Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα στο VBI και πως λύθηκε  (Αναγνώστηκε 1874 φορές)

Δημήτρης Γκίνης

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
  • *
  • Μηνύματα: 533
Πρόβλημα στο VBI και πως λύθηκε
« στις: 10 Μάι 2011, 04:22:10 μμ »
Εχτές και σήμερα στο VBI μου παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα:
Κάποια στιγμή που πήγα να ελέγξω τα μηνύματα, το βρήκα κολλημένο μετά τη λήψη ενός δοκιμαστικού αρχείου.
Και στις 2 περιπτώσεις το pc δεν αποκρινόταν ούτε σε ctrl+alt+delete  :D οπότε αναγκάστηκα να το κάνω reset από το κουμπί.
Μετά από επικοινωνία με την Altec, μου είπαν ότι το πρόβλημα το δημιουργούσε η εφαρμογή Feedback client η οποία φορτώνεται κατά την εκκίνηση.
Έσβησα την αντίστοιχη συντόμευση από ΕΝΑΡΞΗ->ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ->ΕΚΚΙΝΗΣΗ, έκανα δεξί κλικ->Exit στο μπλε εικονίδιο με το θαυμαστικό (νομίζω) που εμφανιζόταν κάτω δεξιά και το πρόβλημα δεν ξαναεμφανίστηκε τουλάχιστον μέχρι σήμερα το μεσημέρι.
Οπότε αν σας συμβεί κάτι παρόμοιο τις ημέρες των εξετάσεων, ψυχραιμία.

Mr takis

  • Οπαδός
  • **
  • Μηνύματα: 10
Απ: Πρόβλημα στο VBI και πως λύθηκε
« Απάντηση #1 στις: 13 Μάι 2011, 10:27:11 πμ »
Σ' ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία! Το πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε εμάς.

Δημήτρης Γκίνης

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
  • *
  • Μηνύματα: 533
Απ: Πρόβλημα στο VBI και πως λύθηκε
« Απάντηση #2 στις: 14 Μάι 2011, 06:47:11 πμ »
 :)

sarakiniotis

  • Ομάδα Νέου Λυκείου
  • *
  • Μηνύματα: 187
Απ: Πρόβλημα στο VBI και πως λύθηκε
« Απάντηση #3 στις: 17 Μάι 2011, 10:10:58 μμ »
Εμενα μου κολλλησε το συστημα με καποιο προβλημα στους RAID δισκους.
Τωρα δουλευει αλλα δειχνει τον δευτερο δίσκο με ενα κοκκινο χ...
Πως λυνεται ?

mour

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 179
Απ: Πρόβλημα στο VBI και πως λύθηκε
« Απάντηση #4 στις: 18 Μάι 2011, 08:22:26 πμ »
Έχει χτυπήσει λογικά ο ένας δίσκος. Μια προσέγγιση είναι το αφήνουμε να τελειώσουν οι εξετάσεις...
Μια άλλη είναι παίρνουμε την ΑΛΤΕΚ που τα υποστηρίζει για τα περαιτέρω (καλά αυτό το κάνουμε ούτως ή άλλως)

P.Tsiotakis

  • Ομάδα Νέου Λυκείου
  • *
  • Μηνύματα: 3305
  • agent romanoff you miss me?
    • P.Tsiotakis
Απ: Πρόβλημα στο VBI και πως λύθηκε
« Απάντηση #5 στις: 18 Μάι 2011, 10:38:20 πμ »
είχε συμβεί πέρσι στο μηχάνημα που είχα την ευθύνη
στην περίπτωσή μας, ήταν θέμα software (επανεγκατέστησε τους drivers)

αν θες τη γνώμη μου, δήλωσε τη βλάβη, είναι υποχρεωμένοι να έρθουν εντός 24 ωρών

Δημήτρης Γκίνης

  • ΠΛΗΝΕΤ
  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
  • *
  • Μηνύματα: 533
Απ: Πρόβλημα στο VBI και πως λύθηκε
« Απάντηση #6 στις: 18 Μάι 2011, 10:23:42 μμ »
Με τους σκληρούς του VBI υπάρχει θέμα: 2 φορές (μία πέρσι και μία φέτος 1 βδομάδα πριν τις εξετάσεις!!!!!!!!) έχω βρει το pc σε μαύρη οθόνη με μήνυμα No boot device. Πήρα τηλ ΑΛΤΕΚ, την επομένη ήρθε τεχνικός: από την επιλογή που εμφανιζόταν στην οθόνη πάτησσε Ctrl+I και έκανε rebuilt το raid, ξεκίνησαν τα Win και από το πρόγραμμα διαχείρισης του raid (δεν το θυμάμαι τώρα πως λέγεται) έκανε δεξί κλικ πάνω στον δίσκο που εμφανιζόταν με κόκκινο και επέλεξε repair ή κάτι τέτοιο. Το ίδιο πρόβλημα εμφανίστηκε και σε γειτονικό σχολείο με την διαφορά ότι στον συνάδερφο είχα πει ήδη τι έγινε στην δική μου περίπτωση και ζήτησε και του δόθηκαν τηλεφωνικά οι οδηγίες.
Στην περίπτωσή σου sarakiniotis, η λύση είμαι σχεδόν βέβαιος ότι είναι η ίδια (δεξί κλικ, repair κλπ). Καλύτερα όμως να πάρεις τηλ στην ΑΛΤΕΚ να στο επιβεβαιώσουν. Σίγουρα όμως μην το αφήσεις, γιατί από ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή το μηχάνημά σου δουλέυει με μόνο  τον ένα δίσκο του array να είναι ΟΚ, οπότε αν (κούφια η ώρα ) πάθει κάτι και αυτός την πάτησες.