Αποστολέας Θέμα: Χωρίς εξετάσεις από Εσπερινά Λύκεια σε ΑΕΙ  (Αναγνώστηκε 1488 φορές)

evry

 • Γενικός διαχειριστής
 • *****
 • Μηνύματα: 3391
 • to Iterate is human to Recurse divine

  Κάτι που πέρασε στα ψιλά, και για αυτό το αναφέρω. Η ελευθεροτυπία στο φύλλο της 3ης Μαϊου έχει ένα άρθρο με τίτλο "Νυχτερινή πορεία για ΑΕΙ". Δείτε το εδώ.
Εκεί μεταξύ άλλων αναφέρει Θα μπαίνουν στο πανεπιστήμιο μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου οι απόφοιτοι των νυχτερινών σχολείων!

Αυτό ίσχυε παλιά αλλά σταμάτησε το 2001 αν θυμάμαι καλά. Και επειδή ζούμε στην Ελλάδα φαντάζομαι ότι περνούν από το μυαλό σας οι ίδιες σκέψεις που πέρασαν και από το δικό μου μόλις το άκουσα. Στο ίδιο άρθρο αναφέρει τι γράφει στην αίτησή της μια μαθήτρια που θέλει να γραφτεί στο εσπερινό
Φυλάω τα παιδιά της αδελφής μου και ήρθα να γραφτώ στο εσπερινό !!!

Για όσους δεν ξέρουν τι παίζει με τα εσπερινά υπενθυμίζω ότι αρκετά παιδιά γράφονται εκεί ενώ δεν δουλεύουν αφού από τα εσπερινά είναι πολύ πιο εύκολο να μπεις σε υψηλόβαθμη σχολή.
Δείτε τι λέει εδώ

Το αποκορύφωμα όμως είναι αυτό που συμβαίνει στο Εσπερινό Λύκειο Νίκαιας. Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη διευθύντρια είναι περίεργη ή αυστηρή αλλά η γυναίκα έκανε το αυτονόητο. Προσπάθησε να εφαρμόσει το νόμο. Και έπεσαν όλοι να τη φάνε, μαθητές, καθηγητές, φυσικά οι συνδικαλιστές και τόσοι άλλοι.
Βλέπετε ήθελε να κάνει αυστηρό έλεγχο και να μην επιτρέψει σε όσους παρουσιάζουν αστείες δικαιολογίες να εγγραφούν στο νυχτερινό. Έτσι όμως μειώθηκαν οι θέσεις και θα έχαναν τις θέσεις τους κάποιοι καθηγητές, για αυτό καταφέρθηκαν και αυτοί εναντίον της. Έχει ανεβάσει και ένα ιστολόγιο εδώ

Αν πάντως ισχύσει αυτό που λέει η εφημερίδα έχει να γίνει χαμός. Οι μαθητές των εσπερινών θα γίνουν περισσότεροι από αυτούς των ημερησίων!!!
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

iliasthes

 • Δεινόσαυρος
 • *****
 • Μηνύματα: 790
Απ: Χωρίς εξετάσεις από Εσπερινά Λύκεια σε ΑΕΙ
« Απάντηση #1 στις: 26 Μάι 2009, 10:47:27 πμ »
Η ρύθμιση αυτή καθεαυτή αν απομονωθεί από το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο θα εφαρμοστεί δεν είναι κακή. Αν την εντάξουμε όμως στην ελληνική κοινωνία γίνεται καταστροφική. Διάβασα πριν μια βδομάδα μια είδηση από το εξωτερικό. Μητέρα από την Αγγλία πήγε να γράψει την κόρη της στο νηπιαγωγείο. Το νηπιαγωγείο της περιοχής της δεν της άρεσε και έτσι το έγραψε σε νηπιαγωγείο άλλης περιοχής, στην οποία (περιοχή) κατοικεί η μητέρα της (γιαγιά του παιδιού) και δήλωσε ως διεύθυνση κατοικίας αυτήν της γιαγιάς.

Η διεύθυνση του σχολείου διασταύρωσε μέσα από ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα που διαθέτει το αγγλικό κράτος πως σε όλες τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες (εφορία κλπ) η μητέρα έδινε άλλη διεύθυνση, έκανε μήνυση στην μητέρα και η μητέρα καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλάκιση. Φυσικά το παράδειγμα είναι ακραίο, ειδικά αν σκεφτούμε πως στην ίδια χώρα ένας έμπορος ναρκωτικών ή ένας προαγωγός θα την γλίτωνε με αναστολή  και δεν θα ήθελα να συμεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.

Ωστόσο είναι ενδεικτικό της διαφοράς νοοτροπίας και σκεφτείτε πόσοι γονείς, συνάδελφοι κλπ θα περνούσανε την υπόλοιπη ζωή τους στη φυλακή με αυτά που συμβαίνουνε εδώ.

evry

 • Γενικός διαχειριστής
 • *****
 • Μηνύματα: 3391
 • to Iterate is human to Recurse divine
Απ: Χωρίς εξετάσεις από Εσπερινά Λύκεια σε ΑΕΙ
« Απάντηση #2 στις: 26 Μάι 2009, 10:56:00 πμ »
Δυστυχώς συνάδελφε στην ελληνική κοινωνία θα ενταχθεί, και φαντάζεσαι τι έχει να γίνει έτσι?
Έχω όμως μια ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό. Το κάνουν για να αναγκάσουν πολλά παιδιά να πάνε εσπερινό, που σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδείξουν ότι δουλεύουν (την κοινωνία).
Συμπέρασμα: Να η μείωση της ανεργίας!!!! :D

Η ρύθμιση αυτή καθεαυτή αν απομονωθεί από το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο θα εφαρμοστεί δεν είναι κακή. Αν την εντάξουμε όμως στην ελληνική κοινωνία γίνεται καταστροφική.
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr