Επειδή εγώ ξεκίνησα το θέμα ας το κλείσω κιόλας.
Δεν έχω τίποτα προσωπικό με την συνάδελφο, ούτε την γνωρίζω κι ούτε έχω καμία πρόθεση να αμφισβητήσω το έργο της και την προσφορά της. Επίσης δεν γνώριζα τη σχέση φιλίας με τον Παναγιώτη Τσιωτάκη, αλλά αυτό -συγγνώμη που το λέω- δεν αλλάζει και πολλά για μένα.
Πολλές φορές αντιλήφθηκα κι εγώ να αντιγράφονται ασκήσεις απο τον ιστότοπο μου σε φροντιστήρια, σε σημειώσεις, άλλες ιστοσελίδες κ.α χωρίς να αναφέρεται η πηγή και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με φαρδύ-πλατύ το όνομα του αντιγραφέα στις ασκήσεις. Αρχικά, με ενοχλούσε αρκετά, και αντιδρούσα άμεσα, αλλά στη συνέχεια κατάλαβα ότι δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσω αυτό το πράγμα και άρχισα να αδιαφορώ και μάλιστα τελευταία να το διασκεδάζω ...
Όχι όμως να αφήνω ασχολίαστο το ζήτημα ....
Τελικά, είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός. Η αξιοπρέπεια που διαθέτει ο καθένας μας για τον εαυτό του και ο σεβασμός που δείχνει στους άλλους είναι μια μεταβλητή λογικού τύπου (για να μιλήσω και στη ΓΛΩΣΣΑ μας).
Ο Παναγιώτης ξεκαθάρισε το ζήτημα που τον αφορά. Εγώ σαν συντονιστής των διαγωνισμάτων οφείλω να ξεκαθαρίσω το ζήτημα που αφορά το Στέκι. Πείτε με περίεργο, πείτε με ιδιότροπο αλλά θα περίμενα απο έναν σχολικό σύμβουλο, που έχει συμμετάσχει σε τόοοοσα συνέδρια με τόοοσες δημοσιεύεις και εργασίες να είναι πιό προσεκτικός και να αναφέρει το Στέκι ως πηγή κάτι που εγώ θα έκανα αν αναφερόμουν σε κάποια δημοσίευση ή εργασία του.. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα.
Είμαι σίγουρος ότι τίποτα δεν έγινε κακοπροαίρετα - σε μερικά θέματα υπάρχει αναφορά στην πηγή, όχι όμως για το στέκι- , αλλά .... η κακιά στιγμή ... που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας ....
Υ.Γ. Το ίδιο θα έκανα κι αν ένας δικός μου φίλος δημοσίευε ασκήσεις άλλων χωρίς αναφορά των πηγών.