Αποστολέας Θέμα: Opengov - Νέο Σχολείο  (Αναγνώστηκε 1175 φορές)

jimmaria

  • Οπαδός
  • **
  • Μηνύματα: 13
Opengov - Νέο Σχολείο
« στις: 13 Απρ 2011, 10:43:42 μμ »
Εχει βγεί στο Opengov (http://www.opengov.gr/ypepth/?p=854) Δημόσια Διαβούλευση «Πρώτα ο Μαθητής» – «Πρώτα η Σχολική Μονάδα» Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου καταργούνται τα ΠΛΗΝΕΤ. Το υπουργείο απ'ότι φαίνεται έχει βρει τρόπο να απαλλαγεί από το κόστος της τεχνικής υποστήριξης των σχολικών μονάδων (μέσω ΕΣΠΑ με το "ΣΤΗΡΙΖΩ" http://www.edulll.gr/?p=7591 ). Έτσι σκοπεύει να καταργήσει τα ΠΛΗΝΕΤ και να δώσει (και) την τεχνική στήριξη στο ΕΑΙΤΥ. Την Πέμπτη μετά τις 10.00π.μ θα αναρτηθεί πρόταση από τα ΠΛΗΝΕΤ την οποία μπορούμε απλά να ψηφίσουμε θετικά (ή αρνητικά φυσικά) αλλά καλό θα ήταν να ποστάρουμε και τις δικές μας απόψεις. Η συζήτηση που αφορά τα ΠΛΗΝΕΤ είναι η:

"6. Ποια είναι η άποψή σας για την σύσταση νέας, ενιαίας δομής καθοδήγησης και υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ενοποίηση υπαρκτών δομών επιμόρφωσης, υποστήριξης, υπεύθυνων και στελεχών καθοδήγησης);"

Εκεί έχουν ήδη ποστάρει πολλά σχόλια που αφορούν τις άλλες μονάδες που καταργούνται (ΕΚΦΕ, Αγωγή Υγείας, Περιβαλλοντική κλπ). Για τα ΠΛΗΝΕΤ έχουν γίνει ελάχιστα σχόλια. Απομένουν μόνο 2 μέρες (η διαβούλευση λήγει 15 Απριλίου 2011, 23:59). Καλό είναι να πούμε την άποψή μας μπας και περισώσουμε τίποτα από την κατεδάφιση ή απλώς να ψηφίσουμε τις προτάσεις που θα κατατεθούν.

Σοφία Μουγιάκου

amichail

  • Βετεράνος
  • ****
  • Μηνύματα: 98
Απ: Opengov - Νέο Σχολείο
« Απάντηση #1 στις: 15 Απρ 2011, 02:38:10 πμ »
Προτάσεις από άτυπη διαβούλευση ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.
http://www.opengov.gr/ypepth/?c=9229

edit - για να ψηφίσετε (καθώς ο παραπάνω σύνδεσμος δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα) βρείτε το στο http://www.opengov.gr/ypepth/?p=847&cpage=2#comments με χρονοσφραγίδα 14 Απριλίου 2011, 08:24

Ή απλώς πείτε τη δική σας γνώμη.
Για μένα θα πω μόνο ότι είμαι ο τύπος του δασκάλου που αν κάνω ένα μάθημα για 50η φορά θα αλλάξω για 52η φορά τις σημειώσεις μου