Το μισθό σας τον ειδατε;

Ξεκίνησε από alex1alex, 27 Σεπ 2011, 04:24:46 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

alex1alex

Σημερα επαθα να μικρο εγκεαφαλικο οταν ειδα οτι ο μισθος μου μειωθηκε κατα 200€ ο οποιος ειχε μειωθει τον προηγουμενο μηνα 134€ !!!!!
Σημειωτεον μου γινεται παρακρατηση για στεγαστικο απο το παρακαταθηκων 807!
Ετσι σημερα πηρα για 15μερο 144€ !!!!!

Δηλαδη αν γινουν και αλλες μειωσεις θα γινει αρνητικος και θα καλουμαι να πληρωνω για να κραταω τη θεση μου

Εσεις τι λετε; θα καθομαστε να συζηταμε για τα project και για τις αντιπαραθεσεις με τους συναδελφους ή θα παμε και θα τους σπασουμε τα κεφαλια;;;;΄

μηπως ξερει κανεις αν γινεται με αιτηση μου να μην κρατανε το δανειο απο τη μισθοδοσια αλλα να πηγαινω να τα καταθετω εγω;

iliasthes

#1
Συνάδελφε, είναι κάτι που είχε επισημανθεί από τον Ιούλιο στο φόρουμ, αλλά δυστυχώς μόνο όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής το καταλαβαίνουμε. Ο μισθός μου αυτό το μήνα είναι κατά 10 ευρώ μεγαλύτερος από το μισθό όταν πρωτοδιορίστηκα (μαζί με τις κρατήσεις του νεοδιόριστου)  και κατά 15 ευρώ μικρότερος από το μισθό που έπαιρνα όταν ήμουν αναπληρωτής.  Πλησιάζουμε τα 800 ευρώ που είχαν γίνει αναφορές πριν δυο χρόνια όταν μπήκαμε στο μνημόνιο και κάποιοι μιλούσαν για κινδυνολογία. Πάντως η μεγάλη μείωση, οφείλεται στο γεγονός οτι γίνεται αναδρομική παρακράτηση των φόρων και των εισφορών για τους μήνες Γενάρη-Σεπτέμβρη μέσα σε τρεις μήνες, έτσι αντί για μείωση πχ 75 ευρώ έχουμε 300 ευρώ το μήνα μαζεμένα.

Για το θέμα της μισθοδοσίας δεν γνωρίζω δυστυχώς να σε βοηθήσω, αλλά είμαι το ίδιο αγανακτισμένος, διότι αφαιρώντας το ενοίκιο που πληρώνω έμεινα με 120 ευρώ μέχρι τις 13 του μηνός που μπορεί να ξαναπληρωθώ.

dim

Τον μισθό τον είδατε?
Τον ήπιαμε!!!

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Katsadouros_Dhm

Μάλλον μας έδωσαν τόσο λίγα για να μας φανούν πολλά τα 500-600 που θα πάρουμε το άλλο δεκαπενθήμερο.  >:(
Κουράγιο παιδιά...

Keep Growing

Τι σεμνά ρε Λάμπρο;
Αυτοί μας βιάζουν πατόκορφα!

Δεν τον ήπιαμε απλά, αλλά τον κατάπιαμε τον βόθρο τους!!!
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Keep Growing

Δε μου λέτε, με τι κουράγιο καινοτομείτε συνάδελφοι;
Πρώτα απ' όλα, τι εικόνα είναι αυτή μπροστά στους μαθητές μας!
Μόνο με τα "σώβρακα" μας αφήσανε οι "πατριώτες" "διασώστες" μας.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

mao-che-nig

Καλησπέρα ξανά.... μετά από σχετικά μακρά απουσία
Μπαίνω στο προκείμενο αμέσως.
Δεν τον είδα το μισθό μου γιατί:
α) εξακολουθώ να έχω προβλήματα όρασης
β) ήταν πολύ μικρός και δε φαινόντανε
γ) πληρώθηκε αυτόματα ένας λογαριασμός από τη μισθοδοσία και δεν έμειναν και πολλά να δω
δ) δεν ήταν μισθός αλλά χαρτζιλίκι ανήλικου λούστρου της δεκαετίας του 50
ε)τι, θέλετε κι άλλα;

dim

Δεν ξέρω ποιοι θα είμαστε μέχρι το συνέδριο... αλλά θέλω πολύ να συναντηθούμε.
Παναγιώτη Λάμπρο dora Άλκη Χρήστο... θα ξεχνάω.. σίγουρα κάποιους... αλλά ξέρετε εσείς.. dim και όλοι οι αγωνιστές υποστηρικτές!!!
Βάζω μπουκαλάκι στας Πάτρας!!!!!!!!!!
Το ένα δικό μου.

Keep Growing

Δε βαριέστε, που θα πάει, κάποτε θα μας "στρώσουν"!
Θα γίνουμε το λίπασμα για να "σωθεί" η "πατρίδα" μας.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Λευτέρης Δουκέρης

Παράθεση
Πάντως η μεγάλη μείωση, οφείλεται στο γεγονός οτι γίνεται αναδρομική παρακράτηση των φόρων και των εισφορών για τους μήνες Γενάρη-Σεπτέμβρη μέσα σε τρεις μήνες, έτσι αντί για μείωση πχ 75 ευρώ έχουμε 300 ευρώ το μήνα μαζεμένα.
Παράθεση

δυστυχώς μέσα στις πολλές εξωδιδακτικές που κάνουμε οι πληροφορικοί είναι  και η μισθοδοσία ( την είχα αναλάβει για κάποια χρόνια ) . Ξέροντας λοιπόν λίγα βασικά πράγματα πάνω στην μισθοδοσία και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μικτά μου είναι γύρω στα 1850€.εχουμε μόνιμη περικοπή στις μισθοδοσίες Οκτωβρίου (2% επι των μικτών μας )+ (1% επι των μικτών μας) +( περικοπή 50€ απο το κίνητρο απόδοσης) + (αυξημένη παρακράτηση φόρου 35€) αρα σύνολο γύρω στα 130 με 140 καθαρά περικοπή για πάντα!!!

Ο μισθός πριν 2 χρόνια ήταν 1450 καθαρά  με 2 παιδιά και 16 χρόνια υπηρεσίας . Αν βάλουμε και τα δώρα που μας κόψανε έχουμε χάσει 400 με 450 μηνιαίος , πάμε για το 1/3 το μισθού!!!!!!!!!!!!!!

βέβαια (κάνω και λίγο πλάκα ) να βρεθεί και κάποιος να σου πει :» εσύ φταις ρε κακομοίρη που ήθελες δάνειο ... γιατί ήθελες να ζήσεις σε τέτοια χλιδή και πολυτέλεια ???Ε?? το σπίτι τι τόθελες?
ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΚΕΡΑΤΕΑ
http://glavrio.blogspot.com"Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρ

Keep Growing

Τα πράγματα, πλέον πρέπει να λέγονται με το όνομά τους, χωρίς περιστροφές.
Μεταμοντέρνα νεοταξική χούντα, είναι πλέον το πολίτευμά μας.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Λευτέρης Δουκέρης

 συμφωνώ Keep .βεβαιά θα υπάρχουν πάντα οι θρασείς και οι βολεμένοι που θας μας θυμίζουν ότι ο καλός πολίτης είναι ο υπάκουος πολίτης και αυτός
ειναι που φταίει για την κατάντια αυτού του κράτους!!!!!!!!!
ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΚΕΡΑΤΕΑ
http://glavrio.blogspot.com"Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρ

fof

Ποτέ
μην ακούτε ανθρώπους που έχουν την κακή συνήθεια να είναι αρνητικοί,
γιατί σας κλέβουν τις μεγαλύτερες λαχτάρες και πόθους της καρδιάς σας.

Keep Growing

...θα τολμούσα μια παράφραση, με την άδειά σου.

"...γιατί σας κλέβουν τις μεγαλύτερες λαχτάρες και πόθους" του μυαλού σας.

Κάπως έτσι θα το έλεγε και ο μεγάλος σύγχρονος φιλόσοφος Ράμφος ( http://steliosramfosgr.wordpress.com/ ), τον οποίο έτυχε και άκουσα σε χθεσινή εκπομπή στη ΝΕΤ.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

jimmaria

Σήμερα έγινε νέα εξαγγελία μέτρων κσι συγκεκριμένα το αφορολόγητο πέφτει στις 5000€ (το ξέραμε) αλλά με αναδρομική ισχύ από 1.1.2011 (αυτό δεν ξέραμε) που σημαίνει ότι τις σχετικές κρατήσεις 20% της διαφοράς (20%*(8000-3000)=600€) θα πρέπει και αυτές να μας τις κρατήσουν μαζεμένες τους επόμενους 2 μήνες οπότε μας βλέπω άλλα 300 κάτω το μήνα !!!!!!

Vangelis

Καλός πολίτης είναι αυτός που σκέπτεται.
Αυτός που δεν πιστεύει αυτούς που του τάζουν πετραχήλια (και ουράνιες ζωές)
Ο πολίτης που αγωνίζεται για το κοινό καλό και όχι για την πάρτη του (η μόνο για τη στενή περιοχή του)
Αυτός που προσπαθεί να λύσει προβλήματα και όχι να τα κουκουλώσει (ή να τα φορτώσει στα παιδιά του).   

Για την ώρα κι εγώ παίρνω γύρω στα 400 Ευρώ δεκαπενθήμερο (τι να κάνω πήρα και εγώ ένα σπίτι και έγινα βολεμένος).  Ήθελα και παραπάνω σπουδές αντί –την καλή εποχή- να κάνω μαθήματα (καλά να πάθω). 

Αλλά θα πάω να δείρω την πολιτική ηγεσία μας έτσι είμαι σίγουρος ότι θα διπλασιαστεί ο μισθός μου. Άμα κάψω και το σχολείο μου μπορεί να πάρω ακόμα  παραπάνω.
Α μπορώ να περιμένω τον Σαμαρά (που βγαίνει πρώτος στις δημοσκοπήσεις) που υποσχέθηκε ισχυρή οικονομία μείωση φόρων αύξηση μισθών κ.λπ
Ακόμα καλύτερα να περιμένω την Παπαρήγα που υποσχέθηκε όσο ζω εγγυημένο εισόδημα (1400 €  βασικό καθαρό μισθό για όλους – άλλο τι δίνουν αυτοί στους δικούς τους εργαζόμενους-) και τα πάντα δωρεάν από το κράτος.

Ναι να τιμωρήσουμε αυτούς  τους πολιτικούς (αν και κάτι μου λέει ότι πάλι αυτούς θα ψηφίσουμε σα λαός)  έχουν την κύρια ευθύνη για όσα έγιναν (ή μάλλον δεν έγιναν) στην Ελλάδα αλλά να βελτιώσουμε και τον εαυτό μας. Είναι πολύ εύκολο να βλέπουμε τα λάθη των άλλων και να δικαιολογούμε τα δικά μας.

600.000 άνεργοι υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα.  Στην "πουλημένη" τηλεόραση και στις "πουλημένες" εφημερίδες το μόνο που βλέπω είναι διαδηλώσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και φατριών από ελεύθερους επαγγελματίες.  Αφουγκραστείτε τον πόνο που υπάρχει δίπλα μας και προσπαθήστε να τον απαλύνετε όσο μπορείτε.   

mao-che-nig


poursali

επειδή και γω κάποτε έκανα τη μισθοδοσία στο σχολείο μου, θυμάμαι μια συνάδελφο που έπαιρνε γύρω στα 200 ευρώ επειδή είχε κάτι δάνεια.. αυτή πλέον πραγματικά πρέπει να πληρώνει για να εργάζετε... αλήθεια τι γίνεται με αυτές τις περιπτώσεις; εκεί ο μισθός πλέον έχει αρνητικό πρόσημο
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

Vangelis

Παράθεση από: poursali στις 28 Σεπ 2011, 08:11:00 ΠΜ
... θυμάμαι μια συνάδελφο που έπαιρνε γύρω στα 200 ευρώ επειδή είχε κάτι δάνεια.. αυτή πλέον πραγματικά πρέπει να πληρώνει για να εργάζετε... αλήθεια τι γίνεται με αυτές τις περιπτώσεις; εκεί ο μισθός πλέον έχει αρνητικό πρόσημο

Να υπενθυμίσω την παραφθορά των λέξεων.  Η συνάδελφος δεν "πληρώνει για να εργάζεται" παίρνει λιγότερα από τους τόκους των δανείων που έχει βάλει και τα οποία εισπράττονται από το μισθό της.
Συμφωνώ βέβαια σε κάθε περίπτωση ότι είναι λίγα για τις ανάγκες της.

Η μόνη περίπτωση που ξέρω όπου πληρώνεις για να εργάζεσαι είναι οι νέοι που δουλεύουν "εθελοντικά" σε γνωστό φεστιβάλ κομματικής νεολαίας.  Εκεί λοιπόν για να πας να δουλέψεις θα πρέπει να πληρώσεις το εισιτήριο εισόδου στο φεστιβάλ!

mao-che-nig


alex1alex

Αγαπητε Vangeli παντα απαντας σε αυτο το υφος που δηλωνει "ψυχραιμια" αλλα εγω το μεταφραζω σε κυβερνητικη συμπαθεια

Δηλαδη να κατσουμε και να τρωμε το αδικο χαλαρα

soron80

Όλοι οι συνάδελφοι και ειδικότερα οι νεότεροι στην εκπαίδευση έχουν πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1000€ και από ότι βλέπω θα ακολουθήσουν και άλλα..
Συνοπτικά για όσους θέλουν ενημέρωση και δεν έχουν

ΠΕΡΙΚΟΠΗ1 = (ΣΥΝΟΛΟ_ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ_ΙΑΝ+ ΣΥΝΟΛΟ_ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ_ΦΕΒ+...ΣΥΝΟΛΟ_ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ_ΣΕΠ + ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ + ΕΠΙ ΑΔΕΙΑΣ) *3%

ΠΕΡΙΚΟΠΗ2 = ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ 50-50(αναδρομική κράτηση) = 0 άρα ουσιαστικά ΠΕΡΙΚΟΠΗ2=100*3=300

οπότε οι μήνες οκτώβριος-νοέμβριος και δεκέμβριος

ΚΑΘΑΡΟ = ΣΥΝΟΛΟ_ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ_ΟΚΤ - ΣΥΝΟΛΟ_ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ_ΟΚΤ*3% - ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ_ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ -ΝΕΟΣ_ΦΟΡΟΣ - (ΠΕΡΙΚΟΠΗ1+ΠΕΡΙΚΟΠΗ2)/3

και δε μιλάμε για αυτούς που έχουν δάνεια  :( :( :( :( :(
Τσισπαράς Βασίλης
Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ19

dimitra

Το group therapy δε βοηθάει. Εκείνοι (ξέρεις ποιοι) θέλουν να δημιουργήσουν "γονατισμένες" κοινωνίες με χαλαρές αντιστάσεις, ώστε όταν τελειώσουν με το ξεπούλημα της χώρας θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις τους και εσύ θα παίρνεις κινέζικο μεροκάματο (στην καλύτερη βαλκανικό).

Πράξεις χρειάζονται. Και να πάψουμε να βλέπουμε τη ζωή μας από τις ειδήσεις των 8.
Ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο.

poursali

Παράθεση από: Vangelis στις 28 Σεπ 2011, 04:59:44 ΜΜ
Να υπενθυμίσω την παραφθορά των λέξεων.  Η συνάδελφος δεν "πληρώνει για να εργάζεται" παίρνει λιγότερα από τους τόκους των δανείων που έχει βάλει και τα οποία εισπράττονται από το μισθό της.
Συμφωνώ βέβαια σε κάθε περίπτωση ότι είναι λίγα για τις ανάγκες της.

Η μόνη περίπτωση που ξέρω όπου πληρώνεις για να εργάζεσαι είναι οι νέοι που δουλεύουν "εθελοντικά" σε γνωστό φεστιβάλ κομματικής νεολαίας.  Εκεί λοιπόν για να πας να δουλέψεις θα πρέπει να πληρώσεις το εισιτήριο εισόδου στο φεστιβάλ!


Βαγγέλη, όλοι ξέρουμε ότι δεν πληρώνει για να εργάζεται.. μου αρέσει και είμαι οπαδός της ψυχραιμίας, αλλά μήπως υπερβάλλεις λίγο με την μονομερή αντιμετώπιση και χρήση της;
δηλαδή, να αντιμετωπίζουμε όσα μας κάνουν με ψυχραιμία επειδή έτσι το "αξίζουμε"; νομίζω αν μη τι άλλο ότι και ο αγανακτισμένος πρέπει να αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία.
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

mao-che-nig

Παράθεση από: dimitra στις 28 Σεπ 2011, 09:28:22 ΜΜ
....................τελειώσουν με το ξεπούλημα της χώρας θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις τους και εσύ θα παίρνεις κινέζικο μεροκάματο ...............

Ακριβώς όπως τα λες Δήμητρα....

poursali

Ναι, αλλά θα έχουμε υψηλή ανταγωνιστικότητα... και θα είμαστε κινέζοι με ευρωπαϊκό νόμισμα...
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

Λευτέρης Δουκέρης

προφανώς όταν δεν αγανακτείς και συνιστάς ψυχραιμία συντρέχουν λόγοι. Σίγουρα πάντως δεν ζορίζεσαι και για να μην
ζορίζεσαι όταν παίρνεις 800 το μήνα εχεις γκαβάντζες , γιατι σίγουρα ιδεολογικές εξαρτήσεις φιλοκυβερνητικές κανεις δεν μπορεί να
έχει όταν χάνει την αξιοπρέπεια του και λιμοκτονεί . Και για να μην μιλάμε μόνο για οικονομικό ξεπεσμό μας και τη  έκπτωτη αξιοπρέπεια μας ,ποιος αμφιβάλει
για την εσχάτη προδοσία που συντελείται από τους κυβερνητικούς δοσίλογους. Βέβαια για να μην παρερμηνευτώ , η σαπίλα του πολιτικού συστήματος
είναι διαχρονική περιλαμβάνοντας και όλα τα αντιπολιτευτικά κόμματα.

Είναι ευχάριστο πάντως κάποιοι να είναι γκαβατζομένοι και χαλαροί . Δεν χρειάζεται άλλωστε η κοινωνία μας να ταλανίζεται μαζικά . Αλλα τουλάχιστον σε αυτή την δύσκολη συγκυρία ... ας ισορροπήσουν και αυτοί που δεν πλήττονται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα !!!!!!!!!
ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΚΕΡΑΤΕΑ
http://glavrio.blogspot.com"Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρ

iliasthes

Παράθεση από: Vangelis στις 28 Σεπ 2011, 04:59:44 ΜΜ
Να υπενθυμίσω την παραφθορά των λέξεων.  Η συνάδελφος δεν "πληρώνει για να εργάζεται" παίρνει λιγότερα από τους τόκους των δανείων που έχει βάλει και τα οποία εισπράττονται από το μισθό της.
Συμφωνώ βέβαια σε κάθε περίπτωση ότι είναι λίγα για τις ανάγκες της.

Η μόνη περίπτωση που ξέρω όπου πληρώνεις για να εργάζεσαι είναι οι νέοι που δουλεύουν "εθελοντικά" σε γνωστό φεστιβάλ κομματικής νεολαίας.  Εκεί λοιπόν για να πας να δουλέψεις θα πρέπει να πληρώσεις το εισιτήριο εισόδου στο φεστιβάλ!


Σημασία δεν έχουν οι λέξεις, αλλά η πραγματικότητα. Και επειδή πριν μία ώρα είχαμε αυτή την κουβέντα με κάποιους συναδέλφους. Είναι γενικό φαινόμενο πλέον. Πολλοί συνάδελφοι εργάζονται και πρέπει κάθε μήνα να πληρώνουν στη μισθοδοσία και όχι να πληρώνονται. Όταν πήραν το δάνειο με δόση 800 ευρώ ο μισθός τους ήταν 1400.
Πρόσφατα είχα αυτή τη συζήτηση με συνάδελφο ο οποίος έχει ένα στεγαστικό με μια δόση λίγο πάνω από τα 800 ευρώ. Μου είπε πως περιμένει μια γενική απεργία, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μην πληρώσει την τράπεζα. ΣΚέφτεται ακόμα και την παραίτηση ή την άδεια άνευ αποδοχών να αφήσει την τράπεζα να περιμένει τα λεφτά και αυτός να δουλεύει κάπου που θα παίρνει τα χρήματα στο χέρι. Σήμερα δεν υπάρχει κίνητρο για εργασία και για δημιουργία στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κίνητρο για μάθηση. Υπάρχει κίνητρο μόνο για φυγή και για καταστροφή. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Γιατί πολύ απλά ένας μισθωτός δεν εργάζεται από χόμπυ. Το κίνητρο της εργασίας του είναι η κάλυψη των ατομικών και οικογενειακών αναγκών του. Μπορεί οι ανάγκες να προσαρμόζονται, αλλά στην περίπτωση μας οι μισθοί προσαρμόστηκαν προς τα κάτω και οι υποχρεώσεις είτε παρέμειναν σταθερές είτε αυξήθηκαν. Από αυτό το μήνα δημιουργείται μια μάζα 100-150 χιλιάδες δ.υ., οι οποίοι έχουν συνδεδεμένα δάνεια με το μισθό τους και δεν θα εισπράττουν σχεδόν, ούτε ευρώ. Αυτό είναι κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα και όχι ατομικό του καθενός. Αν δεν βρεθεί απάντηση άμεσα, τότε δεν ξέρω αν τους επόμενους μήνες θα είμαστε σε θέση να μιλάμε μέσα από το φόρουμ άνετα γι' αυτά τα θέματα.

Σε σχέση με το φεστιβάλ, για το οποίο αναφέρθηκες ειρωνικά, ο καθένας όταν πιστεύει σε κάτι, μπορεί με ανιδιοτέλεια να αφιερώσει χρόνο και κόπο και χρήμα, δεν είναι μεμπτό αυτό Βαγγέλη. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί τόση ειρωνεία για ένα πολιτικό φεστιβάλ, το οποίο δείχνει αν μη τι άλλο οτι οι άνθρωποι, οι οποίοι όντως ξοδεύουν χρήμα, κόπο και χρόνο το κάνουν με ανιδιοτέλεια. Ίσως τα ελληνικά πολιτικά ήθη να μας έχουν μάθει οτι πρέπει να εισπράττουμε θέσεις και άλλες εξυπηρετήσεις, επειδή απλώς ψηφίζουμε ένα κόμμα και η εθελοντική προσφορά να μας ξενίζει.

Κλείνοντας επειδή είμαι έντονα συναισθηματικά φορτισμένος με πολλά που συνέβησαν σήμερα, θα αναφέρω ένα ρητό, το οποίο έγραψε αυτός, τον οποίο αυτοί που προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους για το φεστιβάλ τον θεωρούν δάσκαλο τους: "οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα εκτός από τις αλυσίδες τους". Μέχρι σήμερα μπορεί αυτά τα λόγια να ακουγόταν ξεπερασμένα, γιατί δεν υπήρχαν και πολλοί στην Ελλάδα που να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Το κακό είναι οτι σήμερα υπάρχουν χιλιάδες και όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα, αύριο αυτοί θα είναι εκατομμύρια και με τάσεις επέκτασης σε όλη την Ευρώπη.  Όσα λοιπόν ανέφερε η βιβλιογραφία του συγκεκριμένου χώρου ή και κάποια λογοτεχνικά κείμενα του περασμένου αιώνα,  τα προηγούμενα χρόνια φάνταζαν ρετρό και ως μια ανάμνηση και φαντασίωση για επαναστάσεις. Δυστυχώς σήμερα όμως είναι ξεκάθαρο πως θα αποτελέσουν την ωμή, σκληρή πραγματικότητα, και λέω δυστυχώς, γιατί όταν η ανθρωπότητα βίωσε ξανά παρόμοιες εποχές, η ανθρώπινη ζωή έχασε την αξία της, οι πόλεμοι, οι εξεγέρσεις και κάθε λογής κτηνωδία ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Βιώνουμε ιστορικές στιγμές, γεννηθήκαμε σε μια  εποχή, που κάποια πράγματα τα ήταν αυτονόητα και οι μαύρες εποχές αποτελούσαν ίσως κομμάτι των διηγήσεων των παπούδων μας και ξαφνικά μας σρπώχνουν πίσω σε αυτές τις εποχές, και πρέπει να ξεχάσουμε ένα ολόκληρο σύστημα αξιών, το οποίο είχε τον άνθρωπο πιο ψηλά από το κτήνος και σήμερα θέλουν να τον υποβιβάσουμε πάλι στο κτήνος, στον δούλο που πρέπει απλά να δουλεύει, να μη μιλάει και να μην έχει δικαιώματα,  αυτή είναι η ουσία των αλλαγών και αποτελεί ανέκδοτο να ασχολούμαστε με το αν η σύγχρονη δουλεία του συναδέλφου που είναι εγκλωβισμένος να δουλεύει δωρεάν για τα επόμενα 20 χρόνια, μπορεί να περιγραφεί ορθά με τη φράση "πληρώνει για να δουλεύει" ή όχι.

Vangelis

Σκέφτηκες ότι κάποιος μπορεί να έχει λογική?

Σκέψου λιγάκι τι λες και τι σημαίνουν οι λέξεις "λιμοκτονία", "Εσχάτη προδοσία" και "δοσίλογοι". Αν δεν μπορούμε να ορίσουμε το νόημα των λέξεων  δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε.

Επίσης θα είχε ενδιαφέρον αν μας έδινες τον ορισμό του "γκαβατζομένου".

Κάποτε πίστευα ότι οι καθηγητές πληροφορικής λόγω ειδικότητας είχαν λογική σκέψη απο καιρό διαπιστώνω ότι αυτά τα δυο δεν πάνε μαζί. 

iliasthes

Παράθεση από: Vangelis στις 28 Σεπ 2011, 11:33:57 ΜΜ
Σκέφτηκες ότι κάποιος μπορεί να έχει λογική?

Σκέψου λιγάκι τι λες και τι σημαίνουν οι λέξεις "λιμοκτονία", ...
Επίσης θα είχε ενδιαφέρον αν μας έδινες τον ορισμό του "γκαβατζομένου".Αν ένας συνάδελφος έχει μισθό πλέον 900 ευρώ ή 1000 ευρώ και δόση δανείου 800 ευρώ, η οποία παρακρατείται αυτόματα από το μισθό του και η γυναίκα του είναι άνεργη ή δεν εργάζεται, αυτό δεν λέγεται λιμοκτονία; πόσα έτοιμα θα έχει και πόσο καιρό θα μπορεί να προσβλέπει στη βοήθεια φίλων και συγγενών; ή μήπως μπορεί να προσδοκά οτι σε 2-3 χρόνια τα πράγματα θα έχουν καλυτερέψει; Δεν έχεις γνωστούς που είναι άνεργοι και οι δύο εδώ και μήνες; Δεν σου έχει χτυπήσει την πόρτα κάποιος για δανεικά; Εγώ έχω από όλες τις περιπτώσεις και είμαι σε αδιέξοδο, γιατί η μόνη βοήθεια που μπορώ να τους προσφέρω είναι να τους κάνω το τραπέζι καμιά φορά.

Όσο για τον γκαβατζομένο θα σου δώσω ένα παράδειγμα πραγματικού ανθρώπου: είναι αυτός που γίνεται διευθυντής επειδή μαζεύει ψήφους για κυβερνητικο βουλευτή και τη στιγμή που εγώ χάνω 300 ευρώ από το μισθό μου, αυτός τα καλύπτει με το επίδομα, την εποχή που όλοι ψάχνουν τις δουλειές με το κυάλι με τα ίδια κομματικά προσόντα, το παιδί του εξασφαλίζει μια οχτάμηνη σύμβαση σε κρατική υπηρεσία, αυτός γίνεται επιμορφωτής σε ο,τι προγράμματα κυκλοφορεί και με ύφος 1000 καρδιναλίων μιλάει για τη γενναία στάση της κυβέρνησης και οτι εμείς (όχι αυτός) φταίμε για την κρίση και τα χρέη, γιατί είμαστε καλομαθημένοι. Τη στιγμή λοιπόν που εμείς ματώνουμε, υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις, και δ.υ. κομματικών στελεχών και προμηθευτών και το πάρτυ συνεχίζεται. Τέλος πάντων, αποφεύγω να μιλάω γι' αυτά τα θέματα στο φόρουμ, γιατί άλλο είναι το περιεχόμενο του και όχι η πολιτική, αλλά πλέον η κατάσταση είναι τέτοια που αν δεν μιλήσουμε και αν δεν αντιδράσουμε, πολλοί από εμάς ίσως να μην είμαστε καν στο χώρο της εκπαίδευσης σε μερικούς μήνες.

poursali

Ηλία, νομίζω πως περιέγραψες άρτια την περίπτωση ενός καβατζωμένου... και υπάρχουν ακόμα... αν περίμενα ένα καλό με αυτή την κρίση ήταν να εξαλειφτούν αυτά τα φαινόμενα τουλάχιστον...
χειρότερο από όλες τις περικοπές ίσως είναι αυτό το φαινόμενο, καθώς έστω και σε 10 χρόνια θα βγούμε από το φαύλο κύκλο, αλλά αυτό το καρκίνωμα δεν θα εξαλειφτεί δυστυχώς...

Ηλιθιότητα: να επαναλαμβάνεις το ίδιο πείραμα κάτω από τις ίδιες συνθήκες και να αναμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα.

μου φταίει το κύμα και πετροβολώ τη θάλασσα.
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

Vangelis

Ηλία ευχαριστώ για την απάντηση.

Πήραν δάνειο με δόση  800 ευρώ το μηνά με μόνο ένα μισθό στην οικογένεια  1400 ευρώ?   Με συγχωρείς αλλά αυτό δεν δείχνει λογικό άνθρωπο. Οι πατεράδες και παππούδες μας που αναφέρεις έλεγαν "όσο πάπλωμα τόσο ξάπλωμα".  Μεγάλωσα με αυτή τη λογική από τους γονείς μου και δεν καταλαβαίνω πως κάποιος είναι τόσο σίγουρος ότι δεν θα του τύχει τίποτα άσχημο τα επόμενα 15-20 χρόνια και αποφασίζει να διαθέσει τα 2/3 του μισθού του για κάτι (ελπίζω να είναι η κύρια κατοικία του). 

Ναι ο Μάρξ έγραψε "οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα εκτός από τις αλυσίδες τους" αλλά μίλα και με  κάποιο που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα (έχω τέτοιους φίλους) ή είναι άνεργοι και θα σου πουν ποιοί είναι οι προλετάριοι και ποιοι οι βολεμένοι (που λέει και ο Λευτέρης).  Διάβασε επίσης για τις συνθήκες εργασίας των βιομηχανικών εργατών εκείνη τη εποχή και θα καταλάβεις τι εννοούσε ο Μαρξ.  Βέβαια έκανε ένα μικρό λάθος η επανάσταση δεν έγινε στις βιομηχανικές χώρες αλλά στην αγροτική Ρωσία.     

Πράγματι έχεις δίκαιο που λες ότι γεννηθήκαμε  σε μια εποχή που κάποια πράγματα ήταν αυτονόητα. Μόνο που τα υλικά αυτονόητα τα εξασφάλιζε το κράτος με δανεικά χρήματα.  Άσε δε το σύστημα αξιών που αναφέρεις.   Αν θεωρείς καλό το σύστημα αξιών των Νεοελλήνων (χαρακτηριστικό παράδειγμα η "γκαβάτζα" του Λευτέρη) θεωρώ ότι είναι καλύτερο να το χάσουμε.   

Προσωπικά θεωρώ ότι η κατάπτωση του όλου συστήματος αξιών είναι η κύρια αιτία της σημερινής οικονομικής κρίσης.  Σε αυτή την κατάπτωση ρόλο παίξαμε και εμείς  ως δάσκαλοι (περισσότερα σε άλλο Post).

Σχετικά με το φεστιβάλ η ειρωνεία πάει στους διοργανωτές που ζητάνε εισιτήριο από τα παιδιά  που πάνε για ιδεολογικούς λόγους να προσφέρουν εθελοντικά δουλειά. Σέβομαι απόλυτα τα παιδιά που πιστεύουν σε αυτό που κάνουν.  Θα ήθελα και οι δάσκαλοι να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν.   iliasthes

Βαγγέλη άλλο ήταν το πάπλωμα τότε και άλλο τώρα. Όσο καλά και να τα είχες υπολογίσει τότε, τώρα θα έπεφτες έξω.  Οι περισσότεροι δεν είχαν ένα μισθό τότε, αλλά 2 και 3 και σήμερα έχει μείνει ο ένας και αυτός κατά 40% -50% μειωμένος. Εγώ για να βγάλω προσωπικά δεδομένα στη φόρα, πέρσι έκανα φορολογική δήλωση 22.000 ευρώ και φυσικά δεν ήταν όλα από το μισθό, φέτος 16.800 και του χρόνου θα κάνω γύρω στα 13. Κάλλιστα θα μπορούσα να βάλω μια δόση δανείου 500 ευρώ και να είμαι σήμερα με τη θηλειά στο λαιμό. Ο πεθερός μου δούλευε σε δυο δουλειές και τώρα είναι άνεργος, οι γονείς μου που θα μπορούσα να προσβλέπω σε βοήθεια με συντάξεις των 700 και των 800 ευρώ έχουν χάσει από 150 ευρώ το μήνα. Ο κόσμος δεν ήταν επιπόλαιος, γιατί λάμβανε τις αποφάσεις με βάση τα οικογενειακά δεδομένα, αυτό που δεν μπορούσε να γνωρίζει, αλλά η πολιτική και οικονομικη ελίτ  το γνώριζε ήταν οτι σε 2-3 χρόνια θα έρθουν αυτά που ζούμε σήμερα. Αν τα δούμε αναλυτικά, τίποτε δεν φάνταζε παράλογο και επιπόλαιο τότε, πιο πολύ με καλοστημένη παγίδα μοιάζει, παρά με επιπολαιότητα.
Σε σχέση με τον ΜΑρξ, αναπαράγεις στερεότυπα που κυκλοφορούν ευρέως σε εφημερίδες κλπ, τα οποία δείχνουν ανθρώπους, οι οποίοι πιθανά δεν έχουν μελετήσει ποτέ κάποιο από τα έργα του, απλά διάβσαν κάπου αποκομμένοι κάποια φράση του και την αναπαράγουν.  Τέλος πάντων η ώρα είναι περασμένη και το ξύπνημα αύριο αρκετά πρωϊνό, καλό βράδυ σε όλους.

Vangelis

Λιμοκτονία δεν είναι να δίνεις 800 ευρώ δόση για το σπίτι σου.  Αν θέλετε να δείτε τι είναι Λιμοκτονία δώστε στο google τη λέξη και κοιτάξτε τις εικόνες των σκελετωμένων παιδιών (στη συνέχεια διαβάστε σε ποια χώρα βρίσκονται τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης).

Προς θεού δεν λεω ότι πρέπει να φτάσουμε εκεί.  Αυτό που λέω είναι να σταματήσουμε να κακοποιούμε την έννοια των λέξεων. 

Λίγη λογική ζητάω βρε παιδιά, αν δεν περιγράψουμε σωστά το πρόβλημα δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε λύση.

Keep Growing

Παράθεση από: Vangelis στις 29 Σεπ 2011, 12:44:57 ΠΜ
Λίγη λογική ζητάω βρε παιδιά, αν δεν περιγράψουμε σωστά το πρόβλημα δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε λύση.

...ναι ρε συ Βαγγέλη, σωστά να το περιγράψουμε, αλλά ποιος θα μας ορίσει το "σωστά", ο λαός ή οι αγορές;
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

mao-che-nig

Επειδή διαβάζω εδώ κάτι περί λογικής και ψυχραιμίας:

Όποιος πιστεύει ότι οι κυβερνώντες αυτής τη χώρας διαθέτουν οποιοδήποτε από τα δύο ας σηκώσει το χέρι.....

Άντε γιατί πολύ λεξικογραφική ανάλυση έπεσε και τελικά δυϊλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο.

Λευτέρης Δουκέρης

Συνάδερφοι νιώθετε την ανάγκη να εξηγήσετε για ποιο λόγο πήρατε στεγαστικό δάνειο???? μην τρελαθούμε τελικά!!!!!

Στην αυριανή κουβέντα να εξηγήσετε για ποιό λόγο τρώγατε ολα αυτά τα χρόνια κρέας και ζαρζαβατικά γιατι σίγουρα θα ερωτηθείτε και για αυτό.

"Όταν δυο άνθρωποι μαλώνουν, φταίει εκείνος που είναι πιο έξυπνος."
 


ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΚΕΡΑΤΕΑ
http://glavrio.blogspot.com"Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρ

Λευτέρης Δουκέρης

ΠαράθεσηΑν δεν μπορούμε να ορίσουμε το νόημα των λέξεων  δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε.

Όποιο πολιτικό προσανατολισμό κι αν έχει κάποιος αν προχωρήσει  σε ένα κριτικό απολογισμό του πολιτικού σκηνικού της χώρας, θα διαπιστώσει πως
χάνουμε την ελευθερία μας και τα εργασιακά κεκτημένα των προηγούμενων ετών.

Κάποιος θα παραπονεθεί για την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις. κάποιος άλλος θα σκεφτεί πως  η αστική ταξη φτάνοντας στο απόγειο της δύναμης της, αναγκάζεται να καταστρέψει παραγωγικές δυνάμεις αφού τα προϊόντα μένουν απούλητα ώστε να διατηρηθεί το σύστημα και η εκμετάλλευση υπο άλλους όρους.
κάποιος άλλος θα πει πως τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση μόνο σοσιαλιστικά δεν είναι.Κι αν είναι ένας αγανακτισμένος γέρος που δεν γνωρίζει απο πολιτική ανάλυση θα  σκεφτεί πως αυτοί φταίνε και θα τους βρίζει. Κι αφού αρκετοί αναγνωρίζουμε πως οι πρακτικές που ακολούθεί η κυβέρνηση είναι προβληματικές είναι πιο εύκολο να υπάρξει ένα επίπεδο συνεννόησης.

Αυτό απέδειξαν και οι πλατείες οι οποίες ήταν η πρώτη σημαντική προσπάθεια ώστε να συνεννοηθούν μεταξύ τους άτομα απο διαφορετικούς χώρους. Οι πολιτικές μας είναι διαφορετικές, αλλα πλέον οι περισσότεροι βρισκόμαστε σε ίδιες η παρόμοιες καταστάσεις. Ας κοιτάξουμε τις ομοιότητες οι οποίες σήμερα, υπερισχύουν των διαφορών.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΚΕΡΑΤΕΑ
http://glavrio.blogspot.com"Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρ

skoud

φρέσκο ενιαίο βαθμολόγιο - μισθολόγιο:
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

Keep Growing

Δεν έχω καταλάβει, επιδόματα όπως αυτό των μεταπτυχιακών σπουδών, καταργούνται;
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

tzorba

Κόβεται και αντιστοιχίζεται στην αρχή σε ένα Μ.Κ. δύο ετών....
Κόβεται το γάμου μένει των παιδιών 50 + 20 + 50 αντίστοιχα ανά παιδί...
Κόβονται όλα τα άλλα επιδόματα εκτός των παραμεθορίων.
Μπαίνει ένα επίδομα μέχρι + 10% του βασικού ως μπόνους επίτευξης στόχων, που δίνεται εφάπαξ μια φορά το χρόνο αν πετύχουμε τους "στόχους" του προηγούμενου
Μετράει η προϋπηρεσία... +2% κάθε δυο χρόνια (αν καταφέρνουμε να ανεβαίνουμε βαθμούς μετά από "αξιολόγηση")
Με μια πρώτη ματιά πάμε για μικρή μείωση στο μισθό των εκπαιδευτικών ... (αλλά με επιφύλαξη)
Υπερωρία στο σχολείο 10€

Ο θεός βοηθός...

Keep Growing

Το ενδιαφέρον με το νέο μισθολόγιο, είναι ότι μπορεί να αναγνωσθεί με πολλούς τρόπους.
Με άλλο τρόπο το διαβάζουν οι κυβερνητικοί "διασώστες" μας και τα παπαγαλάκια τους, με άλλο τρόπο οι συνδικαλισταράδες μας και με άλλο τρόπο ο θιγόμενος υπάλληλος. Με όποιο τρόπο όμως και αν το διαβάσει κάποιος, το σίγουρο είναι ότι είναι ένα εργαλείο μισθολογικής εξαθλίωσης και διαπλοκής συμφερόντων μεταξύ υπαλλήλων και συμβουλίων μισθολογικής - διοικητικής ανέλιξης του υπαλλήλου.http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=47251
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

skoud

Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

skoud

Ο συνάδελφος Μάρκος Κλωνιζάκης έφτιαξε το συνημμένο excel με τους νέους μισθούς μας

Παράθεση από: Keep Growing στις 06 Οκτ 2011, 10:22:54 ΜΜ
... Με όποιο τρόπο όμως και αν το διαβάσει κάποιος, το σίγουρο είναι ότι είναι ένα εργαλείο μισθολογικής εξαθλίωσης και διαπλοκής συμφερόντων μεταξύ υπαλλήλων και συμβουλίων μισθολογικής - διοικητικής ανέλιξης του υπαλλήλου.

Σωστός!
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

iliasthes

Συνάδελφοι η πραγματικότητα του μισθολογίου είναι χειρότερη από κάθε αρνητική πρόβλεψη και φυσικά απέχει έτη φωτός από αυτό που κάποια δημοσιογραφικά παπαγαλάκια προέβαλαν. Οτι δηλαδή το 78% των υπαλλήλων δεν θίγεται ουσιαστικά. Αν η μείωση της τάξης του 20% ή των 250 ευρώ σε απόλυτα νούμερα σημαίνει οτι δεν θιγόμαστε, τότε τι θα γίνει όταν θιχτούμε. Περίπου 680 ευρώ καθαρά θα είναι ο μισθός του νεοδιόριστου. Νομίζω πως μιλάμε για πραγματική ισοπέδωση.

Keep Growing

Συνάδελφοι, γνωρίζει κανένας ποια θα είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης;
Προβλέπω, να θερίσει η πνευμονία φέτος.  :o
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Katsadouros_Dhm

Παναγιώτη, εσύ στη Ρόδο με το ήπιο κλίμα μάλλον θα τη γλιτώσεις. 8) Αν είσαι και χειμερινός κολυμβητής θα έχεις και περισσότερες αντοχές. Να κλαις εμας τους Βορειότερους. Το χειμώνα με ενα -5 που κάνει το καλοριφέρ βογγάει. Μάλλον εκεί θα την πάθουμε την πνευμονία. :'(

Keep Growing

...Ουγκάντα πάντως δε θα γίνουμε. (τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του χειμώνα).
Αυτό είναι το θετικό για τους διασώστες-νεκροθάφτες μας. Δε θα μυρίζουν τα πτώματα μας.
Θα μου πείτε και το καλοκαίρι τι θα γίνει με τα πτώματα;
Μα θα έχουν πεθάνει όλοι μέσα στο χειμώνα, οπότε κανένα πρόβλημα. Έτσι βγαίνουν στην εφεδρεία και οι νεκροθάφτες, με την ελπίδα κάποτε να ξαναπιάσουν δουλειά, για να θάψουν τους διασώστες και μετά θα βγουν και αυτοί στην ανεργία ...

...και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα ...
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Keep Growing

Παράθεση από: Katsadouros_Dhm στις 07 Οκτ 2011, 06:04:27 ΜΜ
Παναγιώτη, εσύ στη Ρόδο με το ήπιο κλίμα μάλλον θα τη γλιτώσεις. 8) Αν είσαι και χειμερινός κολυμβητής θα έχεις και περισσότερες αντοχές. Να κλαις εμας τους Βορειότερους. Το χειμώνα με ενα -5 που κάνει το καλοριφέρ βογγάει. Μάλλον εκεί θα την πάθουμε την πνευμονία. :'(


Από το Νευροκόπι είμαι Δημήτρη και σε διαβεβαιώ ότι και στη Ρόδο ο χειμώνας είναι μεγάλο πρόβλημα.
Ιδιαίτερα όταν έχεις μικρό παιδί.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

iliasthes

Ήδη τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν κάποια εισαγώμενα κρούσματα φυματίωσης στη Βόρεια Ελλαδα. Πιθανά μαζί με τις υπόλοιπες εισαγωγές, να κοπεί και αυτή και να αρχίσουμε δική μας παραγωγή πάλι.

mao-che-nig

Είδατε τελικά που είχε δίκιο η Δήμητρα όταν ομιλούσε περί καταπόσεως;  >:D

za√‘ag

«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

iliasthes

Βαγγέλη (αν δεν κάνω λάθος στο όνομα), αυτό ίσχυε πριν το νέο μισθολόγιο. Αν υπολογίσουμε και τις περικοπές που έφερε το νέο μισθολόγιο, τότε προβλέπω οτι οι περισσότεροι θα πάρουμε γύρω στα 850 ευρώ για κάθε έναν από τους επόμενους δύο μήνες.

za√‘ag

Παράθεση από: skoud στις 07 Οκτ 2011, 07:10:31 ΠΜ
Ο συνάδελφος Μάρκος Κλωνιζάκης έφτιαξε το συνημμένο excel με τους νέους μισθούς μας

.... σχετικά με το αρχείο excel ...

Παλιοί ποιοί θεωρούνται ;;;

Πάντως κοιτάζοντας τους πίνακες είδα ότι στην περίπτωσή μου (17-19 έτη) είδα ότι οι νέοι παίρνουν ψιλο-περισσότερα ... Αυτό είναι φυσιολογικό ή λάθος;
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

za√‘ag

Παράθεση από: iliasthes στις 07 Οκτ 2011, 08:49:50 ΜΜ
Βαγγέλη (αν δεν κάνω λάθος στο όνομα), αυτό ίσχυε πριν το νέο μισθολόγιο. Αν υπολογίσουμε και τις περικοπές που έφερε το νέο μισθολόγιο, τότε προβλέπω οτι οι περισσότεροι θα πάρουμε γύρω στα 850 ευρώ για κάθε έναν από τους επόμενους δύο μήνες.

Βαγγέλη με λένε ... σωστά θυμάσαι :)

Αν κατάλαβα καλά το 1ο αρχείο υπολογίζει τους μισθούς με τις αναδρομικές κρατήσεις....
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

iliasthes

Ναι το πρώτο αρχείο αφορά τους μισθούς για την περίοδο Οκτ.-Δεκ. 2011 πριν ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο.Στο πρώτο αρχείο μΜε την έννοια νέοι εννοεί τους νεοδιόριστους και όχι όσους είναι ασφαλισμένοι μετά το 1993. Την κατηγορία των παλαιών και νέων ασφαλισμένων την περιλαμβάνει και στα δύο φύλλα εργασίας.

Στην δεύτερη περίπτωση που αναφέρεσαι (στο αρχείο excel, που έφτιαξε ο συνάδελφος για το νέο μισθολόγιο), ναι είναι σωστό οτι ο νέος (σε αυτή την περίπτωση ασφαλισμένος μετά την 1/1/1993) θα παίρνει περισσότερα από τον παλιό. Αυτό συμβαίνει γιατί πρόσφατα μπήκαν κάποιες επιπλέον κρατήσεις στους παλιούς (αν θυμάμαι καλά στο ΤΕΑΔΥ πληρώνουν πλέον 5% ). Ειδικά για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη θα πρέπει να αφαιρέσεις και τις αναδρομικές κρατήσεις, οι οποίες αφορούν τους μήνες Ιανουάριο-Σεπτέμβριο και ισχύουν αναδρομικά. Έτσι αν πχ προβλέπεται να εισπράττεις 1100 το μήνα με το νέο μισθολόγιο, δες στη μισθοδοσία του Οκτώβρη, ποιες ήταν οι αναδρομικές κρατήσεις σου και αφαίρεσε για να ξέρεις τι θα εισπράξεις. Προσωπικά θα είμαι κάτω από τα 800 ευρώ αυτούς τους δυο μήνες. . Με σκότωσε ψυχολογικά το θέμα σήμερα, δεν μπορώ να ηρεμήσω. . Τη Δευτέρα μετά από δύο χρόνια ανεργίας η αρραβωνιαστικιά μου βρήκε δουλειά, έστω και για ένα χρόνο μόνο. Ε ήταν μια τονωτική ένεση εν' όψει των εξόδων του γάμου

dim

Παράθεση από: iliasthes στις 07 Οκτ 2011, 09:45:23 ΜΜ
........ εν' όψει των εξόδων του γάμου
Καλέ τι είναι αυτό? Γίνονται και αυτά την σήμερον ημέρα?Με το καλό βέβαια!!!

stratosg

Εγώ θέλω να έρθουν από το σχολείο μου εκείνοι οι συνδικαλιστές (τοπικοί εννοείται) που ήταν υπέρμαχοι του νεου μισθολογίου κι έσκιζαν τα ρούχα τους ότι εμάς θα μας συνέφερε γιατί θα αυξάνοταν ο μισθός μας. 

Παναγιώτη (Keep Growing) αν σταματήσει στο ένα ευρώ το λίτρο θα είμαστε και τυχεροί.

Ηλία (iliasthes) κι όχι μόνο φυματίωση, ειδικά αν κάνεις και κανένα πιτσιρίκι  θα διαπιστώσεις ότι επανεμφανίστηκαν παιδικές ασθένειες που ήταν εξαφανισμένες από τη χώρα μας.

Όσον αφορά στο πόσο κάτω θα είμαστε Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αν όντως είναι έτσι όπως τα γράφεις τότε να είσαι σίγουρος θα είμαι από τους πρώτους που δεν θα μπορώ να εξυπηρετήσω το στεγαστικό μου δάνειο ή τη νταντά ή τη θέρμανση.

Σας ρωτάω λοιπόν ευθέως κι ευθαρσώς να μου πείτε που έκανα το λάθος.
   1. Εργαζομαι στο δημόσιο μετά από διαγωνισμό.
   2. Παντρεύτηκα.
   3. Πήρα στεγαστικό να στεγάσω τη νέα μου οικογένεια.
   4. Έκανα δυο παιδιά.
   5. Όλα τα παραπάνω.

Αφού βρείτε το λάθος πείτε μου τι να μην πληρώσω τον επόμενο μήνα. Γι' αυτόν τα πλήρωσα ήδη οπότε δεν μετράει.
   1. Στεγαστικό 775 ευρώ (Ω! Ναι ανέβηκε το επιτόκιο. ΠΑΛΙ)
   2. Νταντά για το μωρό 400 ευρώ
   3. Κοινόχρηστα 350 ευρώ
   4. Κεφαλικό φόρο 400 ευρώ (υπολογίζω)
   5. Φόρος ακινήτων (Δεν τολμώ να υπολογίσω)

Τα υπόλοιπα, ότι άλλο έχουμε ο καθένας μας δεν το βάζω γιατί τα έχετε / έχουμε όλοι μας.

Εξηγήσεις:
   Το στεγασστικό αποφάσισα μαζί με τη σύζυγο ότι μπορούμε να το πάρουμε αφού και οι δυο είμαστε στην εκπαίδευση. Εννοείτε ότι από τότε έχουν περάσει πέντε χρόνια και είχαμε κάνει σχεδιασμό με τα δεδομένα που είχαμε τότε. 

   Τη νταντά την έχω γιατί α. Δεν υπάρχουν παπούδες για να βοηθούν
                                         β. Πέρυσι θα τον χάναμε τον μάγκα από ίωση από το βρεφικό που μετατράπηκε σε μικροβιαιμία (πιθανή) και του είχαν μείνει δυο ώρες. Οπότε δεν το ρισκάρω πάλι.
                                         γ. Όταν θα αρρωσταίνει ένα από τα δύο ή και τα δυο κάποιος πρέπει να είναι στο σπίτι να τα κουράρει. Ποιος όμως αφού ισχύει το 1;

Αν άλλαζα κάτι είναι η δημιουργία της οικογένειας, όχι γιατί δεν αγαπώ την οικογένειά μου, ίσα ίσα είναι ότι ωραιότερο υπάρχει στη ζωή μου, αλλά γιατί δεν του πρέπει αυτού του κράτους η οικογένεια μα κυρίως γιατί δεν θα μπορώ σε λίγο να προσφέρω στα παιδιά μου τα βασικά.

Ναι είμαι πάρα πολύ θυμωμένος κι αυτός είναι ο λόγος που απέχω από το Στέκι (το παρακολουθώ στενά όμως) γιατί δεν μου φταίτε σε τίποτα εσείς να σας φορτώνω με τα δικά μου. Απλά σήμερα δεν άντεξα άλλω και είπα να σας χρησιμοποιήσω για να κάνω e-ψυχανάλυση - e-ψυχοθεραπεία.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας ζητώ συγγνώμη που σας κούρασα και σας σκότισα.
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

efi.g

Μπείτε στο group για άμεση ενημέρωση σχετικά με την οργάνωση αντιδράσεων στο "ενιαίο" μισθολόγιο.
http://www.facebook.com/groups/288279667867544/?notif_t=group_r2j

spantoulis

Και μη χειροτερα.....Αλλά ποιος μου εγγυάται ότι η κατρακύλα θα σταματήσει εδώ?
Η χρήση υπολογιστών ΔΕΝ είναι πληροφορική

Λευτέρης Δουκέρης

ΠαράθεσηΕγώ θέλω να έρθουν από το σχολείο μου εκείνοι οι συνδικαλιστές (τοπικοί εννοείται) που ήταν υπέρμαχοι του νεου μισθολογίου κι έσκιζαν τα ρούχα τους ότι εμάς θα μας συνέφερε γιατί θα αυξάνοταν ο μισθός μας. 

Δεν νομίζω συνάδελφε αυτοί οι συνδικαλιστές να ήρθαν αυτήν την τρέχουσα περίοδο να σας πουν κάτι τέτοιο .Αυτά τα έλεγαν πριν αρκετά χρόνια
όταν πίστευαν 'οτι με το ενιαίο θα αμβλύνονταν αν όχι καταργούνταν οι μισθολογικές οι αδικίες του δημοσίου που υπήρχαν και .... μάλλον θα υπάρξουν
.Αν μέσα σε αυτή τη λαίλαπα μέτρων ... τώρα ήρθαν και σας είπαν τέτοια πράγματα.... ε τότε θα έπρεπε να τους φασκελώνατε ... μιας και απο ψέματα έχουμε όλοι χορτάσει....
ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΚΕΡΑΤΕΑ
http://glavrio.blogspot.com"Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρ

stratosg

Παράθεση από: lefteris_doy στις 08 Οκτ 2011, 03:31:03 ΜΜ

Δεν νομίζω συνάδελφε αυτοί οι συνδικαλιστές να ήρθαν αυτήν την τρέχουσα περίοδο να σας πουν κάτι τέτοιο .Αυτά τα έλεγαν πριν αρκετά χρόνια
όταν πίστευαν 'οτι με το ενιαίο θα αμβλύνονταν αν όχι καταργούνταν οι μισθολογικές οι αδικίες του δημοσίου που υπήρχαν και .... μάλλον θα υπάρξουν
.Αν μέσα σε αυτή τη λαίλαπα μέτρων ... τώρα ήρθαν και σας είπαν τέτοια πράγματα.... ε τότε θα έπρεπε να τους φασκελώνατε ... μιας και απο ψέματα έχουμε όλοι χορτάσει....


Αγαπητέ μου αυτά μας τα έλεγαν μέχρι και τα μέσα Αυγούστου, από τότε δεν τους ξαναπέτυχα ούτε στο δρόμο. Ένας δε από δαύτους, φιλελεύθερος, αξίωνε και το κλείσιμο των μικρών σχολικών μονάδων κι επιχειρηματολογούσε υπέρ αυτού και υπέρ της μείωσης των δημοσίων υπάλλήλων. Δυστυχώς όμως δεν έχει την ανδρεία να παραιτηθεί ώστε να βοηθήσει στη μείωση που τόσο ευαγγελίζεται, αντίθετα κατέλαβε τη θέση διευθυντή.

Για την τρέχουσα περίοδο, οι συνδικαλιστές ήρθαν και μας κούνησαν το δάχτυλο και μας είπαν... "Αφού δεν σας αρέσει που σας έκοψαν τους μισθούς τότε να κάνετε απεργία, αλλιώς θα σας τους κόψουν κι άλλο...."

Βρε ουστ από εκεί. Τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα να βελτιώσουν την καθημερινότητα μας κι ας είχαν αρκετές τέτοιες προτάσεις. Μόνο απεργία για μισθό 1.500 ήξεραν να φωνάζουν και να οργανώνουν ετήσιους χορούς υποδοχής των νεοδιόριστων. Δεν είχαν καν την ευθυξία να μη ζητήσουν αύξηση της συνδρομής, την οποία εφέτος θα την μειώσουν λέει.  Και για να προλάβω τις απορίες σας, ναι τους κατέθεσα πολλές προτάσεις, ναι θα ήθελα να ασχοληθώ με τα κοινά, όχι δεν ασχολούμαι γιατί δεν με εκφράζει ένας ξεφτυ(λι)σμένος συνδικαλισμός με κομματικά περιτυλίγματα.
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

skoud

Το νέο μισθολόγιο διορθωμένο με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα...

..και ακόμα δεν είμαστε στον πάτο!
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

Λευτέρης Δουκέρης

ΠαράθεσηΚοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Χθες Παρασκευή οι συνάδελφοι στο Γυμνάσιο που δουλεύω νόμιζαν ότι παίρνουν αύξηση γιατί έτσι είπε το Μέγκα! Είδα κι έπαθα να πείσω μερικούς ότι οι μισθοί τους διαλύονται! Ένα μεγάλο κομμάτι των εκπαιδευτικών δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται! Τι θα κάνουμε;

το παραπάνω σχόλιο ανήκει σε συνάδερφο (υπάρχει στο alfavita) . Θλίβομαι γιατί έχει δίκιο. Απο τον Ιούνιο συζητούσα με συναδέρφους και εξηγούσα τι μας
περιμένει με το μεσοπρόθεσμο κτλ. Αυτοί όμως τπτ. Τον Οκτώβριο που πήραμε μισθοδοσία έτρεξαν ολοι σε μένα να τους εξηγήσω , το τι , το πως και το γιατί!!!
Παρα πολύ δεν έχουν καταλάβει τπτ. Και ούτε καταλαβαίνουν ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Κλαίγονταν την πέμπτη για τις νέες περικοπές , απεργία απο τα 25 άτομα
όμως κάναμε μόνο 3 και Αθήνα πήγαμε 2. "Για μένα όταν κάποιος δεν μπορεί να απεργήσει γιατί δεν θέλει να χάσει το μεροκάματο , είναι απόλυτα σεβαστό ... βαρέθηκα όμως να ακούω ότι δεν απεργώ γιατί ... "οι συνδικαλιστές είναι μάπες."
ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΚΕΡΑΤΕΑ
http://glavrio.blogspot.com"Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρ

mao-che-nig

Αν δεν υπάρξει απ' όλους μαζική και έντονη αντίδραση, τότε χάνουμε τα πάντα. Όταν λέω απ' όλους δεν εννοώ μόνο τους εκπαιδευτικούς εννοώ ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες. Κι όταν λέω τα πάντα εννοώ αξιοπρέπεια, δουλειά και πατρίδα. Όλα.

Λίγοι θα το βρουν υπερβολικό αυτό πια ελπίζω.  >:(

iliasthes

#66
Συνάδελφε, μια από τα ίδια. Τον Ιούνιο οι περισσότεροι συνάδελφοι αμφισβητούσαν οτι θα παίρνουμε τόσα λίγα χρήματα. Δεν αναφέρομαι στο νέο μισθολόγιο, αλλά στις περικοπές που είχαν ήδη αποφασιστεί τότε και θα εφαρμόζονταν από το φθινόπωρο. Ακόμα και με τους γονείς μου που το συζητούσα το αμφισβητούσαν. Βέβαια πήραν και αυτοί τη σύνταξη τους περικομμένη κατά 20% έκαστος, χωρίς να ανήκουν στις πολυδιαφημιζόμενες κατηγορίες με σύνταξη μεγαλύτερη των 1000 ευρώ και πάθανε σοκ. Η εικονική πραγματικότητα που δημιουργούν τα ΜΜΕ έχει βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα. Βασικά έχει αποτέλεσμα μέχρι να έρθει η ώρα να πάμε στο ταμείο. Έτσι το 78% που δήθεν δεν θα θιγόταν από το νέο μισθολόγιο, είδε το μισθό του να μειώνεται από 15 έως και 30%. Μου κάνει αρνητική εντύπωση οτι ακόμα δεν έχουν προγραμματιστεί έκτακτες γενικές συνελεύσεις στις κατά τόπους ΕΛΜΕ. Οι αντιδράσεις του σωματείου μας είναι απελπιστικά έως ύποπτα αργές. Θα έπρεπε ήδη να υπάρχουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, είμαστε στα πρόθυρα μιας μεγάλης απεργίας διαρκείας, την οποία η ΟΛΜΕ θα έπρεπε να προετοιμάζει. Εκτός αν αυτοί που "διοικούν" στην ΟΛΜΕ δεν τη θέλουν.

Λευτέρης Δουκέρης

Ας είμαστε ρεαλιστές. Ο κλάδος δεν μπορεί να αντέξει μια απεργία διαρκείας. . Πέτυχαν να μας
εξοντώσουν οικονομικά (και να μας κλείσουν στο καβούκι - καναπέ μας). Για μένα λύση είναι μόνο
η μαζικότητα και η γενικότητα Ολοι οι κλάδοι μαζί (εκπαίδευση , υγεία όλοι). Μόνοι (σαν κλάδος) μας δεν θα κάνουμε τπτ , γιατί οικονομικά δεν
αντέχουμε. Είμαι περίεργος να δω αν στις 19 που είναι γενική απεργία και για δημόσιο και για ιδιωτικό θα κατέβει κόσμος , να διεκδικήσει
ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΚΕΡΑΤΕΑ
http://glavrio.blogspot.com"Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρ

stratosg

#68
Παράθεση από: iliasthes στις 09 Οκτ 2011, 10:23:26 ΠΜ
Συνάδελφε, μια από τα ίδια. Τον Ιούνιο οι περισσότεροι συνάδελφοι αμφισβητούσαν οτι θα παίρνουμε τόσα λίγα χρήματα. Δεν αναφέρομαι στο νέο μισθολόγιο, αλλά στις περικοπές που είχαν ήδη αποφασιστεί τότε και θα εφαρμόζονταν από το φθινόπωρο. Ακόμα και με τους γονείς μου που το συζητούσα το αμφισβητούσαν. Βέβαια πήραν και αυτοί τη σύνταξη τους περικομμένη κατά 20% έκαστος, χωρίς να ανήκουν στις πολυδιαφημιζόμενες κατηγορίες με σύνταξη μεγαλύτερη των 1000 ευρώ και πάθανε σοκ. Η εικονική πραγματικότητα που δημιουργούν τα ΜΜΕ έχει βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα. Βασικά έχει αποτέλεσμα μέχρι να έρθει η ώρα να πάμε στο ταμείο. Έτσι το 78% που δήθεν δεν θα θιγόταν από το νέο μισθολόγιο, είδε το μισθό του να μειώνεται από 15 έως και 30%. Μου κάνει αρνητική εντύπωση οτι ακόμα δεν έχουν προγραμματιστεί έκτακτες γενικές συνελεύσεις στις κατά τόπους ΕΛΜΕ. Οι αντιδράσεις του σωματείου μας είναι απελπιστικά έως ύποτα αργές. Θα έπρεπε ήδη να υπάρχουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, είμαστε στα πρόθυρα μιας μεγάλης απεργίας διαρκείας, την οποία η ΟΛΜΕ θα έπρεπε να προετοιμάζει. Εκτός αν αυτοί που "διοικούν" στην ΟΛΜΕ δεν τη θέλουν.
μα τι μου λες τώρα! Μόλις προχθές συζητούσα με συνάδελφο και μου έλεγε ότι είμαι ανενημέρωτος και φοβικός και πολλά άλλα, αφού εκείνος υποστήριζε ότι θα ανέβουμε τυλάχιστο 200 ευρώ ενώ εγώ του έλεγα ότι αν έχουμε 1.000 - 1.100 θα είμαστε και τυχεροί.

Όσον αφορά στους συνδικαλιστές. Μα πως να έρθουν αφού μόλις προ λίγων μηνών υποστήριζαν κι αυτοί ότι ο μιθός μας θα ανέβει; Πως θα αντιμετωπίσουν την εύλογη απορία όλων για την πλήρη απόκλιση των λεγόμενών τους από τη σημερινή πραγματικότητα;

Και για την ιστορία να σας αναφέρω ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΟΛΜΕ είχε επισκευτεί το σχολείο μου μετά βαΐων και κλάδων και συνοδεία πλουμιστών συνδικαλιστων της παράταξής του. Ήταν η περίοδος αμέσως μετά την περίφημη δήλωση της κ. Υπουργού περί γνώσης χτυπήματος πλήκτρων από τους μαθητές. Τον ρώτησα λοιπόν γιατί ποια η θέση του, η θέση της ΟΛΜΕ και γιατί δεν υπήρξε κάποια αντίδραση, Η απάντηση του ήταν "...Εσύ γιατί δεν ήσουν εκεί να της απαντήσης...", μετά από αυτό όρμηξαν οι κολλητοί του και τον απομάκρυναν κακήν κακώς από το σχολείο. Εννοείται ότι υπηρετώ σε νομό που απέχει περί τα 700 χλμ από την Αθήνα και μου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κατεβαίνω και να απαντώ στην κ. Υπουργό. Επίσης να σας αναφέρω ότι τότε που μάλλον μυαλό δεν είχα υποστήριζα την παράταξη του νυν προέδρου, οπότε μη σπεύσετε να μου κολλήσετε κομματική ταμπέλα.
Παράθεση από: lefteris_doy στις 09 Οκτ 2011, 02:17:08 ΜΜ
Ας είμαστε ρεαλιστές. Ο κλάδος δεν μπορεί να αντέξει μια απεργία διαρκείας. . Πέτυχαν να μας
εξοντώσουν οικονομικά (και να μας κλείσουν στο καβούκι - καναπέ μας). Για μένα λύση είναι μόνο
η μαζικότητα και η γενικότητα Ολοι οι κλάδοι μαζί (εκπαίδευση , υγεία όλοι). Μόνοι (σαν κλάδος) μας δεν θα κάνουμε τπτ , γιατί οικονομικά δεν
αντέχουμε. Είμαι περίεργος να δω αν στις 19 που είναι γενική απεργία και για δημόσιο και για ιδιωτικό θα κατέβει κόσμος , να διεκδικήσει

Δύσκολο το βλέπω ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις εσύ. Θεωρώ δε ότι ο "θεσμός" της απεργίας έχει μάλλον ευτελιστεί αφού τα τελαυταία τουλάχιστο δέκα χρόνια γινόταν απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να φέρουν κανένα αποτέλεσμα, με λάθος επιλογή ημερών που έστρεφαν την κοινωνία απέναντί μας π.χ. επιλογή Παρασκευής ή Δευτέρας, εετυχώς τα τελευταία χρόνια διαλέγουν την Πέμπτη, απεργίες που ανακοινωνόντουσαν χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους (τη βάση) και βεβαίως απεργίες μικρής διάρκειας που ναι μεν δεν αποδυνάμωνε το εισόδημα του απεργού, ενδυνάμωνε όμως την εισροή χρημάτων στα κρατικά ταμεία. Δηλαδή όλοι χάναμε εκτός από την εκάστοτε κυβέρνηση. Και η μεγαλύτερη χασούρα η αποδυνάμωση της απεργίας.

Τέλος που να διαβάσετε το άρθρο του ελεύθερου τύπου για την εφεδρεία στους εκπαιδευτικούς και για το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης. Αλλά κι ένα άρθρο του κ. Κάτσικα στο alfavita http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=47440  ΟΛΕ 
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

iliasthes

Σε σχέση με την απεργία, νομίζω πως ισχύει η παροιμία ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Επειδή το συζήτησα με 3-4 συναδέλφους, οι οποίοι είναι σε πραγματικά όχι δύσκολη, αλλά σχεδόν απελπιστική θέση. Οι ίδιοι δεν απεργούσαν, γιατί τα βγάζαν οριακά πέρα με τα στεγαστικά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις. Πολλοί από αυτούς πλέον δεν θα εισπράττουν ούτε ευρώ ή θα εισπράττουν 100-150 ευρώ μηνιαίως και φτάσαν στο σημείο να μην τους ενδιαφέρει να πληρωθούν, γιατί οι ίδιοι δεν εισπράττουν τίποτα, αλλά μόνο η τράπεζα. Η τράπεζα όσο μπορεί και παίρνει τα λεφτά της δεν μπαίνει καν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης μαζί τους και σκέφτονται μια απεργία διαρκείας και γι' αυτό το λόγο. Δηλαδή να αφήσουν την τράπεζα απλήρωτη.

Πάντως αν η ΟΛΜΕ θέλει πραγματικά να κινητοποιηθεί θα βρει τρόπο. Να σου πω πρόχειρα κάτι που ρχεται στο μυαλό; Απεργία διαρκείας εκ περιτροπής. Δηλαδή Δευτέρα απεργούν οι καθηγητές σε δύο περιφέρειες, Τρίτη σε άλλες δύο κ.ο.κ.. Έτσι και οι συνάδελφοιδεν θα απεργούν κάθε μέρα και δεν θα υπάρχει μέρα που το Υπουργείο να είναι ήρεμο. Τέλος πάντων μπορεί κάποια μεγαλοστελέχη να προτιμούν να ανταλλάξουν τη σημερινή αδράνεια τους με μελλοντικές βουλευτικές ή αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες. Δυστυχώς είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στην ελληνική συνδικαλιστική πραγματικότητα.