( συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέρφους που δίνουν σε αυτή την σπουδαία προσπάθεια του στεκιού ό,τι μπορούν. Ελπίζω κάποια στιγμή να ανταποδώσω κι εγώ κάτι από τα πολλά που έχω πάρει από τις συζητήσεις τόσα χρόνια στο στέκι )
Πολύ καλό το διαγώνισμα, μόνο που ΄χω δυο-τρεις παρατηρήσεις με την π ρ ό χ ε ι ρ η ματιά που πρόλαβα:
α. προφανώς στο Α1 η εντολή είναι έγκυρη κι επομένως η μεταβλητή x είναι λογική. Αυτή η μορφή, ωστόσο, της εκχώρησης της τιμής λογικής έκφρασης βρίσκεται πουθενά διατυπωμένη στα σχολικά εγχειρίδια; (προφανώς τη διδάσκετε για να τη βάλετε στο διαγώνισμα, αλλά εγώ δεν έχω κάνει το ίδιο -κακώς?-)
β. ίσως λ ί γ ο παραπάνω από ότι "πρέπει" για τον "μέσο" μαθητή η ανάγκη αλγοριθμικομαθηματικής σκέψης (πχ Α3, Α4, Α5) στο 1ο θέμα.
γ. πολύ μεγάλες σε έκταση οι εκφωνήσεις των δυο ασκήσεων. για μένα δεν είναι κακό αυτό, εφόσον κάτι τέτοιο συνήθως σημαίνει καλά διατυπωμένα προβλήματα, αλλά δυστυχώς παρατηρώ πως σε πολλές περιπτώσεις -πέρα από το έξτρα άγχος- δημιουργεί πρόβλημα σε μαθητές με μειωμένες δυνατότητες χρήσης της ελληνικής (κι αυτοί δεν είναι ούτε λίγοι κατά τη γνώμη μου)
Κατά τα άλλα το διαγώνισμα πηγαίνει το παιχνίδι ένα βήμα πιο μπροστά (για ακόμη μια χρονιά) με τρόπο ουσιαστικό, εποικοδομητικό και σύγχρονο.
Να είστε όλοι καλά