Δεν ξέρω τι να πιστέψω ....
Με μεγάλη επιφύλαξη δέχομαι αυτό που γράφεται στα συμπεράσματα μιάς και η χρήση κατα κόρον δεν αποτελεί απόδειξη για μένα. Το ότι χρησιμοποιούνται ήδη ασύρματα δίκτυα στα 2,4GHz στην Αμερική δε αποτελεί απόδειξη για μη αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.
Επειδή έχω ασχοληθεί και από αυτά που ήδη γνωρίζω, η μετάδοση στα 2,4GHz είναι ακόμη μια μικροκυματική εκπομπή, όπως πολλές άλλες πχ. κινητά, φούρνοι μικροκυμάτων κ.α. για τις οποίες πολλές έρευνες έχουν γίνει και οι επιπτώσεις είναι σίγουρο ότι υπάρχουν όταν υπάρχει έκθεση σε μεγάλη ισχύ ή σε μεγάλο χρόνο. Αυτό που δεν έχει μετρηθεί και δεν γνωρίζουμε ή δεν μπορεί να συμφωνηθεί απο όλους είναι το όριο ισχύος και ο χρόνος έκθεσης. Οι συστάσεις γίνονται έτσι ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν μικρότερης ισχύος εκπομπή ή μικρότερη έκθεση σε χρόνο, χωρίς να υπάρχουν αποδεδειγμένα και αποδεκτά απο όλους όρια.
Στο σχολείο θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τον παράγοντα ισχύς βάζοντας πολλούς πομποδέκτες μικρής ισχύος σε διαφορετικά σημεία, τον παράγοντα όμως της χρονικής έκθεσης πως θα τον περιορίσουμε όταν ο χρόνος που οι μαθητές είναι στο σχολείο είναι μεγάλος κι ενδέχεται να αυξηθεί στο μέλλον ; Επισημαίνω επίσης ότι οργανισμός μας δεν αποβάλλει με κάποιον τρόπο την ακτινοβολία που δέχεται κι έτσι λειτουργεί σαν μπαταρία που συσσωρεύει ακτινοβολία.
Προσωπικά, λόγω όλων των παραπάνω, έχω ακόμη σοβαρές επιφυλάξεις για την ασύρματη δικτύωση στα σχολεία.
Μακάρι να κάνω λάθος ...