Αποστολέας Θέμα: Εξαγγελίες: πιστοποιητικό πληροφορικής & αλλαγή τεχνολογικής εκπαίδευσης  (Αναγνώστηκε 1377 φορές)

Wizard

 • Επισκέπτης
Σε μια ομιλία της Διαμαντοπούλου στις 20/9/2009 (http://www.diamantopoulou.gr/beta/index.php?option=com_content&view=article&id=1387:2009-09-30-14-34-32), αναφέρει ως εξαγγελίες τα εξής:

"Ο στόχος μας είναι σε μια 4ετία να υπάρχει ολοήμερο σχολείο παντού. Ολοήμερο σχολείο με ενιαίο πρόγραμμα χωρίς ωρομίσθιους δασκάλους. Αυτό το έχουμε αναλύσει με την πρωτοβάθμια και αυτό είναι μια δέσμευση και ένας μεγάλος στόχος. Σκεφτείτε εάν τέσσερα χρόνια μετά σε κάθε σημείο της χώρας υπάρχει ολοήμερο σχολείο, που δουλεύει όπως το φανταζόμαστε.

Δημόσιο πιστοποιητικό στην πληροφορική και στην ξένη γλώσσα από το σχολείο ώστε να μην ξοδεύουν οι γονείς σε όλο το γυμνάσιο. Αλλαγή της τεχνολογικής εκπαίδευσης. Έχουμε δουλέψει εξαιρετικά πολύ και έχουμε παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για πλήρη αλλαγή στην τεχνική εκπαίδευση."

Η πρόταση για την τεχνολογική εκπαίδευση βρίσκεται εδώ: http://tm.pasok.gr/paideia/wp-content/uploads/2008/12/techniki.doc, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

"2)Δημιουργείται ένας τύπος «Τεχνικού και Επαγγελματικού σχολείου» με την ενσωμάτωση σ’ αυτό των δύο εκπαιδευτικών μονάδων που ήδη λειτουργούν σήμερα, του ΕΠΑΛ και της ΕΠΑΣ, στο επίπεδο της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης (Ανωτέρα Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, επίπεδο 2 κατά την οδηγία 36/2005, επίπεδο 3 κατά ΙSCED, επίπεδο 3 κατά την αντιστοίχηση προσόντων του EQF), με την επωνυμία Τεχνολογικό Λύκειο.

3)Σε κάθε Τεχνολογικό Λύκειο οι μαθητές:

•   Στην Α’ τάξη μπορούν να επιλέξουν, μία από τις τρείς  επαγγελματικές  κατευθύνσεις, την Τεχνολογική, την Υπηρεσιών και την Υγείας - Πρόνοιας.  (Αποτελεί μια πρώτη προσέγγιση για την διάρθρωση της Α’ Τάξης).

•   Στη Β’ τάξη μπορούν να επιλέξουν τον επαγγελματικό τομέα  στον οποίο ανήκει η ειδικότητα στην οποία   επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις επαγγελματικές του σπουδές. Σημειώνεται ότι στην Β’ τάξη μπορούν να εγγραφούν οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου καθώς και οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου.

•   Στη Γ’ τάξη ο μαθητής έχει την δυνατότητα δύο επιλογών. Με τη πρώτη ο μαθητής  επιλέγει το πρόγραμμα με το οποίο ολοκληρώνει την επαγγελματική του εκπαίδευση, παρακολουθώντας αντίστοιχο  τμήμα ειδικότητας και την απόκτηση πτυχίου  Τεχνολογικού Λυκείου, σε ειδικότητα του επαγγελματικού τομέα που ο μαθητής είχε επιλέξει από τη Β’ τάξη. Με την δεύτερη επιλογή ο μαθητής επιλέγει το πρόγραμμα του τμήματος γενικής παιδείας(Τεχνολογική Κατεύθυνση), με στόχο να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται για την συμμετοχή του στη διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποκτώντας απολυτήριο ισότιμο του Γενικού Λυκείου."

Μήπως μεταφέρουν εκεί την ΑΕΠΠ;  :-\

Laertis

 • Γενικός διαχειριστής
 • *****
 • Μηνύματα: 1508
 • Sky's the limit
  • ΑΣΚΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑΤΑ ΑΕΠΠ
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

pgrontas

 • Ομάδα διαγωνισμάτων 2016
 • *
 • Μηνύματα: 1424
 • There are always possibilities...
Μακάρι να γίνει αυτό με το δημόσιο πιστοποιητικό από το γυμνάσιο. Θα αναβαθμίσει και το μάθημα και το ρόλο μας.
Σε κάθε περίπτωση, όμως θα πρέπει να υπάρξει και κρατικό πιστοποιητικό χρήσης ΗΥ, ανάλογο με το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, το οποίο θα δίνει ο καθένας όποτε θέλει. Θα τολμήσουν άραγε να πάνε κόντρα στα ECDLάδικα; Μακάρι.
Τώρα για την "τεχνολογική" παιδεία: Γνωστό πεδίο πειραματισμών. Εκεί δεν περιμένω τίποτα.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

stratosg

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 301
 • Η εξουσία αποβλακώνει.
Πραγματικά ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα, αλλά πλέον εγώ κρατώ μικρό καλάθι ιδιαίτερα μετά την αποσύνθεση της τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης. Δεν νομίζω ότι μπορεί να αντιστραφεί τόσο εύκολα η κατάσταση. Από την άλλη όμως dum spiro spero.

Τώρα όσον αφορά στα ολοήμερα σχολεία εγώ είμαι υπέρ, αρκεί να γίνει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και αφού πρώτα δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές. Άρα και σ' αυτό το σημείο... μικρό καλάθι.

Κάτι για τα αναδρομικά των 176 ευρώ; Κανένα καλάθι.

ʼντε και καλή τύχη μάγκες... που έλεγε και το άσμα.
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.