Αποστολέας Θέμα: Τέλος Υποστήριξης για Εκδόσεις των Microsoft Windows το 2010  (Αναγνώστηκε 1023 φορές)

denix

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 137
Καλό μήνα και καλή... πρωταπριλιά! Μόλις έφτασε το μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φυσικά, ΔΕΝ είναι πρωταπριλιάτικο αστείο!!

Παράθεση:
Παράθεση
Αγαπητοί πελάτες

Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, κάποιες από τις εκδόσεις των Microsoft Windows θα σταματήσουν να υποστηρίζονται από την Microsoft τον ερχόμενο χρόνο. Θα θέλαμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό σας να αποφύγει τους κινδύνους που απορρέουν από τη χρήση προϊόντων χωρίς υποστήριξη και να παρέχουμε συμβουλές για τον καλύτερο προγραμματισμό Τεχνολογίας στον οργανισμό σας το 2010.  Ο σκοπός αυτής της επιστολής είναι να παρουσιάσει τους πιθανούς κινδύνους και τις διαθέσιμες επιλογές.

Ποια είναι η κατάσταση;

Οι εκδόσεις Windows 2000 Professional και Windows 2000 Server υπάρχουν στην αγορά σχεδόν 10 χρόνια και η υποστήριξη για αυτά τα προϊόντα θα λήξει στις 13 Ιουλίου, 2010.

Τα Windows XP διατέθηκαν στην αγορά το 2001. Παρόλο που η υποστήριξη για αυτό το προϊόν θα συνεχιστεί για λίγα ακόμα χρόνια, η υποστήριξη για το Service Pack 2 θα λήξει στις 13 Ιουλίου, 2010. Από αυτή την ημερομηνία και μετά η Microsoft δεν θα παρέχει δωρεάν security updates για το Windows XP SP2.

Τέλος, η υποστήριξη για τα Windows Vista RTM θα λήξει στις 13 Απριλίου, 2010.

Αν συνεχιστεί η χρήση για κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα μετά την ημερομηνία λήξης της υποστήριξης, ο οργανισμός σας μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένος σε πιθανούς κινδύνους.

Να απευθύνεται, άραγε, στο υπουργείο Παιδείας;;!

- Τι θα γίνει με το σέρβερ του εργαστηρίου που είναι 2000;
- Τι θα γίνει με τα workstations που έχουν λίγη RAM και δε σηκώνουν τα 7άρια;
- Τι θα γίνει με τον υπολογιστή της γραματείας και τον υπολογιστή του διευθυντή;  :o

Φοβάμαι τη στιγμή που αυτό το τρομακτικό μήνυμα θα πέσει στα χέρια των διευθυντών.  :'(

Και συνεχίζει το μήνυμα:

Παράθεση
Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι;

·         Προϊόντα χωρίς υποστήριξη μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα ασφαλείας. Τα Service packs περιλαμβάνουν όλα τα security updates που έχουν εκδοθεί μέχρι την ημερομηνία που τα packs δημιουργήθηκαν. Περιλαμβάνουν επίσης επιπλέον χαρακτηριστικά ασφαλείας και αλλαγές που προστατεύουν καλύτερα τους χρήστες. Η Microsoft προσφέρει δωρεάν τα security patches για τα προϊόντα που υποστηρίζονται, αλλά όχι για τα προϊόντα των οποίων έχει λήξει η υποστήριξη.

·         Οι υπηρεσίες επίλυσης τεχνικών προβλημάτων παρέχονται μόνο για προϊόντα που υποστηρίζονται από την Microsoft. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα στο περιβάλλον εργασίας σας σε κάποιο πρόγραμμα που δεν υποστηρίζεται πλέον, οι τεχνικοί μας ίσως να μην μπορέσουν να σας βοηθήσουν μέχρι να αναβαθμίσετε σε κάποιο προϊόν που διαθέτει υποστήριξη.

Το αφήνω ασχολίαστο. Λίγο παρακάτω το μήνυμα αναφέρει:

Παράθεση
Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να επωφεληθείτε από τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 7 και να έχετε αυξημένη ασφάλεια και παραγωγικότητα.

Δηλαδή μας λένε από τη Μ$, αφήστε τα XP που είναι τρύπια στους ιούς, πληρώστε μας ΞΑΝΑ και βάλτε τα 7, που ΕΠΙΣΗΣ είναι τρύπια, και εμείς θα σας στέλνουμε ΔΩΡΕΑΝ ένα patch όταν βρίσκουμε κάποια τρύπα. Α, και αν δεν παίζουν τα 7 στους υπολογιστές σας, αγοράστε και κανέναν καινούριο!!!

ΑΠΟΡΩ πραγματικά με το θράσος τους!! Να μας έλεγαν ότι είναι πιο όμορφα, ΟΚ, ότι είναι πιο εύχρηστα, ΟΚ, ότι πάνε πιο γρήγορα, ΟΚ, ότι παίζουν ΑΚΟΜΗ περισσότερα παιχνίδια, ΟΚ, αλλά για την ασφάλεια;;;!!! Από όλα τα λειτουργικά συστήματα δεν ξέρω κανένα που να είναι τόσο τρύπιο...

Έτσι και είχα γουίν στο εργαστήριο, η ασφάλεια θα είχε πάει περίπατο (χωρίς συνοδούς) προ πολλού!! Το ρεκόρ μου είναι 10 (ναι, δέκα!) ιοί σε ένα φλασάκι!! (Είδατε τα netbook?!...) Και φυσικά επιβεβαιωμένοι από το virusscan.jotti.org. Απορώ πως δουλεύει ??? ακόμα το μηχάνημα του παιδιού!!

Ε-ρε-γλέντιααα!!!  :D Θα γίνει τρελή  :D "περικοπή" στις δημόσιες δαπάνες!!! Κάτι μου λέει ότι, οι "διαδραστικοί πίνακες" που θα έρθουν στα σχολεία θα συνεργάζονται μόνο με γουίν7. Οπότε "αναγκαστικά" θα πληρωθούν και αντιιικά στους υπολογιστές που θα έχουν "υποχρεωτικά" τα 7... Και μεις θα πάρουμε τα i3:

Πόσα γυμνάσια και λύκεια είπαμε έχει η επικράτεια;!... Ξέχασα... ΤΟΟΟΣΑ, εeε!?!
Άντε, και καλή τους όρεξη...
{...και μεις -20%. Κάνετε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ φέτος, γιατί του χρόνου ούτε κοτόπουλο δε θα σουβλίσουμε...}

tom

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 488
Απ: Τέλος Υποστήριξης για Εκδόσεις των Microsoft Windows το 2010
« Απάντηση #1 στις: 01 Απρ 2010, 11:52:43 πμ »
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή ψέμα  ;) Αυτό που ξέρω είναι πως ενώ η γερμανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί σε όλο το δημόσιο τομέα linux και open office η ελληνική πανηγυρίζει για παράδειγμα όταν υπογράφει με τη microsoft αποκλειστικές συνεργασίες πενταετίας. Το θυμάστε αυτό έτσι; Ε ρε μίζες και δωράκια που θα πέφτουν... :) Ας βάλουν όλοι ανοιχτές πλατφόρμες και θα δεις αν θα βγάζουν τέτοιες ανακοινώσεις.  8) Αλλά είμαστε ακόμα και εμείς δέσμιοι. Όταν στο σχολείο χρησιμοποιούνται windows, όταν κάνουμε μαθήματα ECDL, ΉΡΩΝ και IEK και παντού χρησιμοποιούνται Windows και office, ε δε μπορεί αναγκαστικά θα ασχοληθούμε και εμείς  :(
Θωμάς Σκυλογιάννης

- Ζήσε σα να' ταν να πεθάνεις αύριο. Μάθε σα να' ταν να ζεις για πάντα.
                                                                                     Μαχάτμα Γκάντι