Παναγιώτη, Ευριπίδη και Νίκο ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε στο να δείτε την εφαρμογή.
Παναγιώτη και εγώ στη Β λυκείου που το έδειξα πήρα ενθαρρυντικά μηνύματα. Απ' ότι βλέπω η διευκολύνει πολύ όσους θέλουν από την αρχή να χρησιμοποιήσουν το εργαστήριο και να δείξουν πρακτικά κάποια πράγματα. Συγκεκριμένα στις εντολές Εμφάνισε και Διάβασε δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο και πιο άμεσο τρόπο από μια ώρα επίδειξης και πειραματισμού στο εργαστήριο.
Αυτές τις μέρες δουλεύω πάνω στην διαδικτυακή αποθήκευση. Μέσα στο καλοκαίρι θα έχει υλοποιηθεί. Κάποιος μαθητής π.χ. θα μπορεί να ξεκινήσει μία άσκηση στο εργαστήριο, να την αποθηκεύσει και να την συνεχίσει από το σπίτι.
Ευριπίδη είναι αρκετά γρήγορο για διαδικτυακή εφαρμογή επειδή η διαδικασία της μεταγλώττισης και της εκτέλεσης γίνεται εξ' ολοκλήρου στον client. Το κομμάτι του μεταγλωττιστή τρέχει στο plugin του flash και έχει γραφτεί σε actionscript 3 χρησιμοποιώντας τα components ανοιχτού κώδικα της adobe (flex).
Βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει την ταχύτητα compiled εφαρμογών (όπως ο διερμηνευτής της γλώσσας) αλλά δεν νομίζω ότι η ταχύτητα είναι το ζητούμενο.
Τώρα όσο αφορά την υλοποίηση προσπάθησα να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στο βιβλίο (στατικοί τύποι, διάκριση ακέραιου - πραγματικού μόνο σε div, mod, εντολές δεδομένα - αποτελέσματα, πίνακες που το μέγεθος καθορίζεται κατά την εκτέλεση κτλ..).
Μια μικρή παρατήρηση για τους χρήστες linux : Ο adobe flash player έχει πρόβλημα στο συγκεκριμένο λειτουργικό στην απεικόνιση χαρακτήρων άλλων γλωσσών πέραν της αγγλικής. Είναι αρκετά γνωστό πρόβλημα και πολλοί περιμένουμε πως και πως να φτιαχτεί.
http://bugs.adobe.com/jira/browse/FP-40Προσωρινά οι χρήστες linux μπορούν να πληκτρολογούν τις εντολές σε greeklish και αυτόματα γίνεται μετατροπή τους σε ελληνικά. Τα ονόματα μεταβλητών αναγκαστικά πρέπει να είναι με αγγλικούς χαρακτήρες. Το workaround αυτό το έχω δοκιμάσει εκτεταμένα και μπορώ να πω ότι δουλεύει αρκετά καλά.
Οποιαδήποτε παρατήρηση-πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Στόχος μου είναι με τη νέα σχολική χρονιά να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα εργαστήρια.