igaid, ισχύει το έγγραφο του υπουργείου:
"...
4. Τρίωρη Εργαστηριακή απασχόληση του Υπευθύνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.
Για την αποτελεσματική κάλυψη των υποχρεώσεών του, οι οποίες εντάσσονται στα
διδακτικά του καθήκοντα, ο Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. θα διαθέτει τρεις (3) ώρες από το
υποχρεωτικό διδακτικό του ωράριο.
Οι τρεις αυτές ώρες θα καταγράφονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου στο
οποίο ανήκει το εργαστήριο, κατανεμημένες σε διαφορετικές ημέρες.
Εάν μετά την κάλυψη του εργαστηριακού τριώρου του Υπευθύνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.
προκύψουν ανάγκες σε ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων Πληροφορικής, αυτές
καλύπτονται από αποσπασμένο στο σχολείο καθηγητή, εφόσον υπάρχει διαθέσιμο
προσωπικό στην οικεία ιεύθυνση ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή ανατίθενται
υπερωριακά σε καθηγητές του σχολείου που διδάσκουν Πληροφορική,
συμπεριλαμβανομένου του Υπευθύνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. ... "
Αυτό είναι σαφές. Το υποχρεωτικό ωράριο υπευθύνου ΣΕΠΕΗΥ καλύπτεται από 3 για το εργαστήριο και όσες άλλες ώρες υπάρχουν μέχρι των αριθμό των ωρών που πρέπει να δουλέψει ώστε να συμπληρώσει το κανονικό του ωράριο.
Αν το κανονικό σου ωράριο είναι 19 τότε 3 ΣΕΠΕΗΥ και 19-3=16 μαθήματα.
...
Το θέμα είναι όταν περισσεύουν ώρες μαθημάτων και αν δεν υπάρχει άλλος καθηγητής πληροφορικής στο σχολείο ή δεν είναι "αρκετές" για να στείλουν αναπληρωτή ή ωρομίσθιο, τότε πιέζεται ο υπεύθυνος ΣΕΠΕΗΥ για να τις αναλάβει ως υπερωρίες. Εκεί τι μπορεί να κάνει κάποιος, πραγματικά θέλω και τη δική σας γνώμη ή εμπειρία.
(Σε εμένα με 18 υποχρεωτικό ωράριο, ισχύει η υπερωρία την οποία δεν θέλω αλλά ο διευθυντής είναι αρνητικός στο να έρθει άλλος καθηγητής και δεν το συνέχισα.)
υγ: igaid, διάβασα το έντυπο που δίνεις και το έχει συντάξει κάποιος υπεύθυνος. Η παράγραφος Β.2.3 μιλά για υπευθύνους εργαστηρίων σε ΤΕΕ και όχι ειδικά για υπευθύνους ΣΕΠΕΗΥ. Δεν ταιριάζει όμως με το έγγραφο του υπουργείου που αφορά στον ορισμό των υπευθύνων ΣΕΠΕΗΥ και το ωράριό τους και έχει συμπεριλάβει και τα ΕΠΑΛ. Μήπως πρέπει να το προσέξετε για τυχόν ελλείψεις και ανακρίβειες το έγγραφο αυτό;; Μήπως πρέπει να γίνουν συμπληρώσεις;