Καλησπέρα, νέος στο στέκι αλλά μάλλον παλιός συνάδελφος είπα να κατα θέσω την μέχρι τώρα εμπειρία μου με την εγκατάσταση του e-school. Λοιπόν σε υπολογιστή που πληροί τις προδιαγραφές του εν λόγω λογισμικού η εγκατάσταση έγινε μέσα σε ένα τρίωρο (με πολλές διακοπές από συναδέλφους που μιας και με πέτυχαν στη γραμματεία θεώρησαν καλό να με βομβαρδίζουν με πάσης φύσεως ερωτήματα για
τον υπολογιστή του γιού τους ή του γείτονα κλπ).
Πρόβλήματα ή κολλήματα δεν είχα ευτυχώς. Ο υπολογιστής είχε Windows XP/SP2 διπλοπύρηνο επεξεργαστή στα 2,1 Ghz RAM 1GB και ADSL στα 2 Mbps.
Μέχρι εκεί καλά. Μετάπτωση θα κάνω ΜΕΤΑ την έκδοση αποτελεσμάτων από τη δ-βάση που έχει το σχολείο για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ως προς τα αποτελέσματα του Ιουνίου. Η μετάπτωση θα γίνει στις 23 ή στις 24 Ιουνίου δηλαδή. Ελπίζω κι εκεί τα πραγματα να πάνε καλά.
Από κει και πέρα "γαια πυρι μιχθήτω". Ας κάνουν ότι θέλουν με το χειρισμό του λογισμικού. Τα εγχειρίδια χρήσης τους τα κατέβασα και τα τύπωσα... και αυτό είναι όλο!
Από τα 15 χρόνια που είμαι στη δημόσια εκπαιδευση είναι αλήθεια ότι τα πρώτα 11 έκανα τα πάντα στα σχολεία που πήγαινα. Από στήσιμο μηχανογραφησης από το μηδέν (το έχω κάνει 3 φορές) μέχρι στήσιμο εργαστηρίου (5 φορές παρακαλώ) και φυσικά έκανα και τη φιλιππινέζα του συλλόγου καθηγητών (γραμματειακή υποστήριξη επί το υπηρεσιακότερο). Τα τεσσερα τελευταία χρόνια τα βρόντηξα όλα κανονικότατα και ασκώ τα εκπαιδευτικά μου καθήκοντα, είμαι υπεύθυνος εργαστηρίου, κάνω τις εφημερίες μου, δεν ζητάω χατήρια και χάρες (όχι ότι ζήταγα πριν) και όταν βρίσκω ανταπόκριση από μαθητές και κάποιον συνάδελφο κάνω και κάτι παραπάνω από το ξερό μάθημα (e-twinning, ασχολούμαι με το site του σχολείου κλπ).
Ο καθένας μας νομίζω κάνει αυτό που του ταιριάζει και όσον αφορά εμένα τα όρια που βάζει ο νομοθέτης για τον καθηγητή πληροφορικής είναι πολύ καλύτερα από την αντιμετώπιση που μου έχει επιφυλάξει η πλειοψηφία των συλλόγων καθηγητών και των διευθυντών των σχολείων που έχω μέχρι τώρα υπηρετήσει. Πιστεύω πως όλοι σας καταλαβαίνετε τι θέλω να πω, δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
Το e-school ανέλαβα να το εγκαταστήσω (όχι να το δουλέψω) εθελοντικά μιας και τα διδακτικά μου καθήκοντα έχουν τελειώσει αυτή την περίοδο, και οι "πιστοποιημένοι" μας φρίκαραν μόλις το είδαν, εξάλλου σε περιόδους "κρίσης" πάντα δίνω ένα χέρι βοήθειας, αλλά το ρόλο μου τον εχω ξεκαθαρίσει στο σχολείο.
Συγνώμη αν έγινα κουραστικός, στο μέλλον θα προσπαθήσω να είμαι λακωνικότερος.