Ακολουθώ πάνω-κάτω παρόμοια πορεία.
Τι είναι πρόβλημα, τι είναι αλγόριθμος (και τρόποι αναπαράστασης) και η σχετική θεωρία πολύ περιληπτικά
Δομή ακολουθίας: οι πρώτοι αλγόριθμοι με τις εντολές εισόδου-εξόδου και εκχώρησης (σε ψευδογλώσσα, ΓΛΩΣΣΑ και ΔΡ)
Γνωριμία με την έννοια της μεταβλητής και απλή αναφορά στους τύπους μεταβλητών. Σ' αυτή τη φάση κι εγώ δεν απαιτώ να φτιάχνουν το τμήμα δηλώσεων. Το φτιάχνω εγώ εξηγώντας κάποια πράγματα χωρίς να δίνω έμφαση.
Τύποι μεταβλητών/δεδομένων και επιτρεπτές πράξεις - τελεστές. Εκφράσεις. (Στο εξής το τμήμα δηλώσεων αφήνεται πάνω τους)
Απλή κ σύνθετη επιλογή, λογικές εκφράσεις-συνθήκες, εμφωλευμένη επιλογή, πολλαπλή επιλογή (σε ψευδογλώσσα, ΓΛΩΣΣΑ και ΔΡ)
Δομή επανάληψης: ξεκινάω με τη ΓΙΑ, αθροίσματα, πλήθη, max κλπ και στη συνέχεια ΟΣΟ κ ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ (ψευδογλώσσα, ΓΛΩΣΣΑ και ΔΡ)
Πίνακες 1D και βασικές επεξεργασίες (αθροίσματα, πλήθη, max κλπ)
Αναζήτηση
Ταξινόμηση και πιο σύνθετα θέματα
Πίνακες 2D και συνδυασμοί 1D και 2D
Υποπρογράμματα
Το 6ο κεφάλαιο, κι εγώ το σπάω σε κομμάτια και το δίνω για διάβασμα και συζήτηση αποριών στο μεγάλο διάστημα που δουλεύουμε ασκήσεις δομών επανάληψης και πινάκων (φέτος το έδωσα σχεδόν όλο για τα Χριστούγεννα γιατί έχουμε μείνει λίγο πίσω)
Τη θεωρία των δομών δεδομένων (3ο κεφ.) τη δίνω καθώς τελειώνουμε τους πίνακες.
Ενδιαφέρουσα ιδέα αυτή:
Η ύλη κλείνει [. . .] με τις μετατροπές δομών επανάληψης (1 45λεπτο) και διαγράμματα ροής των επαναληπτικών δομών (1 45λεπτο). Αυτά τα κάνω προς το τέλος, γιατί οι μαθητές τα καταλάβαίνουν καλύτερα και ταχύτερα, και κάνουν παράλληλα μία επανάληψη στις λεπτομέρειες των δομών επανάληψης.