Αποστολέας Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ACCESS  (Αναγνώστηκε 2397 φορές)

Λευτέρης Δουκέρης

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2013
  • *
  • Μηνύματα: 185
  • ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ
    • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ACCESS
« στις: 06 Ιαν 2009, 03:03:32 μμ »
Έχω δημιουργήσει ένα τεστ πολλαπλής επιλογής στην access , που περιέχει μενού , αλλά καθόλου κώδικα σε visual basic και το πρόβλημα μου είναι το εξής:

Θέλω να ανεβάσω την εφαρμογή μου στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ βέβαια(δουλεύει όπως είπα με μενού) αλλά μπορεί κάποιος πατώντας το shift και κλικ στο αρχείο μου να μπει στους πίνακες , στα ερωτήματα και στις φόρμες που έχω φτιάξει να τις μετατρέψει και να παρουσιάσει σαν δική του την «δουλειά μου»

Πως μπορώ να κλειδώσω την βάση , να μην μπαίνει κάποιος με shift και κλικ στους πίνακες και στις φόρμες της βάσης δεδομένων?

Το αρχείο μου δεν μπορεί να μετατραπεί σε   MDA  αφού δεν έχει καθόλου κώδικα όπως μου προτείνανε

ευχαριστώ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΚΕΡΑΤΕΑ
http://glavrio.blogspot.com"Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρ

Δημήτρης Κανάς

  • Εκπαιδευτικός
  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 208
    • Εργαστήρι Δημοτικού Σχολείου
Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ACCESS
« Απάντηση #1 στις: 06 Ιαν 2009, 07:11:05 μμ »
Το 1999 έκανα κάτι ανάλογο με την access αλλά χρησιμοποίησα vb ("ερασιτεχνικό" πρόγραμμα για εξετάσεις ECDL - θεωρία).

Νομίζω πώς καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιήσεις vb και να κλειδώσεις τη βάση.

Σήμερα πλέον χρησιμοποιώ php για εφαρμογές (π.χ. τεστ διαφόρων τύπων)... και δωρεάν είναι και καλύτερες εφαρμογές κάνεις.


papet

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2010
  • *
  • Μηνύματα: 48
    • Σεληνιακό Πάρκο - Σκέψεις και Ημέρες
Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ACCESS
« Απάντηση #2 στις: 07 Ιαν 2009, 04:56:30 μμ »
Μετατρέποντας το αρχείο σε MDE ο χρήστης δεν έχει πρόσβαση στον κώδικα, όπως επίσης δεν μπορεί να τροποποιήσει και να δημιουργήσει φόρμες (forms) και εκθέσεις (reports).

Οι μακροεντολές (macros) μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε κώδικα (η Access έχει ενσωματωμένο ένα τέτοιο εργαλείο -απλά με save as νομίζω-), ενώ για τα ερωτήματα (queries) μπορείς να τα αποφύγεις ζητώντας απ' ευθείας την εκτέλεση των εντολών SQL μέσα από VB (DoCmd.RunSQL) ώστε να μην έχει πρόσβαση ο χρήστης του MDE.

Εν μέρει, η παράκαμψη του κώδικα εκκίνησης με τη χρήση του Shift μπορεί να αποφευφχθεί. Δεν είναι παρά ένα flag (AllowBypassKey αν θυμάμαι καλά) που χρειάζεται να αλλάξει τιμή... Υπάρχουν ακόμα και έτοιμα utilities για αυτό το σκοπό. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο όμως, όσο εύκολα κλειδώνει, άλλο τόσο ξεκλειδώνει...

Προσωπική πρόταση πάντως είναι να χρησιμοποιήσεις κάποια έτοιμη εφαρμογή, αν δεν έχεις ιδιαίτερο λόγο να φτιάξεις κάτι δικό σου σε Access ...
May the Force b with u...
papet

Λευτέρης Δουκέρης

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2013
  • *
  • Μηνύματα: 185
  • ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ
    • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Απ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ACCESS
« Απάντηση #3 στις: 12 Ιαν 2009, 03:48:35 μμ »
ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ευχαριστώ πολυ
θα μελετήσω τις απαντήσεις σας
και θα ξαναγράψω

ευχαριστώ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΚΕΡΑΤΕΑ
http://glavrio.blogspot.com"Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του και όταν , πια του διευκολύνει το πέρασμα , αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί , ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει τις δικές του γέφυρ