Δλδ το θέμα για μένα είναι αν οι μεταθέσεις γίνονται μόνο με βάση τα κενά ή και με βάση τις επιθυμίες για μετάθεση.
Το βασικό κριτήριο είναι τα κενά. Με βάση τα κενά ανά περιοχή γίνονται οι μεταθέσεις.
ΥΓ: Βέβαια αν κάποιος υπουργός επιθυμεί να γίνει κάποια μετάθεση τότε ως δια μαγείας αυξάνονται τα κενά εκεί που χρειάζεται και είμαστε όλοι χαρούμενοι.
Δεν το έχω μελετήσει διεξοδικά, αλλά οι τελικές μεταθέσεις θα μπορούσαν να βγαίνουν ως αποτέλεσμα ενός Αλγορίθμου σε 2-3 βήματα. Να καθορίζονται πρώτα οι κενές θέσεις σε κάθε περιοχή μετάθεσης και έπειτα να λαμβάνονται υπόψη οι εκατέρωθεν επιθυμίες (πχ 10 άτομα ειδικότητας 1 από την περιοχή Α θέλουν να πάνε στην περιοχή Β κλπ)
αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι καθόλου απλό πρόβλημα αν θέλεις να δώσεις βέλτιστη λύση ως προς το πλήθος των μεταθέσεων και παράλληλα να μην άδικήσεις' κανέναν.
Δεν γίνεται καμία προσπάθεια να βρεθεί βέλτιστη λύση. Δύο πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν:
1) να βρεθούν κυκλικές εξαρτήσεις πχ ο Α στη θέση του Β, ο Β στη θέση του Γ και ο Γ στη θέση του Α, όπου θα είχαμε 3 παραπάνω μεταθέσεις με τα ίδια κενά, αλλά είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί θα πρέπει ο Α, ο Β και ο Γ να είναι πρώτοι στη σειρά στις αντίστοιχες περιοχές (πραγματικά απίθανο να συμβεί).
2) Περιοχές που έχουν πολλούς υπεράριθμους που έχουν ζητήσει μετάθεση σε περιοχή χωρίς υπεραριθμίες να την παίρνουν, ώστε να γίνεται μια εξομάλυνση των υπεραρίθμων ανά περιοχή.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο αλγόριθμος των μεταθέσεων τρέχει πολλές φορές (συνήθως σε κάθε επανάληψη ρυθμίζονται τα κενά προς τα πάνω για να είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των μεταθέσεων). Επιπλέον ανάλογα με τις επιθυμίες κάποιου και τα μόριά του μπορεί να ανοίξει θέση σε περιοχή που δεν έχει κενό. πχ άτομο που ήταν 10 χρόνια στην Ηρακλειά, είχε 150 μόρια και είχε ζητήσει μετάθεση στο Ναύπλιο, την πήρε. Δε νομίζω να υπήρξε οργανικό κενό στο Ναύπλιο πέρυσι.