Συνάδελφοι, διδάσκω σε γυμνάσιο της Ρόδου.
Στο σχολείο μας χρησιμοποιείται ακόμα το δ-φάση.
Όταν έστειλαν εκείνη την κατάπτυστη-παράνομη εγκύκλιο για το υποχρεωτικό της εγκατάστασης του e-skroytz και ζητούσαν καινούριο υπολογιστή - λογισμικό με έξοδα δικά μας (τζάμπα μάγκες δηλαδή) εγώ τους απάντησα πολύ απλά: "Το σχολείο μου είναι εδώ, ελάτε να τα (β-λ)άλετε".
Τα λεφτά για το λογισμικό και τους 3 υπολογιστές τα εξασφάλισα βέβαια από τον σύλλογο γονέων, όχι όμως για να τους κάνω τζάμπα μάγκες αλλά για να βάλω τα μηχανήματα στο εργαστήριο και να μπορούν οι μαθητές να κάνουν εκεί περισσότερα πράγματα για περισσότερα μαθήματα.
Από τότε δεν τόλμησε να έρθει κανένας. Για να έρθει κανένας απ'αυτούς θα πρέπει να κουβαλάει και τα δώρα μαζί του(όπως οι 3 μάγοι-για να είμαστε επίκαιροι), αλλιώς θα τον διώξω με τις κλοτσιές.
Ώς αναφορά τώρα στο ποιος διαχειρίζεται το δ-φάση, αυτό το είχα πάρει επόμου για αρκετά χρόνια με πλήρες ωράριο κλπ κλπ (τα ξέρετε ). Κάτι σαν είλωτας δηλαδή.
Μέχρι που πρίν από 2 χρόνια ξύπνησα επιτέλους και έκανα το εξής:
Με του που μπαίνει ο Σεπτέμβρης τους βάζω όλους προ τετελεσμένων.
Τους λέω: εγώ είμαι δάσκαλος, μπορώ λοιπόν να διδάξω σε όποιον θέλει ή οριστεί από τον σύλλογο(παράνομα βέβαια διότι δεν προβλέπεται πουθενά-ακόμα - τέτοια ανάθεση) να αναλάβει την δ-φάση, και ως σύμβουλος και δάσκαλος να γραφτώ παρακαλώ στα πρακτικά.
....
Εκτός αν κάποιος από υμάς θεωρεί ότι το συμβουλευτικό-διδακτικό δεν είναι εξω διδακτικές εργασίες που μπορούν να γραφτούν στο πρακτικό οπότε αυτόματα θεωρεί ότι τζάμπα πληρωνόμαστε διότι δεν επιτελούμε ούτε κάν κύριο έργο?!?!
Από τότε λοιπόν που απελευθερώθηκα έγινα πολύ πιο δραστήριος στα εκπαιδευτικά μου καθήκοντα.
Γιαυτό και με βλέπετε συχνά στο ΣΤΕΚΙ.
Γιαυτό και έχω συμμετάσχει ως εισηγητής στις 2 τελευταίες διημερίδες, κλπ κλπ.
Θα μου πείτε τώρα ότι άλλοι έχουν χρόνο για όλα.
Έ δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ο καθένας θέλει τον χρόνο του.