Πάντως για να γίνει τμήμα επιλογής χρειάζονται 12 παιδιά.
Από όσα ξέρω η Γ2/4521/28-08-2001 ισχύει οπότε:
<<... Β. Προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων μαθημάτων επιλογής στα Ενιαία Λύκεια.
Για τη λειτουργία τμημάτων μαθημάτων επιλογής των Α`, Β`, Γ΄ τάξεων του Ενιαίου Λυκείου ισχύουν τα εξής:
1. Αν η τάξη λειτουργεί με ένα τμήμα, απαιτούνται τουλάχιστον οκτώ (8 ) μαθητές.
2. Αν η τάξη λειτουργεί με δύο τμήματα, απαιτούνται τουλάχιστον δώδεκα (12) μαθητές
3. Αν η τάξη λειτουργεί με τρία τμήματα, απαιτούνται τουλάχιστον δεκαπέντε (15) μαθητές
Σε απομονωμένα λύκεια της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, όπου η μετακίνηση είναι αντικειμενικά αδύνατη, με ειδική αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη πρόταση του οικείου Προϊσταμένου Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης μπορεί να συσταθεί τμήμα παρακολούθησης μαθημάτων επιλογής με τη συμμετοχή και μικρότερου αριθμού μαθητών.
Για τη σύσταση και λειτουργία τμημάτων κατεύθυνσης στα Ενιαία Λύκεια (ημερήσια και εσπερινά) καθώς και τμημάτων επιλογής εκδίδεται απόφαση του Προϊσταμένου της οικείας Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης....>>
Τώρα, νομίζω ότι το πλήθος των μαθητών σε κάθε τμήμα επιλογής (χωρίς να έχω όμως τη σχετική νομοθεσία) πρέπει να είναι μέχρι 25 +10% (χαχα εδώ γελάμε). Τώρα αν αυτό μπορεί να γίνει και να υλοποιηθούν πολλές επιλογές και να είναι και σε αλφαβητική σειρά στα τμήματα γενικής παιδείας και να μην κάνουν και 8ωρα είναι άλλο θέμα. Με λίγα λόγια αν δεν "παρανομησεις" τμήματα επιλογής δεν θα κάνεις.
Όταν λες ακροατές τι εννοείς?
@papalouk
Επίσης το Έγγραφο Γ2/4243/22-9-1999 δεν έχει αντικατασταθεί και φυσικά συμπεριλαμβάνει και το ΑΕΠΠ που είναι εργαστηρικακό μάθημα.