πως γινεται ο διαχωρισμος των μαθητων σε ταξεις?

Ξεκίνησε από markip, 11 Σεπ 2008, 09:04:18 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

markip

πως γινεται ο διαχωρισμος των μαθητων σε ταξεις? στα μαθηματα γενικης χωριζονται διαφορετικα απ'οτι στην κατευθυνση? Για εξηγειστε μου λιγο... επιπλεον παντα το ειχα απορια, ποιο λογισμικο(προγραμμα) χρησιμοποιουν για να βγαλουν το ωρολογιο προγραμμα?
Nothing happens unless first a dream.... - Carl Sargburg

Laertis

Φυσικό δεν είναι να γίνεται διαφορετικά ο διαχωρισμός; Τα Γενικής παιδείας τα παρακολουθούν όλοι και τις κατευθύνσεις όσοι τις επιλέγουν.
Ο διαχωρισμός των μαθητων σε τμήματα γενικής παιδείας γίνεται αλφαβητικά, ενώ στις κατευθύνσεις ανάλογα με την επιλογή των παιδιών.

Για το ωρολόγιο πρόγραμμα υπάρχουν διάφορα προγράμματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο (τα αγοράζει αν θέλει κάποιος) και δεν διατίθενται δωρεάν στα σχολεία.

Επιπλέον, κατα την προσωπική μου άποψη, ειδικά για το Λύκειο, δεν κάνουν δουλειά (τουλάχιστον αυτά που έχω δοκιμάσει εγώ). Οι περιορισμοί είναι πάρα πολλοί και ασφυκτικοί οπότε τα προγράμματα αυτά λειτουργούν μέχρι ένα σημείο και μετά μπαίνει χέρι. Τα προγράμματα που εγώ έχω δει παλαιότερα ήταν σε access. Δε ξέρω για νεότερα γιατί δεν το έψαξα περισσότερο.
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

PanMel

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το πρόγραμμα AscTimetables αν μάθεις πώς να θέτεις τους περιορισμούς και να μη ζητάς παράλογα πράγματα (π.χ. δεν μπορείς να βγάλεις πρόγραμμα χωρίς κενά δεν γίνετε πρέπει να είμαστε και λίγο λογικοί) το πρόγραμμα δουλεύει άριστα.

lp

Ο διαχωρισμός γίνεται πραγματικά αλφαβητικά στα γενικής αλλά και στις κατευθύνσεις. Ο μεγάλος χαμός γίνεται με τις επιλογές όπου μπορεί να γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων ή να πρέπει να γίνονται πάντα τελευταία ώρα ώστε να έρχεται κάποιος συνάδελφος από άλλο σχολείο για συμπλήρωση κλπ. Εμείς χρησιμοποιούμε τον "Επαφο" αλλά όταν βάζεις πολλούς περιορισμούς χτυπάει και ως γνωστό το πρόγραμμα και η ... (εεε χμμ) θέλουν χέρι.

Λέων Προκόπης
2ο ΓΕΛ Ναυπλίου