Το στρωτό και κλασικό το είπα όχι από πλευράς δυσκολίας αλλά από πλευράς φιλοσοφίας, με το σκεπτικό ότι το μάθημα του udacity, έχει ένα εντελώς διαφορετικό σκεπτικό που σε εμάς θα φανεί εξωφρενικό. Δηλαδή λέει ότι θέλω να φτιάξω αυτό, οκ, τι χρειάζομαι? αυτά, τα μαθαίνω. Δεν πάει ανάποδα, δηλαδή κάνουμε θεωρία και κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον μπορεί και να τα χρειαστούμε.
Αυτό εννοούσα, ότι όλο το μάθημα έχει έναν σκοπό , να φτιάξεις μια μηχανή αναζήτησης ή μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε python.
το μάθημα του edx δεν το έχω πάρει, αλλά έχω γραφτεί γιατί ξεκινάει σε 3-4 μέρες. Λέω τώρα να καταφέρω να το παρακολουθήσω. Θα δούμε.
Το εκνευριστικό με αυτό το μάθημα είναι ότι δεν έχει σημειώσεις αλλά πρέπει να παρακολουθείς τα βίντεο ή να κατεβάσεις τους υπότιτλους.
Πάντως εμένα μου έχει κάνει κακή εντύπωση ο συγκεκριμένος καθηγητής γιατί ενώ στο MIT ακολουθεί στις σημειώσεις του το How to think like a computer scientist, στην τάξη τους βάζει και αγοράζουν το βιβλίο του. Τελικά αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα.
Φυσικά μπορεί το βιβλίο του να είναι εξαιρετικό και να έχω κάνει λάθος εκτίμηση αλλά μου φάνηκε άσχημο.
@Ευριπίδης
Το μάθημα του edx το έχεις κοιτάξει καθόλου; Έχει πολλά κοινά με το sicp, δεν ξέρω αν είναι στρωτό και κλασικό. Είχα μια γνωστή μου και απ'ότι θυμάμαι ήταν ζόρικο.
Αλήθεια μια καλή μετάφραση για το list comprehensions ?
ΥΓ Κάποτε κάτι μου είχες πει για το vi χαριτολογώντας. Είχες υπόψη σου ότι αρκετοί γράφουν κώδικα Python σε vi? Έπεσα πάνω του πρόσφατα και λέω να το δοκιμάσω
http://www.sontek.net/blog/2011/05/07/turning_vim_into_a_modern_python_ide.html