Φίλε p-p
το κακό με τους Μηχανικούς ΗΜΜΥ είναι ότι θεωρούν τον εαυτό τους υπεράνω όλων , uber alles, πανεπιστήμονες και έχουν μια ελιτίστικη νοοτροπία την οποία προωθούν ειδικά έναντι των ΤΕΙ. Τα τελευταία χρόνια ισχύει σε αυξημένο βαθμό μετά τον προσεταιρισμό της Πληροφορικής απο το τμήμα ΗΜΜΥ και τώρα έναντι των τμημάτων Πληροφορικής ΑΕΙ μόνο και μόνο λόγω 5ετούς φοίτησης . Δε νομίζω ότι υπάρχει λογική βάση ...
Δεν το έχω δεί
ποτέ αυτό που λες έναντι των Πληροφορικών ΑΕΙ. Θέλω πραγματικά αν κάποιος Πληροφορικός ΑΕΙ έχει δεί τέτοια αντιμετώπιση απο ΗΜΜΥ να μας το πεί.
Ίσα ισα που ξέρουμε πως ειδικά στο κομμάτι της θεωρητικής πληροφορικής έχουν πολύ καλύτερες βάσεις απο τις σχολές τους.
Επίσης σπάνια υπάρχει αυτή η νοοτροπία έναντι αποφοίτων καθαρής Πληροφορικής ΤΕΙ.
Η ελιτίστικη νοοτροπία που λες, είναι αλήθεια υπάρχει απο πολλούς ΗΜΜΥ(όχι απο όλους ευτυχώς) και προκύπτει απο το γεγονός του ότι είναι άτομα που απο την Α Γυμνασίου μέχρι τώρα είναι κάλώς ή κακώς άριστοι(με την έννοια τουλάχιστον που το εξεταστικό σύστημα στην Ελλάδα επιβάλλει) 'εχωντας θυσιάσει την διασκέδασή τους όταν οι άλλοι κάνανε βόλτες και μετά απο άπειρα μοναχικά ξενύχτια πάνω απο τα βιβλία όταν οι άλλοι ήτανε στα ξενυχτάδικα. Θα σου δώσω ενα παράδειγμα. Δίνουνε την ίδια χρονια πανελλήνιες δυο μαθητές και μετά απο κοπιώδες διάβασμα σε όλη την σχολική ζωή χωρίς να αφήνει πουθενά κενά περνάει ο ενας ΗΜΜΥ γράφωντας 19αρια Μαθηματικά, Πληροφορική κλπ και ο άλλος διαβάζωντας 3-4 μήνες στο τέλος γράφει 11αρια και περνάει ΤΕΙ τηλεπληροφορικής και διοίκησης. Ο ένας μπαίνει σε μια σχολή με τους καλύτερους και μετά απο τόνους ιδρώτα σε 5 χρόνια την βγάζει και ο άλλος σε μια σχολή που όλοι γράψανε 10-12 στις πανελλήνιες(είτε γιατί δεν διαβάσανε, είτε γιατί δεν είναι έξυπνοι, είτε γιατί δεν΄ήταν ψυχραιμοι στις εξετάσεις, είτε....) την βγάζει πολύ πιο εύκολα σε 4, και το πιο εύκολα(που ίσως έχεις ένσταση) προκύπτει πέρα όλων των άλλων απο το επίπεδο των φοιτητών.
Και αν αυτό το αμφισβητείς, θα σου δώσω ενα παράδειγμα απο την τάξη που θα το καταλάβεις αμέσως: Θα σου κάνω ενα τμήμα Γ Λυκείου και θα βάλω μέσα τον καλύτερο μαθητή στις θετικές επιστήμες απο τα 10 Λύκεια των Χανίων για παράδειγμα και ενα τμήμα με 10 μαθητές που είχανε 11αρια μαθηματικα, φυσική κλπ σκέψου εσυ ο ίδιος καθηγητής τί μπορείς να κάνεις με το ένα γκρούπ μαθητών και τί με το άλλο.
Τελοσπάντων για να μην μακρυγορώ ο δεύτερος διορίζεται πιο πριν απο τον πρώτο΄με λιγη προυπηρεσια στα Δημοτικά χωρίς να δώσει ΑΣΕΠ και έχει όλα τα προνόμια που προκύπτουν απο αυτό. Σκέψου καθηγητής πληροφορικής στο Λύκειο που ήθελες να μπείς εσυ να γίνει αυτός ο συμμαθητής σου...
Δεν εχω τίποτε με τους αποφοίτους οι οποίοι όντως πασχίζουν αρχικά να μπουν στη σχολή και 5 χρόνια μέχρι να βγούν, εκτιμώ το επίπεδο σπουδών του τμήματος αλλά η έπαρση αυτή που πολύ συχνά συναντώ τσαλακώνει την καλή εντύπωση που πάει να φυτρώσει στο μυαλό μου.
Κοίτα να ξέρεις ότι μεταξύ των ΗΜΜΥ οι καλύτεροι δεν έχουν έπαρση, αλλά σου δικαιόλογησα παραπάνω πως προκύπτει η έπαρση που αρκετοί έχουν. Είναι η έπαρση αυτού που έχει αφιερώσει την ζωή του σε κάτι.
Δε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ακαδημαικά και εργασιακά να είναι πάνω απο σένα ένας απόφοιτος ΤΕΙ .
Όι μηχανικοί χάνουν όλα τα επαγγελματικά τους δικαιώματα μολις μπουν στην εκπαίδευση.
Προφανώς για κάθε επαγγελματικό τομέα που καλύπτεται απο τα δικαιώματα της σχολής ΗΜΜΥ θεωρείστε de facto και de juris οι καλύτεροι ....
Το κακό είναι ότι πρέπει να το αποδεικνύεται και στην πράξη και όχι μόνο με λόγια και τίτλους και έτη σπουδών.
Κοίτα Laertis ένας ΗΜΜΥ απο μικρό παιδί και σόλη του την ζωή με έργα αποδεικνύει την όποια αξία έχει και είσαι άδικος σε αυτό το κομμάτι. Άλλοι ανωτατοποιηθήκανε σε μια νύχτα...και η ειδικότητα της Πληροφορικής είναι η μόνη που παρέχει απόλυτη εξίσωση ενός αποφοίτου ΑΕΙ και ΤΕΙ απο όλες τις άλλες ειδικότητες στο δημόσιο σχολείο. Και απο τους 20 απόφοιτους ΤΕΙ που ξέρω οι 16 φοβούνται να πάρουν Γ Λυκείου Ανάπτυξη Εφαρμογών(οι 4 που δεν φοβούνται έχουν τελειώσει καθαρό ΤΕΙ Πληροφορικής) ενώ σχεδόν όλοι των ΑΕΙ παρακαλάνε. Υπάρχει διαχωρισμός ας μην κρυβόμαστε, όχι μεταξύ ΗΜΜΥ και ΤΕΙ, αλλά μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ με τις εξαιρέσεις της βεβαίως. Μια φίλη μου απόφοιτος ΤΕΙ και συνάδελφος μου είπε χαρακτηριστικά. Καλά να πάθετε,εμείς ούτε διαβάσαμε για να μπούμε ούτε διαβάσαμε για να βγούμε και με τις διεκδικήσεις μας στους δρομους και τις καταλήψεις και εκμεταλευόμενοι το φόβο του πολιτικού κόστους απο κυβερνήσεις είμαστε και πάνω απο σας!!!
Αυτό που εσύ βλέπεις σαν έπαρση απο απόφοιτους ΑΕΙ, εμείς το βλέπουμε μερικές φορές σαν θράσος απο τους απόφοιτους ΤΕΙ. Ενας απο τους καλύτερους και παγκόσμια αναγνωρισμένους καθηγητες της σχολής μας, μας είχε πεί χαρακτηριστικά πως το πρόβλημα των ΗΜΜΥ είναι οτι το μόνο που ξέρουν ειναι να διαβάζουν και όχι να διεκδικούν με αποτέλεσμα να τους τρώνε τις θέσεις αρκετοί απόφοιτοι των ΤΕΙ που δεν ξέρουν να διαβάζουν αλλά ξέρουν να διεκδικούν...ο νοών νοείτω
[/quote]
Όλα αυτά δεν τα γράφω με κακία αλλά με αληθινή και ειλικρινή πικρία ...
Μπορείς όμως και να μη λάβεις υπόψιν τα γραφόμενά μου, ένα απλό ΤΕΙ Πληροφορικής έχω τελειώσει ...
Κοίτα εσυ, αν κρίνω απο την δουλειά που έχεις κάνει(έχω χρησιμοποιήσει ασκήσεις σου στην τάξη εγώ και άλλοι συνάδελφοι, όπως και του κ. Τσιωτάκη και βεβαίως σας ευχαριστούμε θερμά γιατί άτομα σαν εσάς βοηθάνε πολύ ειδικά τους νέους συναδέλφους να μπούνε γρήγορα στο κλίμα) είσαι ενας άριστος Πληροφορικός(και ασφαλώς δεν περίμενες εμένα να το πώ, το ξέρουνε καλύτερα και πάνω απ' όλους οι μαθητές σου φαντάζομαι στο σχολείο που είναι και οι μεγαλύτεροι κριτές) όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι σου απόφοιτοι των ΤΕΙ. Ας κοιτάξουμε ο καθένας αλλά και όλοι μαζί, σαν συνάδελφοι που είμαστε να ανεβάσουμε τον κλάδο την Πληροφορικής, αλλά πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει και μια αξιολόγηση γιατί μόνο τότε θα φανεί ποιοι είναι οι καλύτεροι και ποιός πρέπει να κάνει μάθημα και ποιός όχι. Γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που κοροιδεύουν και άλλοι που χυνουν τόνους ιδρώτα ανεξάρτητα πτυχίου.
p-p
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών