Διαγωνισμός tango: Έλεγχος ορθής καταχώρησης

Ξεκίνησε από Sergio, 05 Μαρ 2011, 05:28:14 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Sergio

Στην τελική φάση ενός διαγωνισμού tango, συμμετέχουν 10 ζευγάρια χορευτών.  Να κατασκευάσετε αλγόριθμο που θα καταχωρίζει τα ονόματα των 20 συμμετεχόντων σε μονοδιάστατο πίνακα με 20 στοιχεία.  Να θεωρήσετε ότι α ονόματα των ανδρών καταχωρίζονται στις μονές και των γυναικών στις αντίστοιχες ζυγές θέσεις του πίνακα. 

Κατά την εισαγωγή των στοιχείων να γίνεται έλεγχος ορθής καταχώρησης ώστε να μην έχει ήδη καταχωριστεί το όνομα σε προηγούμενη θέση.  Ο έλεγχος να αφορά μόνο στα ονόματα των "ομόφυλων" (για όνομα άνδρα ο έλεγχος να γίνεται στα ήδη καταχωρημένα ονόματα ανδρών και για γυναίκα στα ονόματα των γυναικών αντίστοιχα)

Τέλος να εμφανίζει το μήνυμα "περιπετειώδης η εισαγωγή στοιχείων" εφόσον περισσότερες από μία στις δέκα καταχωρίσεις χρειάστηκε να επαναληφθούν λόγω "συνωνυμίας".
Απ τη μια η θητεία μου σε σχολικές αίθουσες: να φλυαρώ - να ελπίζω πως κατι κατάλαβαν - να εξερευνώ - να μαθαίνω. Απ την άλλη, σχεδόν συνομήλικη, η Διδακτική της Πληροφορικής: ερευνά διαδικασίες μάθησης - φλερτάρει με την Ψυχολογία - με καλεί να αφήσω το βλέμμα του Πληροφορικού και να δω με τα μάτια του δασκάλου. Τέκνα των 2, οι απόψεις μου.. (προσαρμοσμένο από τον πρόλογο του βιβλίου "Το μακρόν Φυσική προ του βραχέως διδάσκω" του Ανδρέα Κασσέτα)

deppi

H ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΝΑ ΑΝΔΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ Η ΕΝΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΟΝΟΜΑ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΙΝΑΚΑ.ΔΗΛΑΔΗ,ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ xoreutes ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ xoreutes[i-2] ΘΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ.

ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΨΕΥΔΟΓΛΩΣΣΑ.ΓΙΑ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!!!