Γεια σας ειμαι ενας μαθητης ο οποιος πραγματοποιησε την λυση του 3ου θεματος με πινακα.Τις 2 τελευταιες μερες διαβαζω τις επιχειρηματολογιες και βλεπω "ειδικους" και συναδελφους να μαλωνουν και οι αποψεις να διιστανται.Οπως ειπε και αλλος μαθητης τι περιμενετε απο μας μεσα σε 9 μηνες μαζι με αλλα 6 μαθηματα?Αυτο ηταν η απολυτη λεπτομερια που αποσο γνωριζω υπαρχουν 2-3 λυσεις σε αλγοριθμο με αγνωστο πληθος μεσα στο βιβλιο(του μαθητη).Με ποια λογικη θα επρεπε εμεις να καταλαβουμε οτι δεν πρεπει να τους χρησιμοποιησουμε αφου οι ιδιοι δεν γνωριζεται και σαφως δεν μας ειχε επισημανθει κατι αναλογο απο τους καθηγητες μας μεσα στο σχολικο ετος.Ολο αυτο που γινεται ειναι παραλογισμος και εξυπναδες εκ μερους μερικων.Ακομα αν καταλαβα σωστα απο εναν αξιολογο συναδελφο σας με υψηλη θεση ο αλγοριθμος δεν εφαρμοζεται οπως πχ. το προγραμμα στην γλωσσομαθεια και δεν εχει αμεσα αυστηρους κανονες,αθου μεχρι και με ελευθερο κειμενο μπορει να απεικονιθει.Ισχυριζονται οτι τα παιδια επρεπε να εχουν ασπαστει τιν λογικη του προγραμματισμου και την αλγοριθμικη σκεψη,Συγγνωμη αλλα αυτα ειναι μεγαλες μπουρδες.Εκτος του οτι το σχολειο σαν σχολειο δεν εκτελει τον στοχο του και τολμανε να καταδικαζουν μερικοι τους μαθητες που παπαγαλιζουν ενω οθουνται σε αυτον τον δρομο,τα βιβλια ειναι τραγικα μεσα στα λαθοι και τις ασαφειες.Καλουμαστε να γραψουμε 6-7 διαγωνισματα που υποτιθεται μας αντιπροσοπευουν και ειναι το μονο που εχει ουσια και μετραει τελικα στα 12 σχολικα μας χρονια,διαγωνισματα που τα αποτελεσματα τους δεν ειναι καθολου αντικειμενικα και επηρεαζονται απο πολλους παραγοντες που δεν εχουν να κανουν με την "γνωση" του μαθητη.Το σχολειο δεν σε αφηνει να αγαπησεις ευκολα καποιο μαθημα και να ασχοληθεις,οι καθηγητες και απο σχολειο και απο φροντιστηριο 1 χρονο σε βαζουν σε τυποποιημενες μεθοδους γιατι λενε συνεχεια"και που ξες σε ποιον περιεργο θα τυχεις,αστο γραψτο ετσι και θα εισαι καλα,μην παιζεις" την στιγμη που προσπαθεις να κατανοησεις κατι περισσοτερο.Σου σκιζουν σελιδες απο τα βιβλια γιατι ειναι ντροπη να τις βλεπεις και σου λενε με το βιβλιο ουτε 10 δεν γραφεις.Εδο στην φυσικη ειχε τιτλο με 2 ειδη ασκησεων και απο κατω ειχε 1 μονο ασκηση απο το 1 ειδος!!!Το αλλο ηταν φαντασμα αλλα εμεις πρεπει να μπορουμε να το λυσουμε,οπως και το πρωτο που εχει μια ασκηση.Χωρια τα απειρα λαθη που εχουν στην ορθογραφια που φυσικα ειναι το λιγοτερο,λιγη ντροπη για την καταντια της εκπαιδευσης που τρεφει τον ανταγωνισμο την κλεψια και την αμαθεια.
Συγγνωμμη αν ξεφυγα με την μικρη μου αναφορα απο το θεμα μας.Ειδα λοιπον μερικους φαν της μη-πινακα λυσεις και να καταδικαζουν τα παιδια για μη σωστη προετοιμασια και οτι δεν μπορουσαν χωρις πινακες και οτι ειναι παπαγαλοι.Εγω θεωρουμε τουλαχιστον στο αεεπ αριστος με την εννοια οτι δεν υπαρχει ασκηση που να μην εχω λυσει,στο φρο παντα τον υψηλοτερο βαθμο και στο σχολειο ο μονος που ειχε γραψει 20 απο την κατευθυνση μου και στα 3 διαγωνισματα,με αυτη την εννοια και οχι οτι εχω καποια ιδιαιτερη σκεψη η τπτ αλλο.Μου αρεσει σαν μαθημα και ηρθα πρωτη φορα σε επαφη φετος.Λοιπον εγω,ο αριστος αναμεσα στουσ γυρω μου,ελυσα με πινακες το 3ο θεμα και εκανα τραγικα το 4ο με 4 ταξινομησης!!!Δεν ειμαι καθυστερημενο,γνωριζα οτι υπαρχουν βελτιστες λυσεις.Σε μια χρονια πιεσης απο παντου και ο καθενας με τους δικους του μυθους αγχους επρεπε απλα να γραψω 20.Πρεπει απλα το προγραμμα-αλγοριθμος να τρεχει και να εκτελει σωστα τα ζητουμενα,δεν ειμαι εκει να κανω τον πραγματιστη ουτε τον αριστο μαθητη που το ελυσε με την πιο γρηγορη,εξυπνη κ λιγοτερο δαπανηρη για τον υπολογιστη λυση.Η πρωτη λυση που μου ηρθε στο μυαλο αν και γνωριζα οτι υπαρχουν και καλυτερες,αφοσιωθηκα σε αυτην οσο μεγαλη και να ηταν ωστε να ειναι απλα σιγουρα σωστη και τπτ αλλο.Απλα να τελειωνω με αυτο το αστειο.
ΟΛΟΙ λυνουν απο την μεση της χρονιας μονο με πινακες,ναι ισως ειναι και παπαγαλια αλλα οταν ειδαν το 3ο θεμα το 1ο που τους ηρθε ηταν αυτο και αφου απλα λυνοταν συγγνωμμη κιολας αλλα χεστηκαν αν λυνετε και χωρις.Το κυριοτερο ΔΕΝ προσπαθησαν χωρις πινακες και ολοι το παιζουν εξυπνη οτι ειναι ηλιθια και απλα ΔΕΝ μπορουσαν χωρις πινακες.Με αυτα τους τα λογια τρομαξα και λεω για να λενε πως θελει τοση σκεψη και τοση εφυια για το Γ5 ειδικα σκεφτηκα μηπως οντως δεν μπορω να το λυσω!
ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ?Ειλικρινα το ελυσα σε 7 λεπτα(χωρις επισημοτητες "παρακαλω πληκτρολογηστε κλπ) και ηταν τραγικα ευκολο!(ενω ειχα τρομαξει οτι θελει να εισαι ιδιοφυια)Μιση σελιδα ενω με τους πινακες μου πηρε 2,5 οπως κ σε ολους!!!!Χωρις πινακες σε ΟΔΗΓΟΥΣΕ!Οταν ελεγε πχ για αυτους που εσπασαν το ρεκορ και αν δεν υπαρχουν απλα το πληθος αυτων που εφτασαν μεχρι ρεκορ-0.50!!!Ηθελε πληθος μονο γιατι δεν γινοταν ονοματα να εμφανιστουν αφου δεν εχει πινακα.και το Γ5 λυνοταν σε 4 σειρες αν δεν κανω λαθος!
κ<--1
Αν επιδοσηπρωτου<επιδοση Τοτε
κ<--κ+1
Τελος_αν
και οριστε η καταταξη του,ποιο δυσκολο αυτο απο τους πινακες?
Σε κατι απλο το κανουν τοσο δυσκολο και ολοκληρη φασαρια,μια χρονια χωρις μαγκες και λαθοι δεν γινεται στο ηδη χαλια συστημα πανελλαδικων?(κατα την ταπεινη μου αποψη)
Σεβομαι και ακουω τις αποψεις των μεγαλων για την ζωη που αυτοι εχουν ζησει και μεις οχι.Αλλα συνεχως απογοητευεσαι.
Ειλικρινα συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα,αλλα μετα την ευκολια της λυσεις χωρις πινακες ηρθε αγανακτηση για τα αλογιστα λογια ορισμενων.Δεν με ενδιαφερει και πολυ προσωπικα αν θα κοπουν η οχι,γιατι το εχω σιχαθει απο την αρχη ολο αυτο και ηθελα απλα να τελειωσει,και αυριο που δινω αοθ τελειωνει.Αν θελει καποιος να του στειλω την δικη μου λυση χωρις πινακα ας μου δωσει το εμαιλ του.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΓΝΩΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ