Επαναφορά αρχικού γραφικού περιβάλλοντος στους client

Ξεκίνησε από thegoul, 09 Σεπ 2025, 10:39:29 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

thegoul

Καταρχήν καλή σχολική χρονιά σε όλους. Με χαρά είδα ότι ξεκίνησε και η τεχνική υποστήριξη οπότε θα ρωτήσω για ένα πρόβλημα που έχω στο ένα το εργαστήριο που το χρησιμοποιεί και το απογευματινό σχολείο. Την προηγούμενη σχολική χρονιά ο σερβερ ενώ ξεκινούσε κανονικά δεν εμφάνιζε το login screen. Μετά από πολλές δοκιμές εγκατέστησα ένα άλλο γραφικό περιβάλλον αλλά πάλι τίποτα. Τότε τυχαία διαπίστωσα ότι κάποιος είχε συνδέσει στην θύρα hdmi της κάρτας γραφικών τον προτζέκτορα. Μόλις τον έβγαλα λύθηκε το πρόβλημα αλλά στους client και στον σερβερ το περιβάλλον είναι διαφορετικό. Τελικά το δούλεψα έτσι. Τώρα όμως δοκιμάζοντας να κάνω εγγραφή χρηστών με την εντολή sudo /usr/share/sch-scripts/signup δεν εμφανίζετε στους client το παράθυρο εγγραφής. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

alkisg

Καλημέρα Θοδωρή, εγκατέστησες Ubuntu GNOME παράλληλα με το Ubuntu MATE.
Η αφαίρεσή του δεν είναι εύκολη υπόθεση, θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο:

https://unix.stackexchange.com/questions/611407/how-to-remove-gnome-on-ubuntu20-04

Δηλαδή να ψάξεις στο /var/log/apt/history.log ή σε παλιότερα history.log.1.gz κλπ, να βρεις την εντολή που έγινε η εγκατάσταση, να απομονώσεις τη λίστα των πακέτων που ήρθαν ως εξάρτηση, και να τα κάνεις apt purge.

Μήπως καλύτερα να κάνεις μια νέα καθαρή εγκατάσταση Ubuntu MATE 24.04;

thegoul

Άλκη ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Έψαξα λίγο αλλά και λόγω περιορισμένου χρόνου δεν έβγαλα άκρη. Μάλλον θα πάρω ένα image τον σκληρό από τον άλλο server όταν βρω χρόνο και θα το περάσω. Ευχαριστώ και πάλι.