1. Η καταγραφή της δομής ενός προβλήματος σημαίνει αυτόματα ότι έχει αρχίσει η διαδικασία ανάλυσης του προβλήματος σε άλλα απλούστερα.
Πρόταση ακριβώς από το βιβλίο [8] (που σε συνδυασμό με άλλα τέτοια απο τα θέματα οδηγεί σε ένα γενικό συμπέρασμα), η οποία ωστόσο θεωρώ οτι δεν πρέπει να προβλημάτισε ιδιαίτερα κάποιο μαθητή που είχε διαβάσει απλά το κεφάλαιο 1.
2. Στη διαδικασία η λίστα παραμέτρων είναι υποχρεωτική.
Πρόταση ακριβώς από το βιβλίο [214 αλλά και 215]. Αναμενόμενο κατά τη γνώμη μου ερώτημα (κάποια στιγμή θα έμπαινε). Ωστόσο, για κάποιον που δεν το έχει διαβάσει (αν και δεν μπορώ να καταλάβω ΓΙΑΤΙ να μην έχει διαβάσει) από τον ορισμό της διαδικασίας, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα, πως η διαδικασία μπορεί να σταθεί (μιας και κάνει Ό,ΤΙ και ένα πρόγραμμα), στα πόδια της.
3. Η δυναμική παραχώρηση μνήμης χρησιμοποιείται στις στατικές δομές δεδομένων.
Απλό ερώτημα [56], αν και ακόμα στο στέκι συζητάμε ΑΝ οι πίνακες είναι στατική ή συναμική δομή δεδομένων
4. Η JAVA είναι μία αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού για την ανάπτυξη εφαρμογών που εκτελούνται σε κατανεμημένα περιβάλλοντα, δηλαδή σε διαφορετικούς υπολογιστές οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.
Απλό ερώτημα [124] ακριβώς απο το βιβλίο, τα παιδιά παίζουν παιχνίδια Java στο κινητό τους και δικτυακά
5. Κατά την κλήση ενός υποπρογράμματος η πραγματική παράμετρος και η αντίστοιχη τυπική της είναι δυνατόν να έχουν το ίδιο όνομα.
Απλό ερώτημα [217], που πρέπει να έχει αναδειχθεί από τις ασκήσει η απάντησή της, αλλά και από παλιά θέματα εξετάσεων που είχα ίδια ονόματα τυπικών και πραγματικών παραμέτρων και μάλιστα με άλλη σειρά, αλλά και από τις ερωτησεις στη σελίδα 111 του τετραδίου μαθητή
Επομένως, ακόμα και για τις ερωτήσεις που ήταν αντιγραφή από το βιβλίο, ποια η δυσκολία απάντησής τους;