Γενικά > Ασφάλεια - Εργονομία

Μέτρα για τον ιο της γρίπης H1Ν1

(1/2) > >>

Καρκαμάνης Γεώργιος:
Ως σύλλογος καθηγητών, ποια μέτρα έχετε λάβει σχετικά με την αντιμετώπιση του ιου της νέας γρίπης H1Ν1;

Circle:
Eφαρμόζουμε τα μέτρα που προβλέπονται από τα σχετικά έγγραφα, έγινε σχετική συζήτηση στο σύλλογο τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη.

Να σας αναφέρω μερικά που θυμάμαι:
α) τοποθετήθηκαν και πολλές νέες συσκευές με υγρό σαπούνι και χάρτινα πετσετάκια στις τουαλέτες των μαθητών και μαθητριών, καθώς και υπάρχει σκέψη να γίνει το ίδιο και στις βρύσες.
β) τοποθετήθηκε η "ίδια κλειδαριά" σε όλες τις αίθουσες οπότε ανοίγουν με ένα κλειδί. Όλοι οι καθηγητές έχουμε το δικό μας κλειδί και ανοίγουμε την αίθουσα όπου έχουμε μάθημα. Στο τέλος της ώρας οι μαθητές παίρνουν ότι χρειάζονται, ανοίγουμε όλα τα παράθυρα, κλειδώνουμε την αίθουσα και δεν μένει κανένας μέσα.
γ) υπάρχει ειδικός χώρος για την παραμονή των μαθητών που δεν αισθάνονται καλά, μέχρί να τους παραλάβει ο γονέας ή ο κηδεμόνας τους.
δ) η καθαρίστρια σκουπίζει  σε κάθε διάλειμμα κουπαστές από σκάλες, πόμολα και περβάζια παραθύρων όπου ακουμπάνε μαθητές.
ε) μπάλλες κτλ παραδίδονται σε ειδικό χώρο μετά το μάθημα όπου σκουπίζονται, καθαρίζονται.
δ) σε κάθε αίθουσα υπάρχει μπουκάλι με απολυμαντικό και τα ίδια τα παιδιά φέρνουν μαντηλάκια κ μικρά μπουκαλάκια με απολυμαντικό.

Δεν θυμάμαι κάτι άλλο αυτή τη στιγμή.

Ειδικά για το μάθημα στο εργαστήριο, έχω ζητήσει από τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους πριν έρθουν, και όταν τελειώνουν το μάθημά τους, σκουπίζουν ποντίκι και πληκτρολόγιο κάτι που το κάναμε κάθε φορά και τα προηγούμενα χρόνια. Ο καθένας ελέγχει τη θέση του και καθαρίζει πριν φύγει. Υπάρχει διαθέσιμο οινόπνευμα, απολυμαντικό και υγρά μαντηλάκια. Θεωρώ όμως ότι είναι καλύτερα να πλένουν τα χέρια τους πολύ καλά πριν το μάθημα.

Ήθελα να ρωτήσω, οι υπόλοιποι συνάδελφοι τι κάνουν με το εργαστήριο;

ipop:
Εγώ τους βάζω 3 λεπτά πριν χτυπίσει το κουδούνι να σκουπίσουν το ποντίκι και το πληκτρολόγιο με αντισυπτικό υγρό και χαρτί που τους δίνω εγώ για να τα βρουν καθαρά οι επόμενοι.

za√‘ag:
Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει με τους υπολογιστές (καλά καλά δεν έχουμε τελειώσει με το πρόγραμμα - λείπουν και καθηγητές και δεν κάνουμε όλες τις ώρες) αλλά πρέπει να το οργανώσω κι εγώ... μάλλον με υγρό απολυμαντικό ή/και μαντηλάκια ....

Ακόμα δεν έχουν βάλει νομίζω σαπούνια στις τουαλέτες.

Καρκαμάνης Γεώργιος:
Λόγω κόστος του αντισηπτικού υγρού , χρησιμοποιούμε οινόπνευμα για καθαρισμό χεριών και μάλιστα στο τέλος της κάθε διδακτικής ώρας.Χρησιμοποιειται το οινόπνευμα σε κανένα άλλο σχολείο;

Όλοι οι κάδοι έχουν αντικατασταθεί με αντίστοιχους που ανοίγουν με το πόδι.

Λόγω μετάταξης της 2ης καθαρίστριας, αναμένουμε την αναπλήρωση της καθώς η μια δεν επαρκεί να εφαρμόσει όλα τα μέτρα καθαριότητας.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση