Αποστολέας Θέμα: Καθαρισμός εργατηρίου  (Αναγνώστηκε 1092 φορές)

Circle

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 161
Καθαρισμός εργατηρίου
« στις: 12 Δεκ 2009, 10:39:45 πμ »
Συνάδελφοι, θα ήθελα να συζητήσουμε το θέμα του καθαρισμού των εργαστηρίων μας. Φέτος πολύ περισσότερο με τη γρίπη με απασχολεί το θέμα καθώς στα έγγραφα δεν είδα πουθενά κάποια αναφορά. Αν είμαι λάθος διορθώστε με.

Τα παιδιά περνάνε με υγρά μαντηλάκια ποντίκια και πληκτρολόγια, μα πρέπει να είναι απο πριν καθαρά για να μην καταλήξουν με ένα συμπαγές στρώμα βρωμιάς επάνω τους!  >:D

Ακόμη και το θέμα με τη γρίπη να μην υπήρχε με απασχολεί ο καθαρισμός του εργαστηρίου καθώς έχω δυσκολίες. Δηλαδή η καθαρίστρια μπαίνει μια με δύο φορές την εβδομάδα και αρνείται να μπει κάθε μέρα. Σφουγγαρίζει πολύ καλά μα στην ουσία αρνείται να κάνει οτιδήποτε άλλο. Αφου ξεπεράσαμε το εμπόδιο οτι φοβόταν να αγγίξει τους πάγκους και τα μηχανήματα για να μην κάνει ζημιά όπως έλεγε, ξεσκονίζει ή περνά πολύ βιαστικά οθόνες και πληκκτρολόγια με νωτισμένο με άζαξ πανί. Το αποτέλεσμα είναι χειρότερο απο πριν, καθώς μένουν γραμμές από την κακοκαθαρισμένη σκόνη, ενώ τα πληκτρολόγια αποχτούν μια γκριζομπέζ  :P πατίνα!!

Ζήτησε, της έδειξα πως να τα κάνει και ζήτησα τόσο σχολαστικά να τα κάνει μια φορά στο τόσο πχ στο μήνα και μετά είναι εύκολη η συντήρηση. Με διαβεβαίωσε και πολύ πρόθυμα είπε εντάξει, μα δεν άγγιξε τίποτα! Τα δε συρτάρια των πληκτρολογίων και τα μικρόφωνα στη γωνία των γραφείων έχουν ένα παχύ στρώμα σκόνης από πέρυσι >:(

Έχω συναντήσει εργαστήριο συναδέλφου που είναι καλύτερο και από το κουτί! Σε άλλες περιπτώσεις που ρώτησα, οι καθαρίστριες επικαλούμενες ότι φοβούνται, δεν αγγίζουν τίποτα.

Εκάνα μόνη μου τα πάντα, όπως και πέρυσι που της το είχα ζητήσει και πάλι με την ίδια ταχτική δεν έκανε τίποτα. Όμως φέτος είμαι αποφασισμένη να επιμείνω να κάνει καλύτερα τη δουλειά της. Αν είμαι λάθος, πείτε μου.

Τι κάνετε εσείς στα δικά σας εργαστήρια; Είναι τόσο παράλογο να καθαρίζει η καθαρίστρια σωστά τους πάγκους, οθόνες, πληκτρολόγια ποντίκια;

toufeki

  • Επισκέπτης
Απ: Καθαρισμός εργατηρίου
« Απάντηση #1 στις: 12 Δεκ 2009, 01:29:08 μμ »
Συναδέλφισσα και γω που είμαι και άντρας >:D το ίδιο πρόβλημα έχω.
Ξέρεις πόσες φορές έχω σφουγγαρίσει το εργαστήριο, ξέρεις πόσες φορές έχω επιμεληθεί την καθαριότητα των μηχανημάτων;
Δυστυχώς στην Ελλάδα πρέπει όλα να τα κάνεις μόνος σου.
Και αν τολμίσεις και μιλήσεις σε βαφτίζουν γραφικό.
Εδώ ότι θέλει κάνει ο καθένας και λογαριασμό δε δίνει σε κανέναν. Αν τολμήσεις όμως εσύ ο συνεπής να ψελλίσεις έστω μια άρνηση, θα παίσουν (σχεδόν)όλοι να σε φάνε.
Βέβαια δε φτάνει μόνο να θέλουν οι καθαρίστριες, αλλά και να μπορούν.
Σκέφτηκε ποτέ κανένα από τα "τεράστια" μυαλά εκεί πάνω ότι και οι καθαρίστριες ίσως πρέπει να επιμορφωθούν για την εξειδικευμένη αυτή καθαριότητα ή να αναθέτουν την καθαριότητα των εργαστηρίων σε εξειδικευμένα συνεργεία;
Εδώ δεν έχουμε εργαστήρια θα μου πείς, για την καθαριότητά τους θα σκεφτούμε;
ΠοΠο!!! παρασύρθηκα. Για μια στιγμή νόμισα ότι είμαι Σουηδός. :o

Πάντως εάν θέλεις καθάρισμα σε ...βάθος σου προτείνω το ακόλουθο:

http://dide.flo.sch.gr/Plinet/Tutorials-Sfounis/Tutorials-Sfounis-ComputerMaintenance.html

Σημ: 1) Γιατι οι καλές νοικοκυρές ξέρουν >:D
         2) Ίσως θα μπορούσε εδώ να μας βοηθήσει ο alkisg γιατί έχει και το όνομα αλλά και την χάρη >:D >:D >:D
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Δεκ 2009, 01:44:31 μμ από toufeki »

Circle

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 161
Απ: Καθαρισμός εργατηρίου
« Απάντηση #2 στις: 18 Δεκ 2009, 12:57:45 πμ »
Ευχαριστώ συνάδελφε για την απάντηση. Επιβεβαιώνεις αυτό που λίγο ως πολύ γνωρίζω. Δηλαδή, τα εργαστήρια είναι έρμαια των καθαριστριών, της σκόνης και του χρόνου εκτός και αν οι ίδιοι κάνουμε κάτι.

Απορώ, δεν υπάρχει κάποιος που να είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο καθαρισμού το εργαστηρίου; Και εννοώ η καθαρίστρια να κάνει τα πάντα όπως πρέπει! Να μην φοβάται ή να μην προφασίζεται ότι φοβάται να πλησιάσει τα κλειστά μηχανήματα και να καθαρίζει με επιμέλεια τα πάντα. Όχι, δεν το ζητάω κάθε μέρα, ας το κάνει αυτό μια φορά το μήνα και ας σφουγγαρίζει 2 φορές την εβδομάδα.

Καταλήγω λέγοντας ότι αρνούμαι να καταλήξουν οι υπολογιστές μου, τα πληκτρολόγιά τους ή τα γραφεία με εφφέ ενσωματωμένη σκόνης!