Πρώτα από όλα πρέπει να ξεκαθαρίσεις στον εαυτό σου αν θέλεις να εμβαθύνεις περισσότερο στην επιστήμη και τον κλάδο της πληροφορικής, παρά τις δυσκολίες και την αρνητική επαγγελματική συγκυρία ή να κάνεις μια στροφή στη ζωή σου ή ακόμα και να σπουδάσεις μια επιστήμη, την οποία θα συνδυάσεις με την πληροφορική.
Επειδή μιλάς για δεύτερο πτυχίο με πρώτο πτυχίο από ΤΕΙ, η γνώμη μου είναι πως είναι πιο βολικά για σένα να δώσεις κατακτήριες για κάποιο ΑΕΙ , καθώς το σχετικό ποσοστό θέσεων που προσφέρεται είναι ικανοποιητικό σε σχέση με τη ζήτηση (πολύ μεγαλύτερο από τις αντίστοιχες θέσεις που προσφέρονται σε πτυχιούχους ΑΕΙ).
Από εκεί και μετά μέσω των κατατακτήριων ανάλογα με τη σχολή που θα διαλέξεις, πιθανά θα γλιτώσεις κάποιο εξάμηνο ή έτος (κάθε τμήμα δημοσιεύει ξεχωριστά τη σχετική ύλη, καθώς και από ποιο σημείο ξεκινάει ο κάθε εισακτέος μέσω κατατακτήριων). Βέβαια υπάρχουν πολλά τμήματα, τα οποία δεν διενεργούν εξετάσεις, αλλά η είσοδος μέσω κατατακτήριων γίνεται με κριτήριο τον βαθμό πτυχίου. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει πχ και το παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης, όπου αν δεν έχεις βαθμό πτυχίου 10, καλύτερα να μην κάνεις αίτηση.
Σε κάθε περίπτωση όμως πρώτα πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις περισσότερο, γιατί, είτε για μεταπτυχιακό μιλάμε, είτε για δεύτερο πτυχίο είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία για κάποιον, ο οποίος δεν είναι 18 ετών πλέον και δεν μπορεί να βασίζεται στη στήριξη της οικογένειας του, αλλά πρέπει να εργάζεται και γενικά να συνεχίζει και η υπόλοιπη κοινωνική του ζωή (σχέσεις, πιθανή οικογένεια κλπ).