Δεν ξεκινούν οι client. Κολλάνε στο DHCP

Ξεκίνησε από d_oikon, Χθες στις 12:04:47 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

d_oikon

Γεια σας συνάδελφοι και καλή σχολική χρονικά.

Στο ένα σχολείο μου πήγα σήμερα 1η μέρα. Έβαλα τον server και τους client στις πρίζες τους, γιατί πάντα όταν κλείνουμε το καλοκαίρι τα βγάζω για να αποφύγω πιθανά προβλήματα από ξαφνική καλοκαιρινή καταιγίδα/κεραυνούς κλπ (ίσως λίγο υπερβολικό, αλλά έτσι το έκανα  ;) )

Ξεκίνησα τον server. Έκανα εκκίνηση τους client από τον epoptes. Οι περισσότεροι ξεκίνησαν. Κάποιοι όχι μόνο δεν ξεκίνησαν αλλά δεν άνοιγαν καν. Προφανώς πρόβλημα με την μπαταρία τους. Έκανα αποφόρτιση (έβγαλα πρίζα, πάτησα παρατεταμένα το κουμπί on/off) και ξεκίνησαν και απλά ήθελαν πάλι ρύθμιση το bios για να ξεκινάνε από το δίκτυο.

Μετά έκανα update τον server μέσα από Σύστημα/Διαχείριση συστήματος/Ενημερώσεις λογισμικού, όχι μέσα από το "Διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ". Νομίζω δεν έκανα ενημέρωση εικονικού δίσκου.
Μετά πήγα να ξανά ανοίξω τους client και κανένας δεν ξεκίναγε. Κόλλαγαν στο σημείο του DHCP!!

Μετά έκανα ξανά ενημέρωση τον server αλλά με την εντολή "Ενημερώσεις λογισμικού" του "Διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ" επιλέγοντας όλες τις επιλογές (και Δημοσίευση εικονικού δίσκου και τερματισμό), μήπως με αυτόν τον τρόπο κάνει κάποιες άλλες ρυθμίσεις.
Ξεκίνησα ένα μηχάνημα, άρχισε να φορτώνει μετά το DHCP αλλά αμέσως μετά έβγαλε ένα μήνυμα ότι δεν βρίσκει δίκτυο (κάπως έτσι) και No Boot device found. Μετά, με επανεκκίνηση του client κόλλαγε πάλι στο DHCP, όπως και οι υπόλοιποι.

Μετά έκανα επανεκκίνηση σε router και switches. Πάλι χωρίς αποτέλεσμα.
Μετά έκανα "Ρύθμιση σύνδεση δικτύου" από το "Διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ" ώστε να σετάρει πάλι τη σύνδεση δικτύου του server. Και πάλι κανένα αποτέλεσμα. ΟΙ client κολλάνε στο DHCP.

Επισυνάπτω φωτογραφίες από τα δύο μηνύματα που βγάζουν οι client. Η PIC_1 είναι από ένα πιο παλιό μηχάνημα (ένα μηχάνημα τέτοιο). Η PIC_2 είναι από τα DELL Vostro (όλα τα υπόλοιπα μηχανήματα, σύνολο 11).

Κάτι στις ρυθμίσεις του server λογικά είναι, αλλά δεν ξέρω τι. Μήπως έγινε κάτι με το update που έκανα (πάνω από 1GB ήταν). Γιατί δεν εξηγείται από το κλείσιμο του καλοκαιριού που όλα ήταν οκ, τώρα ξαφνικά να γίνεται αυτό.

Συγνώμη για το μικρό σεντόνι που έγραψα, αλλά ήθελα να είμαι πολύ αναλυτικός στο τι συνέβη.

Σας ευχαριστώ.

charitakis

Επιβεβαιώνω το ίδιο πρόβλημα.

Σε εργαστήριο με το τελευταίο ubuntu που δούλευε μια χαρά προ διακοπών, μετά τις σημερινές ενημερώσεις δεν μπορεί να μπουτάρει κανένας client.

Σε κάποιους  clients το μήνυμα είναι ipxe Could not boot: No such file or directory

Πιστεύω ότι έχει να κάνει με τις τελευταίες (πολλές) αναβαθμίσεις που έγιναν σήμερα, πριν ανοίξω τους clients.

Σημείωση: Πιθανό να σχετίζεται με αναβάθμιση του kernel αλλά δεν είναι σίγουρο. Γιαυτό επέλεξα από τα δύο σχετικά threads (το άλλο: https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=10425.0)  το συγκεκριμένο.