλογές

Παρασκευή 11.11.11
από τις 2.00 – 6.00 μ.μ.
στο 1o ΕΠΑ.Λ. Αθηνών (Αχιλλέως 37-41 & Μυλλέρου, Μεταξουργείο)

Το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ και ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Ε.ΚΑ.Π.),
συγκαλεί
Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση
και προκηρύσσει Εκλογές για την ανάδειξη
νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.)
για τη διετία 2012-2013
σύμφωνα με το νέο καταστατικό της.

Η τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση της Π.Ε.ΚΑ.Π.  θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11/11/11 με την εξής ημερήσια διάταξη:
1. Απολογισμός Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.
2. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
4. Διενέργεια ΕΚΛΟΓΩΝ για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και νέας Ε.Ε..


Το εκλογικό υλικό (Ψηφοδέλτιο και Δελτίο Συμμετοχής) θα αποσταλεί στα Παραρτήματα της Π.Ε.ΚΑ.Π., τις τοπικές Ενώσεις ή Συλλόγους Πληροφορικής και θα είναι διαθέσιμο στο site (www.pekap.gr) και στο blog (pekap.blogspot.com) της Π.Ε.ΚΑ.Π.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση και στις Εκλογές έχουν όλοι οι καθηγητές Πληροφορικής ΠΕ19 - ΠΕ20 που υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Πρωτοβάθμια ή/και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και είναι εγγεγραμμένοι και οικονομικά τακτοποιημένοι ή θα εγγραφούν στην Π.Ε.ΚΑ.Π. έως και στις 11/11/11 (ημέρα Γ.Σ. και Εκλογών).

Καλούνται όλοι οι καθηγητές Πληροφορικής ΠΕ19 - ΠΕ20, ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται στην Αττική, να προσέλθουν στη Γενική Συνέλευση και να συμμετάσχουν στις Εκλογές.
Οι καθηγητές από την υπόλοιπη Ελλάδα ή όσοι αδυνατούν να προσέλθουν αυτοπροσώπως στις Εκλογές, μπορούν να λάβουν μέρος ψηφίζοντας ταχυδρομικά.

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν ταχυδρομικά πρέπει να αποστείλουν ΕΠΙΣΤΟΛΗ με τα στοιχεία τους, μέχρι τις 11/11/11 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στη δ/νση:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Π.Ε.ΚΑ.Π.)
Post Rest. Αιόλου 100
Τ.Κ. 102-00 Αθήνα


Στην ΕΠΙΣΤΟΛΗ που θα αποσταλεί θα πρέπει να περιέχεται:

1. Το Δελτίο Συμμετοχής με τα στοιχεία του μέλους, για τη διαπίστωση της εγκυρότητας της ψήφου.
2. Ένας κλειστός λευκός Φάκελος Ψηφοφορίας μέσα στον οποίο θα υπάρχει μόνο το ψηφοδέλτιο με τους σταυρούς προτίμησης (μέχρι 4 σταυρούς για το Δ.Σ. και μέχρι 2 για την Ε.Ε.)
3. Απόδειξη πληρωμής της διετούς συνδρομής 20€ στην Π.Ε.ΚΑ.Π. (αρ. λογαριασμού 0026.0204.22.0100964497 στην Eurobank EFG), εφ' όσον δεν είναι ήδη οικονομικά τακτοποιημένοι για το 2011.
4. Συμπληρωμένη την αίτηση εγγραφής στην Π.Ε.ΚΑ.Π. (http://www.pekap.gr/Images/UploadedFiles/Aitisi_gia_eggrafh_melous.pdf) για όσους δεν είναι ήδη μέλη της Π.Ε.ΚΑ.Π. και θα θελήσουν να εγγραφούν και να ψηφίσουν ταυτόχρονα.


Τα μέλη των Παραρτημάτων της Π.Ε.ΚΑ.Π. καθώς και τα μέλη Τοπικών Ενώσεων ή Συλλόγων Πληροφορικής μπορούν να ψηφίσουν, εφόσον είναι ταμειακά εντάξει στο Παράρτημα ή στην Τοπική Ένωση ή Σύλλογο.
Για αυτό το λόγο τα Δ.Σ. των Παραρτημάτων και των Τοπικών Ενώσεων ή Συλλόγων, πρέπει να στείλουν μέχρι τις 11/11/11 e-mail στο pekap@pekap.gr, κατάσταση με τα ταμειακά εντάξει μέλη τους.


Οι ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ θα παραληφθούν από την Εφορευτική Επιτροπή την Δευτέρα 20/11/2011 και η διαλογή των ψήφων θα γίνει το απόγευμα της ίδιας μέρας στα γραφεία της Π.Ε.ΚΑ.Π. 


Συνάδελφοι,
• Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη περίοδο για την χώρα, την εκπαίδευση και τον κλάδο μας. Μόνο με τη συμμετοχή όλων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και έρχονται...
• Εγγραφείτε, πάρτε μέρος στις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες.
• Δυναμώστε την Π.Ε.ΚΑ.Π.,  τη δική σας φωνή.
 



Για το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.



Επισυνάπτεται το σχετικό εκλογικό υλικό:
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

iliasthes

Μέχρι τις εκλογές, καλό είναι το θέμα να βρίσκεται στην κορυφή για να μην ξεχνιόμαστε. Στην τρέχουσα συγκυρία είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ η συμμετοχή μας.

skoud

Ευχαριστούμε !

Νομίζω ότι έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους τους συναδέλφους, ότι η Π.Ε.ΚΑ.Π.    δεν είναι το "μαγαζάκι" κάποιων (δεν ήταν ποτέ...)  αλλά η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΠΕ19 και ΠΕ20, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Είναι δε φανερό από τη δράση της, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ότι η αποτελεσματικότητά της είναι ευθέως ανάλογη του αριθμού των συναδέλφων που συμμετέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις διαδικασίες της.

Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία:
Να θέσουν υποψηφιότητα όσοι θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους και όλοι να εκλέξουμε, με βάση τις πιο δημοκρατικές διαδικασίες που περιγράφονται στο νέο καταστατικό της Π.Ε.ΚΑ.Π. (http://www.pekap.gr/Category.php?CatId=74),  τους συναδέλφους που θεωρούμε καταλληλότερους να μας εκπροσωπήσουν στις πολύ δύσκολες ημέρες που έρχονται.

Επισυνάπτω 2 banner για τις εκλογές
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

iliasthes

Σταύρο, καλό θα ήταν και ένα post, για το πως μπορεί να γίνει κάποιος μέλος. Προσωπικά βρήκα το σχετικό κείμενο στο site της ΠΕΚΑΠ, αλλά καλό θα ήταν σε αυτό το θέμα να γράψεις και κάτι σχετικό.

skoud

Ηλία, στην παραπάνω ανακοίνωση για τις εκλογές περιγράφεται πως μπορεί κάποιος να ψηφίσει ταχυδρομικά και να κάνει ταυτόχρονα εγγραφή, αν δεν είναι ήδη μέλος της ΠΕΚΑΠ ή αν δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένος.

Γενικά για εγγραφή στην ΠΕΚΑΠ απαιτούνται τα εξής:

1. Συμπλήρωση της αίτησης (http://www.pekap.gr/Images/UploadedFiles/Aitisi_gia_eggrafh_melous.pdf)

2. Κατάθεση 20 € (συνδρομή για 2 χρόνια), χωρίς προμήθεια, στο λογαριασμό Eurobank 0026.0204.22.0100964497 (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ) ή για τους πελάτες της Eurobank EFG με χρήση του e-banking ((IBAN: EUROBANK GR9302602040000220100964497) και phone-banking.
Το ίδιο ισχύει για όλες τις τράπεζες που υποστηρίζουν e-banking.

3. Αποστολή της αίτησης και της απόδειξης από την Τράπεζα με φαξ στο 2105785155 ή αποστολή με email στο pekap at pekap.gr (Υπόψη Ταμία ΠΕΚΑΠ)

Για τις ανανεώσεις των παλαιότερων μελών ισχύουν τα βήματα 2 και 3 (πλην της αίτησης)
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

skoud

#5
Ανακοινώθηκε ο τόπος και η ώρα της Γενικής Συνέλευσης και των Εκλογών:
από τις 2.00 – 6.00 μ.μ., στο 1o ΕΠΑ.Λ. Αθηνών (Αχιλλέως 37-41 & Μυλλέρου, Μεταξουργείο)

Έχει διορθωθεί η αρχική ανάρτηση και το συνημμένο σε αυτή pdf αρχείο.

Υπενθυμίζω ότι η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το ΔΣ είναι μέχρι και την Κυριακή 23/10/2011

Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

Gnirut

Πιστεύω ότι η συμμετοχή όλων μας στην γενική συνέλευση της ΠΕΚΑΠ είναι επιβεβλημένη, ιδίως αυτήν την εποχή που άλλοι εμφανώς προσπαθούν να μας διασπάσουν ως κλάδο εκπαιδευτικών και άλλοι να μας απαξιώσουν γενικά μέσα στην παραπαίουσα σήμερα δημόσια εκπαίδευση.

skoud

Με μεγάλη ικανοποίηση ως προς τον αριθμό των μελών της Π.Ε.ΚΑ.Π. που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές της 11.11.11, το απερχόμενο Δ.Σ. ανακοινώνει το ενιαίο ψηφοδέλτιο των εκλογών:

http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=1&ArticleId=275


Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

jtsop

#8
Αγαπητοί συνάδελφοι,

ονομάζομαι Γιάννης Τσοπόκης και σας στέλνω αυτό μήνυμα εκ μέρους και των συναδέλφων Μάνου Πουλάκη, Πέτρου Καπούλα, Ρωξάνης Γραφανάκη και Φώτη Καρκάνη, οι οποίοι είμαστε υποψήφιοι για το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ. Η συνεργασία μας δεν είναι απόρροια κάποιας
κομματικής ταυτότητας ή κοινής παραταξιακής αντίληψης. Οι απόψεις που εκφράζουμε, όπως και η προσέγγισή μας στα εκπαιδευτικά ζητήματα, εκπορεύονται από τις ανησυχίες και τις προσδοκίες, τόσο τις δικές μας όσο και αρκετών συναδέλφων μέσα από τους Συλλόγους και τις Γενικές Συνελεύσεις μας, ανησυχίες και προσδοκίες που όλοι έχουμε από διάφορες σκοπιές, του εκπαιδευτικού, του γονέα, του παιδαγωγού. Θα χαρούμε πολύ οι θέσεις μας αυτές να αποτελέσουν την αρχή ενός πλούσιου συνόλου προτάσεων και δράσεων που θα μας αντιπροσωπεύουν αποτελεσματικά στον εκπαιδευτικό μας βίο.

Σας παραπέμπουμε στο πλήρες κείμενο με τις απόψεις μας http://users.sch.gr/tsopokis/docs/theseis.pdf. Σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα υπάρχει και μια συνοπτική έκδοση των απόψεών μας, στον δικτυακό τόπο που έχουμε ετοιμάσει http://users.sch.gr/tsopokis , από όπου θα μπορείτε να ενημερώνεστε για οποιαδήποτε δραστηριότητά μας. Εκεί θα βρείτε και τα βιογραφικά μας.

Γραφανάκη Ρωξάνη     
Καπούλας Πέτρος         
Καρκάνης Φώτης       
Πουλάκης Μάνος         
Τσοπόκης Γιάννης     

skoud

#9
Στο site της ΠΕΚΑΠ (http://www.pekap.gr/Article.php?CatId=1&ArticleId=278) έχει αναρτηθεί το εκλογικό υλικό για τις εκλογές.



  • Η οριστική πρόσκληση για τη ΓΣ και τις εκλογές της 11.11.11 και οι οδηγίες για όσους θελήσουν να ψηφίσουν ταχυδρομικά

  • Το ενιαίο ψηφοδέλτιο των εκλογών.

  • Το δελτίο συμμετοχής στις εκλογές.

  • Η αίτηση εγγραφής στην Π.Ε.ΚΑ.Π. για όσους δεν είναι ήδη μέλη.

σημ:
Έγινε ενημέρωση και της πιο πάνω αρχικής ανάρτησης
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

Katsadouros_Dhm

Θα ήθελα να ρωτήσω την ομάδα των πέντε συναδέλφων: (Και σας παρακαλώ η απάντηση να είναι συγκεκριμένη, ολιγόλογη και απολύτως υπεύθυνη):
Αν εκλεγείτε θα εργαστείτε για το καλό και συμφέρον όλων των συναδέλφων εκπαιδευτικών ΠΕ19-20, χωρίς διακρίσεις σε πτυχία (όπως πρέπει να κάνει κάθε υπεύθυνος - μέλος του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ, αλλά και απέναντι σε συναδέλφους-εκπαιδευτικούς - πολλοί από τους οποίους ίσως να έχουν πολύ περισσότερα χρόνια (εκπαιδευτικά αλλά και πραγματικά) στην πλάτη τους από εσάς), με σεβασμό, ενότητα και αλληλεγγύη, χωρίς κανένα διαχωρισμό;
Η ερώτηση γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην υποψηφιότητά σας και περιμένω με αγωνία την απάντησή σας.

jtsop

Χαίρομαι πολύ για την ερώτηση που κάνετε, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσουμε ένα θέμα που έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον μας. Όπως πολύ σωστά διευκρινίσατε κάθε υπεύθυνο μέλος του ΔΣ της ΠΕΚΑΠ  πρέπει να εκπροσωπεί όλους τους συναδέλφους. Εμείς στις θέσεις μας το έχουμε διατυπώσει με σαφήνεια ότι θα εκπροσωπήσουμε *όλους* τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής χωρίς διάκριση. Ούτως ή αλλιώς τα βασικά προβλήματα είναι κοινά για νέους, παλιούς, μόνιμους, αναπληρωτές κλπ.
Όσο η πολιτεία αντιμετωπίζει την Πληροφορική ως δεξιότητα (είναι γνωστή η φράση της υπουργού ότι τα παιδιά ξέρουν να πατάνε πλήκτρα) και εφαρμόζει αποσπασματικά διάφορες πολιτικές για την ένταξή της στην εκπαίδευση, δεν υπάρχει μέλλον για εμάς στην εκπαίδευση και ουσιαστικά η νέα γενιά το μόνο που θα ξέρει  από υπολογιστές θα είναι το youtube  και το facebook.

skoud

Αναρτήθηκε ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ της Π.Ε.ΚΑ.Π. για τη διετία 2010-2011
Περισσότερα στο https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4274.0
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

iliasthes

Μήπως είναι εύκολο να υπάρξει κάποια ενημέρωση για όσους αδυνατούσαμε να παρεβρεθούμε στη Γ.Σ. και τις εκλογές; Να υποθέσω πως τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν, αφού καταμετρηθούν και οι ταχυδρομικές ψήφοι;

perittos

Έχουμε, συνάδελφοι, εικόνα για το πόσοι ψήφισαν; εκτός αυτών που μπορεί να έστειλαν ταχυδομικά τις ψήφους.