Αγαπητέ/η wr250f,
Κατ' αρχήν θα σε παρακαλούσα (υποθέτω και εκ μέρους των υπολοίπων) να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες, επειδή τα greeklish είναι αρκετά (εως πολύ θα έλεγα) δυανάγνωστα και σε αυτό το forum τα αποφεύγουμε.
Όσον αφορά τώρα στο θέμα που αναφέρεις, έχω ορισμένα πραγματάκια που θα ήθελα με τη σειρά μου να εκφράσω. Να ξεκαθαρίσω βέβαια, πως μιλώ εκ μέρους του εαυτού μου και μόνο, ενώ οι απόψεις μου είναι πολύ πιθανό να μην εκφράζουν το σύνολο των καθηγητών ή των άλλων συναδέλφων στο forum.
Καταλαβαίνω την αγωνία σου αλλά και την ένταση που νιώθεις. Αληθεύει πως, αν η κατάσταση στο σχολείο σου είναι όπως την περιγράφεις, τότε οι συνθήκες δεν είναι οι ευνοϊκότερες για τους υποψηφίους.
Συμμερίζομαι λοιπόν την αγανάκτηση σου (είναι σωστός αυτός ο όρος για να περιγράψει το πώς νιώθεις;) στην κατάσταση που βρίσκεσαι.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η αντίδρασή σου δείχνει να είναι προϊόν κυρίως της βαθμολογίας που πήρες. Σκέψου καλά πριν αντιδράσεις και στη δική μου απάντηση: "Θα έκανες αυτήν την ερώτηση αν ο βαθμός σου στο τετράμηνο ήταν 20;"
Πρόσεξε. Δε λέω ότι είσαι άδικος με τον καθηγητή σου, δεν μπορώ όμως να σε υποστηρίξω, αλλά ούτε και να σε διαψεύσω, ακούγοντας μόνο τη μία πλευρά. Δεν μπορώ λοιπόν να θεωρήσω απίθανο το ενδεχόμενο να ακολουθεί ο καθηγητής σου μια διαφορετική προσέγγιση του μαθήματος που απλώς να μη σου ταιριάζει ή -έστω- να μην είναι τόσο αποδοτική. Αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει.
Θα σου πρότεινα λοιπόν, μιας και δείχνεις να είσαι "συνειδητοποιημένος" μαθητής, να συζητήσεις το θέμα αρχικά με τον ίδιο τον καθηγητή σου και αν δεις ότι η κουβέντα δεν έχει αποτέλεσμα, τότε να θίξεις το θέμα σε κάποιον άλλο μέσα από το σχολείο, πιθανώς στο διευθυντή. Θα ήταν ακόμα καλύτερο να σιγουρευτείς πως την ίδια άποψη με εσένα έχουν και οι υπόλοιποι συμμαθητές σου και οι όποιες συζητήσεις γίνουν πιο "συλλογικά", ενδεχομένως μέσω των γονιών σας, όπως λέει και ο Παναγιώτης. Αρνούμαι να πιστέψω (με ευκολία τουλάχιστον) πως υπάρχουν καθηγητές που αδιαφορούν για το καλό των μαθητών τους και θεωρώ πολύ πιθανόν, αν (το ξαναλέω) ισχύουν τα όσα λες να υπάρξει μια αλλαγή (προς το καλύτερο). Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να προσεγγίσετε το ζήτημα με θετική και όχι επιθετική διάθεση.
Επιμένω σε αυτό το τελευταίο, επειδή διακρίνω επιθετικότητα από τη μεριά σου, όταν βλέπω χαρακτηρισμούς του τύπου "αχρείος" κλπ. Σου τονίζω επίσης πως η όποια κατανόηση αναφέρω εδώ, αφορά μόνο στο εκπαιδευτικό κομμάτι της ερώτησής σου και όχι στο βαθμολογικό.
Επίτρεψέ μου να σου ευχηθώ τα καλύτερα για το θέμα που σε απασχολεί, τις εξετάσεις και τη μετέπειτα ζωή σου.