πάρε μια απάντηση λοιπόν για να μην υπάρχει η εντύπωση ότι λες κάτι σωστόΑυτό είναι σωστό αφού το μέγεθος του πίνακα είναι καθορισμένο εξαρχής. Σε τι να απαντήσουμε? Καταλαβαίνεις τι γράφεις?
Από πότε τα σχόλια !
είναι και εκτελέσιμες εντολές.
Νομίζω ότι έχει χαθεί η μπάλα, ο κάθε ένας μπαίνει και παρουσιάζει λογικοφανή επιχειρήματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις και δεν ακούει κανέναν.
Απόφασισα να αντιπαρατεθώ για κάτι που πίστευα ότι είναι σωστό αλλά βλεπω ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων εδώ που έχει μπει σκόπιμα σε αυτόν τον χώρο για να επιβάλλει την άποψή της.
Λυπάμαι, δεν ξέρω αν έχει νόημα να ξαναγράψω κάτι
Είχα πάει για μπάνιο και ενώ η διάθεσή μου, είχε φτιάξει, βλέπω αυτό το post και θλίβομαι.
Προς απάντησή σου λοιπόν, αγαπητέ nickandy έχω να σου πώ τα εξής :
Όσον αφορά το πρώτο σκέλος :
Το γεγονός, οτι η άσκηση αναφέρει, μέγεθος πίνακα 200 θέσεων, αυτό δεν σημαίνει (σύμφωνα πάντα με τα δικά σου λεγόμενα) οτι το αντίστοιχο δεν πρέπει να το γνωρίζει και ο Αλγόριθμος, πριν ο χρήστης αρχίζει να διαβάζει τα περιεχόμενα του πίνακα. Εκτός αν έχεις βρει κάποιον τρόπο, ώστε η εκφώνηση της άσκησης, να επικοινωνεί με τον Αλγόριθμο και να του μεταβιβάζει αυτή την πληροφορία.
Κατά συνέπεια, αν θεωρείς δυναμική παραχώρηση μνήμης, τις εντολές :
Αλγόριθμος Τάδε
Διάβασε Ν
Για i από 1 μέχρι Ν
Διάβασε Α{i}
Εμφάνισε Α{i}
Τέλος_επανάληψης
Τέλος Τάδε
δυστυχώς (και θλίβομαι πολύ που στο λέω) θα πρέπει να θεωρήσεις ώς δυναμική παραχώρηση μνήμης και το :
Αλγόριθμος Τάδε
Για i από 1 μέχρι 200
Διάβασε Α{i}
Εμφάνισε Α{i}
Τέλος_επανάληψης
Τέλος Τάδε
εκτός αν μας εξηγήσεις τον μηχανισμό, με τον οποίο δεσμεύονται προκαταβολικά για τον Αλγόριθμο οι 200 θέσεις του Πίνακα. Και μη μου ξαναπείς επειδή το λέει η εκφώνηση. Αυτό δεν είναι απάντηση ενός επιστήμονα "του δικού σου βελληνεκούς" που από ότι κατάλαβα, έχει ασχοληθεί πολύ "σοβαρά" τόσο με την θεωρία Αλγορίθμων, όσο και με την Επιστήμη των Υπολογιστών.
Όσο για το δεύτερο σχόλιό σου :
"Από πότε τα σχόλια !
είναι και εκτελέσιμες εντολές.
Νομίζω ότι έχει χαθεί η μπάλα, ο κάθε ένας μπαίνει και παρουσιάζει λογικοφανή επιχειρήματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις και δεν ακούει κανέναν."
θα γελάω για κανέναν χρόνο και εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοί σου. Και εξηγώ:
Οι αλγόριθμοι, δεν εκτελούνται από τους υπολογιστές.
Τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, είναι αυτά που εκτελούνται από τους υπολογιστές. Γι'αυτό το λόγο και τα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, είναι πιο αυστηρά διατυπωμένα.
Ο ορισμός του Αλγορίθμου αναφέρει :
"Αλγόριθμος, είναι μια πεπερασμένη σειρά ενεργειών, αυστηρά καθορισμένων και εκτελέσιμων σε πεπερασμένο χρόνο, που στοχεύουν στην επίλυση ενός προβλήματος"
Υπό αυτό το πρίσμα, όταν θέλω ο Αλγόριθμός μου να εκτελείται από έναν Η/Υ, θα πρέπει να προσέξω να τηρούνται όλα τα Αλγοριθμικά κριτήρια και επιπλέον, κάθε εντολή του Αλγορίθμου ή σχόλιο, να μετατρέπονται σε εκτελέσιμη οδηγία ή εκτελέσιμη εντολή του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
Όπως βέβαια καταλαβαίνεις το να γράψω :
Αλγόριθμος Τάδε
Δεδομένα//Α//
! Ο πίνακας, έχει δεσμεύσει 200 θέσεις μνήμηςΓια i από 1 μέχρι 200
Διάβασε Α{i}
Εμφάνισε Α{i}
Τέλος_επανάληψης
Τέλος Τάδε
μεταφράζεται σε εντολές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟς, ώς εξής :
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τάδε
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ
ΑΚΕΡΑΙΕΣ :
Α{200}, i
ΑΡΧΗ
ΓΙΑ i ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 200
ΔΙΑΒΑΣΕ Α{i}
ΓΡΑΨΕ A{i}
ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Οπότε "επιστημονική μου διάνοια" και "ξερόλα" ήρθε η ώρα να μάθεις οτι τα σχόλια σε έναν αλγόριθμο, μπορούν να μετατραπούν σε εκτελέσιμες εντολές ή οδηγίες, όταν πλέον κατασκευάσουμε την εκτελέσιμη εκδοχή του Αλγορίθμου μας, που παρεπιμπτόντως, ονομάζεται ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
Αν χρειάζεσαι κάποιο φρεσκάρισμα, στις γνώσεις σου, παραδίδω, μόνο για εσένα δωρεάν μαθήματα, για να μην παίρνεις στο λαιμό σου και τα παιδιά του κόσμου (που δεν φταίνε και τίποτα).
Αυτά τα λίγα..
Φιλικά Λάμπρος Μουσελίμης