Όμως, ο νόμος που τώρα ισχύει είναι σαφής, μιλάει για επαναληπτικά διαγωνίσματα τα οποία δεν προειδοποιούνται και για τεστ στο μάθημα της ημέρας τα οποία επίσης δεν προειδοποιούνται.
Η επανάληψη δεν συνεπάγεται διαγώνισμα, το διαγώνισμα όμως προϋποθέτει επανάληψη.
Έτσι, άλλοι μαθητές είναι σε "πλεονεκτική θέση" στα μαθήματα στα οποία προειδοποιούνται σε σχέση με εκείνους τους μαθητές που δεν προειδοποιούνται.
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάνουμε κάτι άλλο από αυτό που τώρα λέει ο νόμος? Αυτό οδηγεί σε σύγχιση και σε ανισότητες. Αντί να αυθαιρετεί κάποιος, γιατί δεν στέλνει ένα έγγραφο με αιτιολογημένες ενστάσεις ή και προτάσεις, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναθεώρηση και αλλαγή του νόμου προς το καλύτερο?
Τώρα καθώς το μάθημά μας θέλουμε να είναι αυτόνομο, φροντίζω να μην παίρνω ποτέ ώρες από το μάθημα με το οποίο μοιράζομαι το τμήμα! Όπως ποτέ κάποιο άλλο μάθημα δεν παίρνει ώρες από άλλο, το ίδιο ισχύει και για την πληροφορική. Θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο να βάλω 9 διαγωνίσματα δανειζόμενη ώρες, όμως από νωρίς προγραμματίζω 18 διαγωνίσματα και κατά κανόνα δεν έχω πρόβλημα.
Δεν προειδοποιώ και δεν δίνω ημερομηνίες μα όπως το καταλαβαίνουμε όλοι, όταν γίνεται η επανάληψη και ζητάμε ιδιαίτερη προσοχή από τους μαθητές, κατά 90% αυτό οδηγεί σε διαγώνισμα.
Και εγώ μαζί σας είμαι, να αλλάξει αυτός ο τρόπος αξιολόγησης που ζητάει και διαγωνίσματα, μα μέχρι να γίνει η αλλαγή δεν ερμηνεύω όπως νομίζω, αλλά κάνω αυτό που ζητείται.