Αποστολέας Θέμα: Ανακοίνωση για καθηγητές πληροφορικής  (Αναγνώστηκε 1015 φορές)

george79

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 37
Ανακοίνωση για καθηγητές πληροφορικής
« στις: 19 Φεβ 2010, 01:54:35 μμ »
 ΕΛΜΕ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Λιβαδειά, 17.02.2010

 

Σχετικά με τις πρόσφατες επιπρόσθετες ανάγκες των σχολικών μονάδων σε «πληροφορική υποστήριξη» δηλ. φορητοί υπολογιστές – ψηφιακή τάξη, λογισμικό e-school, δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου της μισθοδοσίας των σχολείων για τη ΓΓΠΣ του Υπουργείου Οικονομικών, θεωρούμε ότι:

 

1. Η κατάσταση με την ανάθεση εξωδιδακτικών καθηκόντων στους συναδέλφους καθηγητές πληροφορικής έχει υπερβεί το μέτρο. 

 

2. Οι καθηγητές πληροφορικής διορίσθηκαν όπως και όλοι οι άλλοι συνάδελφοι τους για να διδάξουν το γνωστικό τους αντικείμενο στο σχολείο και όχι ως τεχνικοί σύμβουλοι «επί παντός επιστητού». Οι καθηγητές πληροφορικής είναι πάνω απ’ όλα μάχιμοι εκπαιδευτικοί και πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι να επιτελούν το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο.

 

3. Είναι προφανές ότι το σύνολο των διοικητικών εργασιών και λειτουργιών του σχολείου σχετίζεται όλο και περισσότερο με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής (μηχανογράφηση, προγράμματα Νέστωρ και δ-βάση, πληροφοριακά συστήματα, e-mails, πολλαπλές στατιστικές αποτυπώσεις κ.α.). Είναι, επίσης όμως προφανές, ότι η διεκπεραίωσή τους δεν μπορεί να καλυφθεί στο πλαίσιο της ανάθεσής τους ως διοικητικού έργου στους συναδέλφους καθηγητές πληροφορικής.

 

4. Είναι σαφές ότι οι πρόσφατες επιπρόσθετες ανάγκες των σχολικών μονάδων σε «πληροφορική υποστήριξη» είναι εκτός του πλαισίου αρμοδιοτήτων και ευθύνης των συναδέλφων πληροφορικής.

 

Για τους λόγους αυτούς και με βάση τη πάγια θέση του κλάδου

  καλούμε το Υπουργείο Παιδείας:

Να θεσμοθετήσει μηχανογραφημένη γραμματειακή υποστήριξη σε επίπεδο σχολικής μονάδας με τη τοποθέτηση σε αυτή κατάλληλου διοικητικού προσωπικού. Επισημαίνεται ότι στο άρθρο 19 του Ν.1566/85 ορίζεται σαφώς η αναγκαιότητα αυτή. 

http://www.alfavita.gr/ank_b/ank19_2_10_1231.php


 

 
Παναγιώτης Χ. Κόκκαλης

  • Οπαδός
  • **
  • Μηνύματα: 14
Απ: Ανακοίνωση για καθηγητές πληροφορικής
« Απάντηση #1 στις: 21 Φεβ 2010, 09:36:30 μμ »
Πέστα και ξαναπέστα και ξαναπέστα.
Έλεος, δεν πάει άλλο.
Και στο τέλος είμαστε και οι χειρότεροι ........
Τρία πράγματα δεν μπορούμε να διαλέξουμε στη ζωή μας.
Τους γονείς μας,
τους συγγενείς μας και
τους δασκάλους μας.