Καλημέρα συνάδελφοι,
Θα ήθελα να θέσω 2 ερώτημα προς όλους:
1ο. Αν θεωρήσουμε την λύση του πίνακα 100 % σωστή, του χρόνου τι θα λέμε πλέον στους μαθητές μας; Γιατί παρ' όλο που η πλειοψηφία αυτού του θέματος ήταν να μην κοπούν μόρια , δεν νομίζω ότι το διδάσκει έτσι στην τάξη.Επίσης αν έβαζε σε πρόχειρο διαγώνισμα αυτό το θέμα, σίγουρα κάποια σχόλια θα έκανε στον μαθητή που θα χρησιμοποιούσε πίνακα.
2η. Αν τη θεωρήσουμε ότι είναι λάθος και κοπούν 1 με 2 μόρια όπως φαίνεται ότι θα ισχύει, του χρόνου ένα πολύ καλό επιχείρημα προς στους μαθητές μας θα είναι, λύσε όλες τις ασκήσεις με πίνακες. Καλύτερα να χάσεις 1 με 2 μόρια, παρά ολόκληρη την άσκηση.
Προσωπικά τάχθηκα κατά της χρήσης πινάκων, και να κοπούν 4 μόρια 1 γιακάθε ερώτημα, παρ΄όλο που οι περισσότεροι μαθητές μου το κάνανε με πίνακες. Οι μεσοβέζικες λύσεις δεν μου αρέσουν. Ή το θεωρούμε σωστό και δεν κόβουμε κανένα μόριο, αλλά από του χρόνου μαζί με τις μεταβλητές θα διδάσκουμε και πίνακες, ή το θεωρούμε λάθος και κόβουμε τόσα μόρια όσα θα κόβαμε αν η άσκηση λυνόταν με τη δομή όσο...επανάλαβε.
Και πάλι καλημέρα.