Όταν έγραφα το πρώτο μήνυμα σ' αυτό το thread, είχε συμβεί το εξής παράδοξο:
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε στείλει ένα έγγραφο που διέθετε συνάδελφο πληροφορικό του σχολείου μου σ' ένα ολοήμερο δημοτικό για κάποιες ώρες. Το παράδοξο ήταν ότι ο συνάδελφος είναι αρχαιότερος, οπότε αν ήταν να μετακινηθεί κάποιος, αυτός θα έπρεπε να είμαι εγώ, που είχα χαρακτηριστεί και υπεράριθμος στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.
Ο διευθυντής του σχολείου μου επέστρεψε το έγγραφο ως απαράδεκτο. Δυο μέρες μετά ξαναστείλανε το ίδιο έγγραφο, με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου (αν δεν κάνω λάθος) με φαξ, μόνο που τώρα είχαν αλλάξει το όνομα του εκπαιδευτικού κι ήμουν εγώ αυτός που έπρεπε να διατεθεί για κάποιες ώρες στο ίδιο δημοτικό σχολείο.
Αν και παρουσιάστηκα στο δημοτικό σχολείο που με έστειλαν, έκανα μέσω του σχολείου την εξής αίτηση προς τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το ΠΥΣΔΕ:
Σας παρακαλώ να μου στείλετε εγγράφως:
Α) Τον Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) της πράξης xxx/xx-xx-2010 (Νόμος 3861/2010 και εγκύκλιος ΥΠΕΣΑΗΔ 20868/29-9-2010)
Β) Τον Πίνακα Υπεράριθμων Εκπαιδευτικών κλάδου Πληροφορικής ΠΕ19-20 Ν. Κοζάνης
Γ) Αντίγραφο των πρακτικών της πράξης xx/2010 του ΠΥΣΔΕ Ν. Κοζάνης που αφορούν τη διάθεσή μου στο Δημοτικό Σχολείο xxxxxxxx
Δ) Αιτιολογημένη απάντηση στο ερώτημα αν δικαιούμαι οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση λόγω της μετακίνησής μου σε σχολείο εκτός της πόλης όπου βρίσκεται η οργανική μου και όπου κατοικώ.
Αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ είναι το (Α), ο Αριθμός Δικτυακής Ανάρτησης, ο οποίος προβλέπεται από το νόμο περί Δι@ύγειας. Μάλιστα, όπως λέει και στο σχετικό site,
Από την 1 Οκτωβρίου του 2010 τα Υπουργεία και οι δεκατρείς περιφέρειες, υποχρεούνται να αναρτούν αποφάσεις και πράξεις τους στο διαδίκτυο, μέσω του προγράμματος «Δι@ύγεια», το οποίο συντονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΕΣΑΗΔ) .
Εφεξής οι πράξεις και αποφάσεις των φορέων δεν είναι εκτελέσιμες αν δεν αναρτηθούν στη Διαύγεια.
Απάντηση από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν έχω πάρει ακόμα. Σύμφωνα με τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (Νόμος 2690/1999) θα έπρεπε να μου είχαν ήδη απαντήσει. Θα κάνω καινούργιο έγγραφο που θα τους ζητώ το αυτονόητο: να μου απαντήσουν! (το μόνο που έγινε ήταν να με πάρει στο κινητό μου τηλέφωνο ο διευθυντής ο ίδιος και να μου ζητήσει το λόγο για το παραπάνω έγγραφο που τους έστειλα). Μέχρι σήμερα, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας
εδώ, δεν έχει δημοσιευτεί καμία απόφαση στη Δι@ύγεια για διάθεση εκπαιδευτικού απ' την οικεία μου διεύθυνση, σε αντίθεση με άλλες διευθύνσεις! (π.χ.
εδώ)
Το ερώτημα είναι απλό:
Είναι υποχρεωμένη η διεύθυνση να αναρτά τις αποφάσεις της για διαθέσεις εκπαιδευτικών στη Δι@ύγεια, ναι ή ου; Αν ναι, εφόσον η απόφαση δεν έχει ΑΔΑ, άρα είναι δεν είναι εκτελέσιμη, εγώ ως πολίτης και υπάλληλος του ΥΠΔΒΜΘ είμαι υποχρεωμένος να υπακούσω, ναι ή ου;Στο twitter, η υπουργός είχε απαντήσει σε
ερώτημά μου, ότι
οι αποσπάσεις δημοσιεύονταν στο διαδίκτυο πριν από την #diavgeia Από τον Οκτώβρη δημοσιεύονται όλες κι εκεί.
(δείτε
εδώ)
καθώς και
στρατηγική του ΥΠΔΜΘ είναι η καθολική δημοσίευση των πάντων (κάτι που φαίνεται κι απο το πλήθος των αναρτήσεων)
(δείτε
εδώ)
Τώρα, σκέφτομαι να υποβάλω το ίδιο ερώτημα, που αναφέρω και πιο πάνω, υπηρεσιακά. Να δούμε αν θα πάρω την ίδια απάντηση ή όχι.
Θα θέλατε να το ρωτήσετε κι εσείς μέσω της υπηρεσίας;